Bu Bir Eziyet Tir!

ilanekle
ilanekle

8389 Puan

Daha dün son yavrumuzu sahiplendirmiştik daha doğrusu biz öyle sanmıştım! Size olayı tüm gerçekliğiyle anlatayım;
Bizi aradığında ailesinin kabul ettiğini, kendisinin hayvanları çok sevdiğini , daha önce köpek baktığını, abisiyle yaşadığını söyledi bi 2 saat boyunca iyice konuştuk. Daha sonra minik yavrumuzu almaya geldiğinde gene 1,5 saat konuştuk. Sonra içimiz hiç rahat etmedi rüyalarımıza girdi. Dayanamadık sabah kalkıp almaya gittiğimizde karşılaştığımız manzara gerçekten çok kötüydü. Daha dün banyo yapan yavru çok pis bir halde ve gerçekten çok korkuyor du. Annesi babası izin vermemiş , abisi desen zaten öleli çok olmuş ve yavrucağa ne bir damla şu nede bir lokma yemek vermişler. Hatta sokağa atmış neyseki bir arkadaşı kıyamayıp zavallı yı evine almışlar. Sadece bu kadarla kalmamış hayvan ayıptır söylemesi işemeye çalışıyor fakat kan akıyor ve baya zorlanıyor. Lütfen minik patili dostlarımızı böyle insanlık yoksulu kişilere vermeyin.
Zavallı kızımız şu an yanımızda ve psikolojisi bozuk durumda.

23 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

Cidden söyleyecek kelime bulamıyorum. Bu nasıl bir rezalettir?!

Sahiplendirme konusunda cidden aşırı titiz olmanız gerekiyor. Sahiplendirdiğiniz evi, insanları görmeniz gerekiyor. Bu kişi küçük biriyse ebeveynleriyle görüşmeniz gerekiyor.
Umarım atlatır yavrunuz bu travmayı.

CnRSzR54
CnRSzR54

657

Çoğu insan resimlerden gördüğü ile köpek alıp mutlu olacağını zannediyorlar.
Bu görünen tarafı ama arka planda emek ve fedakarlık yatması lazım.
Bir evlat gibi çocuk gibi bakılması lazım belli sorumluluklarınızın olması lazım ama insanlarımız sadece ilk çerçeveyi gördüğü için hayvanlar saatlerce aç , egzersiz bir şekilde kenarda köşe de atılı şekilde oluyor. Bu bilinç e sahip olunmalı ve iyicene araştırıp köpek sahiplenmek lazım.
Bir köpek değil dost evlat ediniyorsunuz.

ilanekle
ilanekle

8389

Yavrucak neyseki çiş ihtiyacını giderebiliyor. Kan akıtmasında ise azalma var.

ilanekle
ilanekle

8389

İnanın insanı kandırma konusunda resmen uzman oluşlar. 19 yaşındaydı yanında abisi diye 29 yaşlarında birini getirmiş. Neyseki biraz daha iyi oldu veterinerimiz uzak olduğu için aradık " büyük ihtimal yavruyu susuz bırakmışlar bu nedenle böbreklerinden kan gelebilir "dedi. Yarın erkenden bi kontrole götüreceğiz.

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

Allahım çileden çıkıyorum. Kedimi yavrularını sahiplendirme eziyeti yaşamamak için çiftleştirmekten vazgeçtim resmen. Bunların hesabını en ağır şekilde vericekler kimsenin yaptığı yanına kalmaz buna inanıyorum. Çok geçmiş olsun umarım iyi olur yavru

ilanekle
ilanekle

8389

Düşünmek dahi istemiyorum dediğiniz gibi iyiki gitmişiz.
En iyisini yapmışsınız vazgeçmekle sokak hayvanları çekiyo bare sizinki gibi sahipli dostlarımızın yavruları bunları yaşamasın.

ilanekle
ilanekle

8389

Malesef çok doğru söylediğiniz.

tubanur
tubanur

120464

Nasıl muayene etmeyi reddediyor ya? Bazılarının ne amaçla veteriner olduğunu cidden merak ediyorum!

ilanekle
ilanekle

8389

Aradık zaten muhtemelen susuz bırakmışlar onu böbreklerinden ondan kan gelir dedi ama bi baktırcaz artık. Neyseki iştahı yerinde .

ilanekle
ilanekle

8389

Çok pardon sadece köpek adına konuşmusum kedilerinizin yavruları içinde geçerli değilse sahiplendirme konusu lütfen zavallı dostlarımızı yavrulatmayın.
Bide bir soru soracağım belediyeler kedileri neden aşılatıp kısırlaştırmıyor ?

Görmeye gitmeseniz yavrucak ölüverirdi bir gün içinde belki neyseki gitmişsiniz.

ilanekle
ilanekle

8389

Tecrübe sahibi arkadaşlar varsa aranızda bir sorum olacak. Yavrumuz bir türlü çiş ihtiyacını gideremiyor ne yapabiliriz? Olabildiğince sıcak tutup su içiriyoruz ama bir iki damla akan kan dışında bir şey yok.

doglove777
doglove777

638

o nasıl bir rezaletti nasıl insanlar var böyle kaç yıldır köpek besliyorum bırakın verdiğim değil emanet ettiğim kişi olsa onu şimdiye kadar öldürmüştüm idrar içinde sıvı tüketsin

ilanekle
ilanekle

8389

Telefonlara cevap vermiyor bir verse kızacağız zaten ama kızsak bile ders alacağımı sanmıyorum . Neyse ki kan akışı kesildi ihtiyacını karşılayabiliyor . Yavrucağın sağlığı yerinde gibi.

ilanekle
ilanekle

8389

Dün kan akışı kesilmişti fakat bu sabah sırf kan akıt mak için bi 4 kere durdu ve( çok Afedersiniz) dışkısınıda kanlı yaptı. Yakında belediye veterineri var fakat muane etmeyi reddediyorlar. Bizim veteriner ise çok uzakta cumartesi götürebiliriz anca bu durumu yaşayan bir arkadaş tecrübesini paylaşabilirmi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2520 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79601 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR