Köpeğim Tanımadığı Herkese Havlıyor

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

4 aylık bir köpeğim var. İlk geldiğinden beri hep tanımadığı insanlara havlıyor. Bi ara bırakmıştı ama sonra tekrar başladı. Bahçede dururken biri gelse veya oradan biri geçse hemen havlıyor. Bu alışkanlığından nasıl vazgeçirebilirim?

4 CEVAP

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Bahçedeyken değilde dişarıya tasmasıyla çıkardığınızda biraz sosyalleştirin köpeğinizi insanlarla, hayvanlarla benimde köpeğim herkese havlıyordu ben biraz sosyalleştirmeye korkuyordum diğer hayvanlar bişey yapar diye o yüzden kaynaklandığını düşünüyorum inşallah alışır :)

Oske22
Oske22

14228

Sosyallestirmemekten bence hep. Kediler de küçükken insanlarla veya kedilerle bir araya gelmeyince korkuyorlar farklı kişilerden. Sizin kopeginizde sosyallesmediyse olabilir

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benim 3 köpeğim 2 tane de kedim var. Yani köpeğim sosyal bir köpek. Kedilerle filan da anlaşıyor. Sadece tanımadığı insanlara havlıyor. Ama biri onu 5-10 dk sevdikten sonra alışıyor. Ama insanlar korkuyor biraz köpeğimden. Onlar uzak durdukça Alex'te havlıyor

Oske22
Oske22

14228

Köpekler korkunun kokusunu alır derler. Belki size zarar vereceğinden de korkuyor olabilir. Sevince alışıyorsa sorun yok o zaman bence. İnsanlarla bol bol temas etmesine yardım edin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 430 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR