Kedim Çok Isırıyor

nilayy24
nilayy24

13086 Puan

Kedim 3 aylık. 2 aydır bizimle. Sevmek için bile elimizi uzatsak hemen ısırıyor ve oyuncu şekilde değil, babamın ve benim ellerimizi kanattı gerçekten çok can yakıyor. Yavru dişleri bu kadar güçlüyse ilerisi için endişeleniyorum önerisi olan var mı? Düzelir mi ne yapmam gerekiyor?

8 CEVAP

Merzela
Merzela

12443

Bizimde aynı şekilde hayır demeye calısıyoruz her ısırdıgında oyunu bırakıyoruz yanından uzaklaşıyoruz bakalım inş duzelir

Oske22
Oske22

14228

Küçük olduğu icin, dişleri de kaşınıyor. Benimki 10 aylık oldu ısırması azaldi. Zamanla azalir. Isırdığı zaman canınızın acidigini beli edin, hafifçe aa diyin mesela. Elinizle oynatmayin, oyuncaklarla oynatin. Zaten zamanla geçiyor.

kedimelsa
kedimelsa

11895

Benimki 2 aylik benimki de acıtmaya başladı ve baya hareketlenmeye başladı elimi görünce üstüme atlıyor bende bilmiyorum nasıl birakicak

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

kedi dostlarımız tehdit olmadığı sürece, huzursuz hissetmediği sürece ciddi anlamda ısırmazlar. aynı sorun bende de var oyun oynarken parmaklarıma saldırıyor. canını acıtmayacak şekilde havaya kaldırıp hayır diye otoriter bir ses tonuyla bağırın ki bu bağırma abartı olmayacak. ardından 10-15 dakika onunla ilgilenmeyin. zamanla alışacaktır

sekerfare21
sekerfare21

115656

Benimki de kucukken boyleydi, isirabilecegi farkli seyler bulun. Sizi isirarak uyandiriyorsa ondan once uyananin. Fazla yapilacak bir sey yok hem disi kasiniyor hem de oyun ile icgudusel olarak avlanmayi ogrenmis oluyor. İsirmasi icin isirmayi sevecegi bir oyuncak falan bulmalisiniz. Oyuncakli oltayla ben cozmustum bu olayi hem yoruyor hem de isirip tekmeleyebiliyordu doyasiya.
Bir de evin icinde yumusak tenis topu buyuklugundeki toplardan olsun, onlari da seviyorlar. İlla o tarz bir top almak zorunda da degilsiniz, kagidi katlayarak top haline getirin severek oynar ama her gordugu kagit ile oyun oynamak isteyenilir oyle. O yuzden ozel olarak top almaniz daha iyi olabilir.

venniee
venniee

14368

benimkide aynı durumda 3 aylık galiba ben farketmeden kızdırıyorum onu veya genelde oyun istediği zaman, sabah saatlerinde ısırır hemen hayır diyorum sertçe devam ederse kucaklayıp odanın dışına koyuyorum. 10-15 dakka sonra geri alıyorum hala devam ederse gene aynısı veya odayı terkediyorum vs vs ama bu yaşlarda öğrenmesi gerekiyor ısırmamayı.

MimozaE
MimozaE

831

benimki bir aylıkken geldi bana şimdi 10 aylık oldu ama ne yaptımsa ısırma huyundan vazgeçiremedim. oyun için yapıyor biliyorum ama oldukça can yakıyor yine de. her yolu denedim oyuncakları da var ama bir türlü vazgeçmedi ısırmaktan. zor bi süreç bu umarım siz bunu başarabilirsiniz.

esra84
esra84

1902

Bizimki de 1 aylık oldu dişleri daha yeni belirmeye başlıyor sanırım kaşındığı için yapıyorlar gözleri sürekli ellerimizde özellikle mama yedirirken ısırmaya çalışıyor ve tuttuğunu bir süre bırakmıyor zamanla geçeceğini düşünüyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 366 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR