Kısırlaştırma

siameselokito
siameselokito

1093 Puan

Merhaba herkese kedim iki hafta önce kızgınlığa girdi bir hafta sürdü ve bir hafta sonra tekrar kızgınlığa girdi. Veterinerim köpeklerde kızgınlık döneminde kısrılaştırma yapmıyoruz ama kedilerde bir problem olmaz diyor. Bu dönemde kısırlaştıran var mı aranızda? (İlk kızgınlıktan sonra kısırlaştıracaktık fakat zaman bulamadık bu kadar erken tekrarlayacağını bilmiyordum) Bir de mamasını fazla almıştım hemen değiştirmem gerekiyor mu kısır kediler için olan mamayla?

9 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

erkekse mümkün oldukça erken kısır mamaya geçin.
kediniz dişiyse ve kızgınlıktaysa ameliyatı daha riskli oluyor diye biliyorum. yapılamaz değil ama daha zor olur, bence bekleyin.

sekerfare21
sekerfare21

115656

İyi bir veterinerse sorun olmaz, değilse eğer kan kaybı sorun yaratabilir. Kızgınlıkta üreme organlarına kan akışı artıyor, damarlar genişliyor, risk oluşuyor deme nedenleri bu.

Omerzorlu
Omerzorlu

4669

Biz bahçedeki dişi kediyi kızgınlık döneminde kısırlaştırmak zorunda kaldık. İki aylık yavruları var ve tekrar kızgınlığa girdi. Biz de hamile kalmasın diye kısırlaştırdık. Biz bir sorun yaşamadık. İkinci gün yavrularının yanına bıraktık. Şimdi ailecek çok iyiler. İyi ki yaptirmisiz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic kizginliktan cikmazsa yipranmamasi adina veteriner de onay verdiyse yaptirabilirsiniz, kisirlastirilmis mamaya elinizdeki mama bitince gecseniz de olur

Zeynepalex
Zeynepalex

2376

Yiğenimin kedisi dişi ve kızgınliğa erken girdi, girdikten yaklaşık 4 ay sonra yaptırabildi, kızgınlık miyavlaması falan bittiği donemde yaptı veterineri , bitmeden yapmak risk oluşturabilir demişti.
Mamayada ne kadar erken gecerseniz o kadar iyi olur ama çok aldiysanız karıstirarak da verebilirsiniz

Edaturk
Edaturk

4032

Benim kedim erkek fakat bizde kızgınlıktayken kısırlaştırmak zorunda kaldık çok şükür bir sıkıntı olmadı veteriner öneriyorsa yaptırabilirsiniz bence. Mama konusunda da aynı şeyi yaşadık ben veterinerimize sordum bitikten sonra geçebilirsiniz demişti maması gittikten sonra kısırlaştırılmış mamaya geçtik

siameselokito
siameselokito

1093

Bu gün saat 1 de kısırlaştırıldı. Uyanmasını bekliyoruz prensesin. Cevap veren herkese teşekkür ederim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Geçmis olsun

siameselokito
siameselokito

1093

Çok teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 368 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR