Cane Corse

Minimesi
Minimesi

14601 Puan

Arkadaşlar 3-4 yıl sonra İzmir'de bahçeli bir eve taşınacağız cane corse sahiplenmek istiyorum ama Türkiye'de beslemek serbestmi sonra alıp köpeği uyutmasınlar. Birkeresinden okumuştum adamın pitbullu varmış zabıta almış köpeği barınakta uyutmuşlar ama ben pitbull sahiplenmiycem cane corse sahiplenceğim.

3 CEVAP

Minimesi
Minimesi

14601

Güncel

TATA4242
TATA4242

118617

https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2019/gundem/inanilmaz-cok-tehlikeli-ture-bakanlik-onayi-5400404/amp/


Bazı ilginç durumlar mevcut,ginede tehlikeli ırkları almak riskdir.
Şahsen bende wolfdog almayı düşünenlerdenim.Bakalım ileride yapıcaz birşeyler :)
Bu durum, köpeklerin suçu değildir ve bu tehlikeli ırk olarak kabul edilen köpekler tehlikeli değildir,aslında onları tehlikeli hale getiren insandır.
Bir köpeğin;
Tuvalet eğitimi
Temel itaat
İleri itaat
Davranış ve Sosyalleşme
Alan Koruma
Bodyguard
Özel Komut
Gibi eğitimleri alması gerekir.
En azından
Tuvalet,Davranış ve Sosyalleşme,Temel itaat,İleri itaat ve Özel Komut eğitimlerini tamamlaması gerekir.Bu bahsi geçen eğitimlerin profesyonel olarak verilmesi elzemdir.
Gerekli olmasını ise;
Eğitim almalı
Öğretmenden ders almalı
Ahlak kurallarını öğrenmeli
Bağlıyorum.Çünkü bizim için nasıl eğitim gerekli ise ve bu eğitimi işin ehli öğretmenden,yerinde almamız gerekiyor ve ahlak(davranış ve sosyalleşme) olmadan bu eğitimlerin bir değeri yok ise,köpekler içinde bu durum aynen böyledir.
Yani hepsi birer bütündür ve bir zincirin parçaları gibidir.


Cane Corso Italiano yasaklı ırk değildir,ancak dövüşlerde bolca kullanılan ırklardan biridir.Dövüşlerde kullanılmasının asıl sebebi ise çok güçlü olmasıdır.Bu saydığım sebepler ile eğitimsiz bir cane corso,dövüş köpeği gibidir ve başınıza iş almanız kaçınılmaz olabilir.Bir köpeği bırakın eğitimsiz bir kedi dahi epey tehlikelidir.
Son olarak varsayımıma göre,ırkın ismini bilerek yanlış yazmadıysanız,bu ırkı almayın derim.İlk kez köpek besleyecekseniz bu ırkı almayın derim.Bu ırkları kontrol etmek için tecrübe gerekir.Tecrübeniz olsa dahi güç gereken bir işdir,yavrulukdan çıkıp büyüyecek ve bir Arnold Schwarzenegger olacaktır.
Son olarak;
Cane Corso eğitimi için mutlak otorite şarttır...


https://dikkatkopekvar.org/turkiyede-yasaklanan-irklar/

Siyammm
Siyammm

120334

Prese canerio , Dogo gibi cinsleri tehlikeli diye almıyolar uçağa cane corso giriyonmu bilmiyorum. Şunu belirtmek isterim bu köpekler baskındır ilk kez besliceksiniz labrodor alın.
Köpeklerde dominantlık ciddi bir sorundur , cane corso iyi sosyalleştirilmelidir. Arkadaşımın cane corso su çok insan canlısıydı mesela yeni tanıdığı kişilere karşı bile . Parkta bı abiyle tanıştık onun köpeği 20 m den bize havlıyodu gelirseniz ısırır dedi. Yavru seçiminde diğerlerini ısırmayan ve üstüne atlamaya yavruyu alın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 556 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR