Kedim Yerinde Durmuyor

Merzela
Merzela

12443 Puan

2.5 aylık bir kedim var öncelerinde uslu bir kediydi kucakta filan dururdu. Şimdi canavar oldu sürekli atlama pozisyonunda bize saldırıyor. Tırnaklıyor ısırıyor. Hiç kendini sevdirmiyo elimi yaklaştırdıgımda ısırmaya oyun yapmaya çalısıyo. Annem kucagına alıp biraz sıkıştırarak seviyo öyle sevilmeye alışmıs öyle sevince duruveriyor :D nasıl eğitebilirim? Sürekli de oyun oynatıyorum hiç enerjisi bitmiyo ya uyuyo yada direk saldırı oyun yapıyoruz sanıyor.


5 CEVAP

Merzela
Merzela

12443

Hiç bagırmıyoruz azarlamıyoruz. Hayıra alıstırmaya çalışıyorum bakalım inşallah düzelir.

blue_hpood
blue_hpood

128183

sabredin ve dediğim gibi sıkıştırarak sevmeyin. umarım düzelir:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

öyle sevilmeye alışmamış, rahatsız olur kedi bundan. kendini sevdirmedikçe sevmek yanlış.
görmezden gelirseniz şayet daha iyi olacaktır. evde ona uygun bir alan yaparsanız ilgisi çeker, size olan ilgisini kaybeder.
saldırdığında bağırmayın, kaçmayın, azarlamayın asla ama asla ıslatmayın. sabrederseniz buna alışır. korkup kaçtıkça bunu yapmaya devam edecektir. nazikçe hayır, deyin ismini söyleyerek. sonra da uzaklaşın. biraz gerginliği dağılsın o sürede.

Zeynepalex
Zeynepalex

2376

Benim oglumda küçukken öyleydi, o kadar hiperaktiftiki sormayın. Çok da az uyurdu, geceleri de hoplar dururdu, ısırmayı hala çok seviyor, mümkün olduğunca ısırmasız oynasın ki ilerde bırakmıyorlar.
Sağliklı olmasıının belirtisi hareketlilik :))
Kısırlaştırınca durulur diyorlardı inanın kısırlaştırdiktan sonra daha da çılgın oldu :))
Artık 3 yaşında sayılır, biraz hareketi azaldı :)

dtaylan03
dtaylan03

108367

Merhaba. Benim kedim de neredeyse sizin bahsettiğiniz huylara sahipti küçükken. Çorapsız oturamıyorduk misal ya da ayaklarımızı battaniye ile kapatıyorduk. Konuşurken ellerimizi hareket ettirmemeye çalışıyorduk. Evin içinde delice koşturmalardan biz bile bitap düşüyorduk. Ancak 5.aydan itibaren geriliyor bu hareketleri. Şuan 8.5 aylık ve çocuklarımdan daha akıllı. Ama yasak olan kuralları öğrenmeli, hayırı bilmeli. Kolaylıklar ve sabırlar dilerim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 510 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR