Kesimdeki Davranış Değişikliği. Lütfen Yardım

Zeynep_P
Zeynep_P

202 Puan

Öncelikle merhaba. Siteye yeni üye oldum. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. Bir buçuk yıldır bir erkek kedi sahibiyim. İnanılmaz sevecen,üstümden inmeyen bir kedi. Hep ikinci kedi istemiştim ve iki buçuk ay önce bir dişi kedi sahiplendim. Erkek kedim şu anda 2 yaşında dişi ise yaklaşık 7 aylık. Başta alışma süreci sonrası ikisi çok iyi arkadaş oldu. Sürekli oynuyor birlikte uyuyorlardı. Hatta bir dönem kızgınlığa girdiler bir hafta kadar,erkek kısır bu arada. Neyse herşey iyi giderken briden erkek kedim dişi kediye tahammül edememeye başladı. Dişi yanına gidiyor oynamak için ama o ya oradan hemen uzaklaşıyor ya da dişiye tıslıyor. Asla yanında istemiyor. Kızıyor, vuruyor,en iyi ihtimalle kovalıyor.
Şimdi ben buna çok üzülüyorum çünkü işin bir de şu boyutu var. Dişi kedimiz( yeni sahiplendiği iz) travmatik bir ked. Bizden aşırı korkuyor. Bir yandan da onla uğraşıyoruz. İki aydır o kadar az mesafe aldık ki. Resmen evde köşe kapmaca oynuyoruz. Bizi gördüğü an kaçıyor, kalbi deli gibi çarpıyor vs. Bir de büyük kedimiz ona kötü davranmaya başladı. En azından ikisi iyi anlaşıyor, oynuyorlar diye sevinirken neden böyle oldu ki??
Resmen o oyunlar birlikte uyumalar gitti, sanki birden nefret etmeye başladı büyük kedim küçük olandan.
Çok uzun oldu ama iki olayın birbiriyle bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. O yüzden uzun uzun anlattım. Var mı yardımcı olabilecek??
Şimdiden teşekkürler.

10 CEVAP

iidyl
iidyl

116641

hayvan severliğiniz ve çabanızı takdir ediyorum öncelikle. çok araştırdım 2. kedi konusunu ve bazen olmayınca olmadığını anladım. bunu kediler için bir ev arkadaşlığı ilişkisi olarak görebilirsiniz. olmayınca olmuyor ve birbirlerine alışamıyorlar. size tavsiyem biraz daha sabredip denedikten sonra sonradan gelen kedinizi güvenilir bir aileye kontrol etme şartıyla sahiplendirmeniz. çünkü hem size hem de yavrucaklara işkence olacak bundan sonrası. dönemsel olduğunu umalım, değilse de daha da kendinizi yormayın tanıdığınız bildiğiniz veya güvendiğiniz çok iyi bakacak birilerine sahiplendirin dişi olanı. iyi geceler :))

Zeynep_P
Zeynep_P

202

Gerçekten çok çaba sarf ediyoruz dişi olanı rahatlatmak için. Ona odaklanırken ne oldu neyi kaçırdık da böyle değişti diğeri çözemiyorum. Tek tesellim dönemsel olması. Belki yaşayanlar vardır,geçicidir diye umarak yazdım aslında buraya. Umarım öyledir çünkü birlikte gerçekten çok mutlulardı 10 gün öncesine kadar..

Oske22
Oske22

14228

Bence disi kedinizi kisirlastirmadiginiz icin olabilir. Önce anlaşıp sonra kızgınlığa girince anlaşamamasi bu yuzden olabilir.

iidyl
iidyl

116641

dişi kediniz kızgınlığa girdikten hemen sonra mı erkek kedi mesafe koydu aralarına? eğer öyleyse dişiyi kısırlaştırmamış olmanızla ilgisi olabilir ben daha sonra oldu diye düşünmüştüm..

Zeynep_P
Zeynep_P

202

Sanırım o kısmı yanlış anlattım. Dişiyi eve getirdikten kısa bir süre sonra kısır olan erkek kedimiz dişiyle çiftleşti. Bu bir hafta kadar sürdü. Dişi kısır değil hâlâ bu arada. Çiftleşme maratonu bitti ve bir süre sonra erkek dişiye kızmaya başladı. Yani çiftleştikleri sırada da sonraki bir süre boyunca da mutlulardı. Dişi hâlâ onla oynamaya çalışırken erkek onun bulunduğu ortamı terk ediyor şu anda.

Carathras
Carathras

111749

Dişi kısırlaştırılmadığı için sürekli bir çiftleşme isteği olacaktır ve sürekli erkek olana gidecektir.
Benzer durumu bende yaşıyorum,en küçük kedimi kısırlaştıramadık Covid nedeni ile bu sebeple anlattığınız olaylar gözümün önünde canlanıyor.
Şuan kısırlaştırma izni resmi olarak yok ama mutlaka kediyi kısırlaştırın bu dertler büyük oranda bitecektir.

Zeynep_P
Zeynep_P

202

Carathas gönlüme su seeptiniz . Umarım tek sebep odur. Erkek kedim bu kadarlıkken kısırlaştırmıştık aslında bunun da vakti geldi biliyorum ama malum sebepten aşı harici çıkarmadık onları da. Kedi bakımında hâlâ çok tecrübesizm inanın ama onların iyiliği için çok çabalıyorum.inanın bu kediyi bu kadar süre sonra başkasına verebilme fikri çok zor benim için ki hâlâ bir bağ kuramadık buna rağmen... O da ayrı bir konu ya.. umarım kısırlaştırınca sorun çözülür..

Carathras
Carathras

111749

Kızgınlıktan tam anlamı ile çıkmıyorlar hele ki ortamdaki erkek bir kedinin varlığı çok büyük faktör onun için.
Dozaşımı oluyor bir süre sonra malesef....

Gulsahka
Gulsahka

11344

bence de kısır olmadığı içindir. erkek kısır olduğu için ve kızgınlığı olmadığı için belki de dişiyi istemiyordur. eminim kısırlaşınca araları düzelir bir süre sonra umarım. siz de üzülmeyin umarım ikisi de iyi bir kardeş olurlar. :)

Zeynep_P
Zeynep_P

202

Herkese teşekkür ederim.kısırlaştırılmadığı için olduğu fikri mantıklı geldi. Öyle olmasını umuyorum. En azından çözülebilir bir şey :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 403 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR