38 Günlük Kedim Kusuyor?

cyd_k1
cyd_k1

2960 Puan

38 günlük olan kedim kusmaya başladı. Kustuktan sonra annesini emiyor ve yaklaşık yarım saat sonra tekrar kusuyor. Şuana kadar 3 kere kustu. Ne yapmam gerek? Nasıl geçer? Büyük ihtimal üşüttü. Kustuğunda sarı sarı çıkıyor. Sadece anne sütü içiyor. Bugün çok az peynir yedi. Havalar soğuduğu için üşüttüğünü düşünüyorum.


5 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bu kadar küçük bebeğe neden peynir verdiğinizi açıkçası anlamadım...
Peynir bozuk olabilir mi?
Kusması yarın da devam ederse lütfen bir veterinere beklemeden götürün ki ölümcül olmasın durumu.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

bebeklerin mideleri çok hassas oluyor bizimki yumurta pilav ve sosis yiyince kusuyor mesela eğer yarın da devam ederse başka bir şey olabilir veterinere götürün

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Biz de 1 aydan itibaren bebek kedi mamasina basladik annesini ffazla emmedikleri icin, ama peynir agir gelmis olabilir. Hepsinin midesi ayni degil, uzun surerse baska biseydir ama bebeklerde kusma önemli. Buyuk kedi olsa 1 kac kez kusmasindan birsey olmaz da

suleren
suleren

13520

@ladyandcat de kötü bir şey dememiş ki. Yavru kedilerin sağlık açısından 1.5-2 ay kadar anne sütü içmeleri lazım, 1 aydan sonra ev gıdalarına alışması gerektiğini kim söylüyor? Söylediğinize ithafen, 1 aylık kedi doğru düzgün avlanamaz bile. 2 ay ve sonrasında tam anlamıyla avlanma başlıyor. 1.5-2 ay sonra kuru veya yaş mamalara alıştırabilirsiniz. Yoğurt, kefir, tuzsuz peynir, tavuk göğsü de güzel alternatiflerdir aklınızda bulunsun.
Peynirden olduğunu düşünmüyorum bu arada, hala kusmaya devam ederse lütfen veterinere gitmeyi ihtimal etmeyin.

cyd_k1
cyd_k1

2960

Kedi şuan bir ev kedisi olmasa da sokakta bulduklarını yemekle geçincekti. Üstelik 1 aydan sonra kediler normal gıdalara alışması lazım. Peynir bozuk değil. Kardeşide yiyor ve gayet sağlıklı. Benim peynir verdiğimi eleştirmektense işime yarayacak bir çözüm yazsaydınız daha iyi olurdu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 566 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR