Yavru Pug Köpeğim İçin Yardım İstiyorum

Brs22
Brs22

216 Puan

Yavru pug cinsi köpeğim var onun için beslenmesi bakımı ve eğitimi için bütün bilgili birinden destek bekliyorum yardım istiyorum sağlıklı aklıllı temiz bi köpeğim olsun istiyorum

1 CEVAP

ilanekle
ilanekle

8389

Gerçekten pug alarak çok tatlış bir seçim yapmışsın. Fakat kafasına ağır darbeler almaması için dikkat et çünkü gözleri çok narindir.
Yemek yedikten sonra
Bol su içtikten sonra
Oyun oynarken
Atıştırdıktan sonra
Yürüyüşteyken
Tuvalet ihtiyacı duyar bunu bilip ona göre tuvaletini yapacağına izin verdiğin yere götür. Onun dışında bir yere yaparsa sert bir hayır de ve bi 4-5 dk ilgilenme fakat doğru yere yaparsa ödül ver ve sev.
Bir köpeğe ne kadar komut öğretirsen o kadar iyi olur ama önceliğin otur, kalk, yat ve bekle olsun en önemli komutlar bunlardır.
Boyun tasması önermem çünkü pug köpeklerinin boynu kalındîr ve tasma çıkar .
6 aylık olana kadar 3, 6 aydan sonra hep 2 öğün beslenmeli. Pug cinsinin tüy bakımı kolaydır 15 günde bir tarama yeterli. Ayda bir banyo yaptırmalısın. Tırnakları uzadıkça veteriner hekimine kestir. 2 ayda bir iç ve dış parazit ilacı uygulaman lazım. 3 aydan donra 15er gün aralıklarla 7 aşı yapılır, ondan sonra her yıl 4 aşı yapılır. Aşıları başlayana kadar dışarı çıkarma.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 900 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR