Kızgınlık Dönemi Öncesi Geçiştirici İğne

Yudumm
Yudumm

828 Puan

Bu soruyu yorum olarak atmıştım ki bir de başlık olarak açmak istedim. Kızgınlık dönemi öncesi bir iğne vurulup 3 ay kızgınlık dönemi erteleniyormuş. Kedimi kısırlaştırmadan önce bu iğneyi vurdurup dönemi atlattıktan sonra kısırlaştırma ameliyatına girmesini düşündüm. Çünkü benim minnoş biraz nane limon. Vitamin falan kullanıyorum bunlar da bir sorun yok ama bu iğneyi yaptırıp beklemek istiyorum yaşını alsın biraz kendini toparlasın diye. Bu iğneyi yaptıran var mı acaba aranız da yine bir aydınlatırsanız beni çok sevineceğim :)

11 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

aşırı zararlı, kesinlikle yaptırmayın bende bilgim yokken veterinerime bunu yaptırmak için gitmiştim ve gözlerini belerterek sakınnn demişti. sonra anladim ki bunu yaptırmak bencilikten başka bir şey değil.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sakın iğne yaptırmayın kedinizin tüm sağlığıyla oynamayın. Kızgınlığa girerse girer ve birkaç günde geçiyor kızgınlık sonra yine tekrarlıyor.
Dişi Kedinizi beklemeden kısırlaştırabilirsiniz. 6 aylıktan büyükse ve kilosu 2 kg’ı geçtiyse...

Yudumm
Yudumm

828

Evet bursadayım ama malesef ilçesindeyim merkeze 1,5 saat kadar olduğum yerde ki veterinerime güvenirim sağolsun ilgilidir bizim nane limonu hep sağlığına kavuşturur her durumda iğneyi de veterinerim değil başka bir şehirde ki veteriner arkadaşım demişti kendi kedisine yapmıştı ama en iyisi ben bulaşmayayım bu iğne işine :) bu arada kedim de 4 aylık oldu bu gün 1680 gram daha kızırlaştırma ameliyatı şuan kaldıramaz aşılarını bile kaldıramıyor benim narin papatya :))

Oske22
Oske22

14228

Bu tarz şeylerin kediye zarar olduğunu okumuştum çoğu yerde. Benim kedimde cok zayif ama veteriner ona göre anestezi yapıyor. Veteriner Uygun görürse yakin zamanda kisirlastirin çünkü kızgınlığa giridikten sonra kisirlastirinca bile hala ayni kızgınlık tepkileri gösteren kediler olduğunu duydum. Kediniz kac aylık bu arada? Dişiler 4 aylikken bile kızgınlığa girebiliyorlar

Carathras
Carathras

111749

Ezgi Hanım,
Veterineriniz kim bilmiyorum, Bursa'dasınız Pet Klinik veteriner kliniğine gidin kükürtlü semtinde, Gül Hanım ve ekibi çok iyidirler, ona danışın ve en uygun zamanda kedinizi kısırlaştırın.
Bence iğne falan hiç geçici uyarıcılar ile kedinizi zehirlemeyin, hormanları ile oynamaya hiç gerek yok bence.

Cagglaa
Cagglaa

2332

İğne kesinlikle önerilmiyor. Lütfen yaptırmayın.:/

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kediniz henüz küçük ve kilosu da tutmuyor Annesi :)
6 aylık veya 8 aylık olunca yaptırabilirsiniz. Yaşını beklemenize gerek yok çünkü kız. Kızgınlığa girmezse de beklemenize gerek yok. Gelişimine göre vaktinde yaptırırsınız. Size tavsiye eden kişinin kendi vet. Kedisine kendi müdahale edebilir. İğne tüm bedenini , ruh sağlığını, hormonlarını bozar ve hatta kanser sebebidir. Kedisinin gelişimine ve sağlığına önem veren kimseye önermem...

Yudumm
Yudumm

828

Doğru diyorsunuz iğneden de payımı aldım vaktini zamanını bekleyelim biz ameliyatın :)) bu platformda sizler de olmasanız nasıl baş edermişim ben hepinize teşekkürler :))

Ecerana
Ecerana

14974

bnşm kızım şuan 1.5 yaşında normalde doğum yaptıktan sonra yavrular sütten kesilmeye yakın kısırlaştıracaktım ama doğumdan sonra mesane taşı olduğunu öğrendik. 2-3 ay onunla uğraştık 2 ayın sonunda taş tamamen düştü çok şükür. veteriner hekimimiz biraz beklesek kızımız için daha iyi olur vücudu dinlensin taşını daha yeni düşürdü vs dedi tmm dedim. amaa sürekli kızana giriyordu 10 gün durup 7 gün kızana giriyordu. taş düşürme döneminde ve sonrasında daha da arttı bu durum 5 gün de bir giriyor 7 gün boyunca çok ağır kızan geçiriyordu dişi olmasına rağmen tepki vermek için yumuşak yerlere işiyor, sürekli miyavlıyordu. Bi arkadaş baktı bu böyle olmayacak hormon iğnesi ver madem beklemek zorundasın dedi normalde bn de zararlı olduğu için istemedim ama bi yerde mecbur kaldım gibi bişey oldu. veterinerimiz hiç önermedi hem de hiiiç ama madem istiyorsun yapalım dedi yaptık. hiç fayda etmedi yine girdi 1 ay daha geçmiş oldu bu sırada. en son kısırlaştırdım şükür. bn de isterdim taş düşürdükten sonra 3-5 ay beklemeyip kısırlaştırmayı ama maalesef anca kısırlaştırdım bir ay oldu ameliyat olalı ama yine sıkıntılı bi dönem geçirdik 20 gün klinikte kaldı kızım 5 gün önce geldi. siz de geç kalmayın derim kilosu yaşı sağlığı yerinde olduğu bi dönem bir yaşından önce kısırlaştırın gitsin hiç kızana girmesini beklemyin ne siz ne de kızınız o sıkıntılı süreci yaşansın :)

Ecerana
Ecerana

14974

'yaşamasın'

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Estağfurullah...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 946 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR