Yaş Mama

Erogluekiin
Erogluekiin

24279 Puan

Kedilerde yaş mama neden önemlidir? Yaş mama yerine hafta da 2-3 kere onun seveceği et türlerinden verirsem ne olur? Örneğin tavuk ciğer( fazla verilmesi sıkıntıymış sanırım) tonbalığı gibi şeyler versem yaş mama yerine ne olur?

14 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Daha sağlıklı yanlız ton balığı yüksek civa içeriyor ben nadiren max 1 tatlı kaşığını geçmiyorum

Suyuyla falan birlikte verin yaş mamanin amaci icinde cok su bulunmasi kuru mamada su yok. Bu yuzden yas mama veriliyor. Kendiniz yas mama hazirlasaniz da olur.

ZuhalSakiz
ZuhalSakiz

799

Yaş mama yerine haşlanmış et verebilirsiniz hatta suyu ile birlikte verin Tavuk suyu kemik gelişiminede oldukça yaralı olacaktır :)

semsemo
semsemo

2184

evet verebilirsiniz, benim veterinerim de öneriyor. ton balığı riskli gerçi, bahsedilmiş. ben de az suyla haşlayıp suyuyla beraber veriyorum. bir de yaş mama alırken içeriğini okuyun lütfen çoğunun içinde çok az et var. felix öneren olmuş içinde %4 et var sadece diye biliyorum, o 3 lirayla gidip ciğer, böbrek alıp verseniz daha faydalı pisiye

BalliBadem
BalliBadem

121963

Evet kesinlikle haşlama suyunu kullanın çoğu vitamin oraya geçiyor yani et haşlayınca eti mi suyu mu deseler suyu derim

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedinize 300 gr kadar ciğer yeterli olur. Kullanmayı seçeceğiniz sebzelerle haşlayın. Pişince elinizde yoğurun bulamaç tarzı yumuşak bir mama oluyor. Bunu çocuk 1-2 günde bitirir , her gün vermediğiniz sürece sıkıntı yok. Ciğer ve kalp onlar için en iyi şey ! Bu yüzden ciğerin adı ve kedi bir bütündür :)
Ben balık vermiyorum. Asıl balıkta ciddi zehirlenme ve vitamin eksikliği olabiliyor. Balıklı kuru mama tercih ediyorum Purina One olarak.
Evdeyse tavuk veya ciğer tercih ediyorum.

kedimelsa
kedimelsa

11895

Çok seviyorlar ben yavru için brit care alıyorum yetişkin için de felix sığır etli yada somonlu

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Ciğerde fazlası sıkıntı oluyormuş ben et tüketmiyorum hiç isimlerini de bilmiyorum yani sizin bildiğiniz neler alabilirim kedilerime tüketmesi riskli olmayacağı

balakan_birce
balakan_birce

2211

Çünkü kediler gerektiğinden çok daha az su tüketen canlılar böbrekleri korumak için çok önemli yaş mama evde de hazırlayabilirsiniz tarif isterseniz incelikleriyle atarım size :)

balakan_birce
balakan_birce

2211

Felixte şeker olduğu için gimcat nutri schesir animonda almanız daha iyi olur ama bazı kediler sağlıklı olanları sevmiyor tabi bizimki de felixi çok sever

BalliBadem
BalliBadem

121963

Ladyandcat, balık çiğ halde aşırı doz verilirse ve yanında b vitamimi yüksek bir yiyecek sunulmazsa dediğiniz olabilir

BalliBadem
BalliBadem

121963

Yani balıktan zarar görmesi zor

semsemo
semsemo

2184

ben de et tuketmiyorum o yuzden birileri yogurun demis hayatta yapamam :D o yuzden ayda 1 kere yapip kurtuluyorum etle ugrasmaktan, ben aldiklarimi soyleyeyim size degistirerek alabilirsiniz; dana bobrek, ciger, kalp, dalak, tavuk gogsu, hindi vb.
en son yaptigimda yaklasik 750gr tavuk gogsu 80 gr kabak 300 gr civarı da karisik ciger ve kalp koyup pisirdim sonra alabildigine suyuyla beraber rondodan cekip buz yapma kalıbına döküyorum. kalan suyu da donduruyorum. her gün bir tane veriyorum 30-40 gram ediyor tanesi de 1 liraya bile gelmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 483 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR