Olası Bir Depremde Kedi

zerenozkaya
zerenozkaya

1068 Puan

Olası bir depremde kedimizle nasıl kaçmalıyız?Yani bu konu hakkında düşünen var mı?Ya çok korktuğu için saklanırsa ve bulamazsak?O hengamede neler yapacağımın müsvettesini çıkardım ama konuyla ilgili detaylı bir bilgilendirme bulamadım fikri veya bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?

8 CEVAP

catguardian
catguardian

2970

ben geçen elazığ depreminde kedimle evdeydim kendisi uyuyordu o sırada ben de yalnızdım taşıma çantası balkondaydı gidip almak çok zor olacaktı zaman kaybettirirdi ve almadım da zaten kediyi hırkamın arasına aldım sakladım ve kaçtım evden ama artık kapının yanında çantası. evde yalnız olmasaydım ses vs olsaydı kaçardı belki ama hiç kaçmadı ben korktuğum için endişelendi ben de aldım çıktım.. bizim olması gerektiği gibi onun da çantası olmalı ki maması, suyu öncelik zaten..

Carathras
Carathras

111749

Biz olası bir depreme ne kadar hazırlıklıyız ki onları da düşünelim !!!
Kendim de dahil öz eleştiri yapmamız gereken bir konu bence, açıkçası fikrim yok.

radagast
radagast

1154

başıma gelmedi fakat @catguardian 'ın dediği gibi, taşıma çantasını kapının yanına koymak, içine de öncesinden en azından küçük pet şişe su ve biraz mama bulundurmak iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ezginx
Ezginx

876

Bu konuyu bende düşünüyorum taşima cantamiz yok lazim olsugunda arkadaşim veriyor beraber kullaniyoruz bide bizim kedi sokaktaki çöp arabasinin sesini duyunca bile yatagin altina giriyor heralde ben genede onu almadan cikmam

Elvannnn
Elvannnn

881

Ben bu konuyu çok araştırdım malum istanbulda er ya da geç böyle bir deprem bekleniyor. Maalesef bu konuda çok az kaynak var. Benim bu konuda hazırlığım karnesi, belli bir süre idare edecek kadar maması, göğüs tasması, batikon,teramycin ve pamuk gibi ufak ilk yardım malzemelerinin bulunduğu bir kedi deprem çantası hazırlamak oldu. Bizim deprem çantamızın hemen yanında ve kapıda duruyor. Ayrıca bizim taşıma çantamız box şeklinde olduğu ve bu tarz bi acil durumda kedimi içerisine koymam zor olacağından kedimin sığabileceği gibi rahat taşınan bir çanta içine bir battaniye yerleştirdim (bu çantada hava alması için delikler de var). Taşıma konusunda box şeklinde olmayan çantalar daha faydalı olabilir dediğim gibi bizde şu an box şeklinde olduğu için böyle bir çözüm buldum. deprem sonrası hemen içine koyup çıkmayı planlıyorum. Deprem anında ise kedi büyük ihtimalle kaçacak ve eğer hemen yanımızda değilse kaçıp saklanması konusunda yapabileceğimiz bir şey yok gibi maalesef. Hemen yanımızdaysa belki üzerine kapanıp hayat üçgeni pozisyonu almaya vaktimiz olabilir ama o anki psikolojimiz, reflekslerimiz bunu yapmaya elverişli olur mu açıkcası bilmiyorum. Ama kedinizin kendini güvensiz hissettiğinde evde saklandığı belirli yerler vardır mutlaka. Mesela bizimki çamaşır makinesinin yanındaki boşluğa giriyor hemen. Saklandığı bu tarz yerleri depreme güvenli hale getirebilirsiniz. Bu yerlere düşebilecek bir eşya vs varsa bu tarz eşyaların yerini değiştirmek faydalı olacaktır. Benim aklıma gelenler bu şekilde umarım böyle bir durumu biz de onlar da kazasız belasız atlatabiliriz.

zerenozkaya
zerenozkaya

1068

Hiç fikri olan yok mu?

Emrebozkurt
Emrebozkurt

437

Yıkıcı bir Depremde bırakın kaçmayı ayakta duramazsınız yürüyemezsiniz. Bina oda daire kapıları sıkışacağından kapıyıda açamazsınız. Kendinizi özellikle başınızı koruyabilecek yerde köşede bir pozisyon alın ve bekleyin. Ev hayvanları ve bebekler çocuklar boyutları küçük olduklarından yıkıcı depremlerden genelde sağ kurtulurlar.
Binanız standartlara uygun yapıldıysa ve binanın altından fay hattıda geçmiyorsa tr de muhtemel olabilecek her depreme dayanır.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Kucuk bir kapta mamasi ve suyu kapali halde cantasinin icinde duruyor. Cantada hemen kapidan cikarken ulasabilecegim yerde duruyor hep. Ben son istanbul depreminden sonra çok korktum. Böyle bir önlem aldım kendimce.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 450 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79695 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR