Köpeğimin Kulağına Bir Şey Kaçtı, Ne Yapabilirim?

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

Evvelsi gün bahçedeki çimleri biçip toparladığım sırada kafasını sallamaya başladı. Hemen kulağına baktım bir şey göremedim. Zaten normalde de çimlere kafasını, sırtını süren bir tip, büyük olasılıkla ot kaçtı. En kötüsü pisipisi otu ama iki gündür daha kötüye gitmiyor. Ağrısı yok, normal zamanda kafasını sallaması da nerdeyse bitti. Dün biraz zeytinyağı damlattım. Çok emin değildim bu yaptığımdan ama bir zararı olmadı. Son durumda sadece kuru mama yerken kulağında bir şey varmış gibi kafasını sallıyor. Bir şey rahatsız ediyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? Belki kulağında başka bir sorun da olabilir, tesadüfen çim biçmeye denk gelmiş olabilir. Yaş mama yerken ya da su içerken sallamıyor. Bir şey kaçtığı kesin, kendi kendine çıkar mı? Veterinerler bulunduğumuz bölgede çok uzak. Ne yapmalıyım?

6 CEVAP

Ares87
Ares87

12250

Bir an önce veterinere götürün bizim köpeğimizin de kulağına pisipisi otu kaçmıştı uzun süre tedavi oldu ama kaybettik :(

Tugbammc
Tugbammc

908

Merhaba, zeytinyağı içine kaçan herhangi birşeyi çıkarmaz ve asiye oranı yüksektir. Böcek yada ot içinde kalırsa ciddi sorunlar yaşarsınız bu nedenle ilk fırsatta bir kliniğe götürüp muayene ettirmeniz tavsiye ederim.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Zeytinyağı dökmekle iyi yapmışsınız, yağın zararı olmaz biraz daha dökebilirsiniz, yağı döktükten sonra kulak kepçesine masaj yaparsanız kendi kendine çıkabilir. Kulağının içine ışıkla bakın, görünür bir yerdeyse ve alınacak gibiyse cımbızla tutup alabilirsiniz, bunu yaparken dikkatli olun tabiki.

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Pisipisi otu olduğundan emin değilim. En azından kendi kendine ilerlemiyor gibi duruyor. Sizin köpeğin ilk belirtilerini hatırlıyor musunuz? İkinci gün nasıldı? Hatırlıyorsanız kıyaslama imkanımız olur. Dediğim gibi şu an sadece kuru mama yerken rahatsızlık hissettiğini belli ediyor.


Pazartesinden önce götürmem pek mümkün değil. En erken pazartesi götürmeyi düşünüyorum. Yarın biraz daha zeytinyağı deneyeyim diyorum ama fazla masaj yapmıyorum. Eğer pisipisi otu ise masaj daha kötü yapabilir gibi geliyor.

Ares87
Ares87

12250

Sürekli sizin dediğiniz gibi kafasını sallıyordu çok pis bir ot çabuk ilerliyor biz fark eder etmez vete götürmemize rağmen iş işten geçmişti epey tedavi oldu ilaç vs. Ama maalesef yaşıda vardı kurtulamadı yavrum

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Ares87, çok üzüldüm. Sizin durumla fark var gibi anladım çünkü kafasını sürekli sallamıyor. İlk gün ve ilk saatler biraz fazlaydı. Sonra azaldı. Şimdi takip ettiğim kadarıyla sadece kuru mama yerken sallıyor. Bu bir belirti olarak tespit edilmiş olsa hangi aşamada olduğumuzu daha iyi anlayabilirdik. Nette konu hakkında maalesef bilgi bulamadım. Yani böyle bir sürecin aşamaları yok.


Tugbammc, ilk aklıma gliserin geldi ama o daha çok şişiriyor gibi. Zeytinyağı gliserine göre asidik olduğu için belki faydası olur diye denedim. Henüz bir faydasını göremedim. Fayda edecek bir öneriniz var mı acaba? Dediğim gibi ilk fırsat ancak pazartesi olabilir. O zamana kadar önerilere açığım. Bana da kendi kendine çıkmayacak gibi geliyor ama yine de bir umut işte.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3564 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR