3 Aylık Kedi Dışkısı Yere Sürtmüş

semsemo
semsemo

2184 Puan

Merhaba 3 aylık yavru kedim var, tuvaletini yaptıktan sonra kendini tam temizleyememiş sanırım. parkede sürtünmüş bir dışkı vardı çok ince bir tabaka. asıl dışkısı tuvaletindeydi. sizce normal mi? daha küçük olduğu için beceriksizlikten mi olmuş öyle? temizlemeye çalışken mi bulaşmış? hasta olabilir mi? kilosu, enerjisi, iştahı, dışkı rengi her şeyi normal. yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

13 CEVAP

Oske22
Oske22

14228

Yaptırdıysaniz da poposunda dışkı kaldığı icin sürterek temizlemeye çalışmıştır. Benim başıma gelmedi ama burda gelen arkadaşlar var daha önce böyle bir konu açılmıştı bakabilirsiniz ordan.

Zukoo
Zukoo

14016

Bu sabah yastığımda kaka iziyle uyandım :D normalde yapmaz ama yastığıöa gelip sürtmüş. Belki de yanlışıkla yaptı bilmiyorum ama beceriksizlik diye düşünüyorum.

Oske22
Oske22

14228

Parazit asisi yaptırdınız mi?

Oske22
Oske22

14228

Aynen sorun iyi olur. Başka bir sey de olabilir

semsemo
semsemo

2184

@Zukoo, hahah geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir sürpriz yapmaz :D

hcerenk
hcerenk

10454

benimkiler poposunda kaka kaldı ise, ve temizleyemeyeceği kadar büyük bir parça ise sürterek kurtulmaya çalışıyor. herhangi bir parazit ya da anal kese problemleri yok. ikisinde de oluyor. bazen kakaları saç kıllarımız ile birlikte çıkıyor ve tamamını atamaz ise kurtulmak için sürünüyor.

semsemo
semsemo

2184

evet iç dış parazitlerini ve bir tane karma aşısını oldu. Poposunda kaka kalmamış hiç. sanırım yere sürterek temizlemeye çalıştı ama sebebini anlayamadım :( konuyu bulamadım başlığını hatırlıyor musunuz?

semsemo
semsemo

2184

@Oske22, teşekkür ederim yardımlarınız için, 2 gün sonra aşısı için veterinere gideceğim zaten orada da sorayım.


daha sonra yapmış mı diye güncelleme yazmamışlar ama böyle bir şey yaşayanlar varsa yorumları bekliyorum yine de

semsemo
semsemo

2184

@hcerenk, hangi kumu kullanıyorsunuz? ben pelet kullanıyorum ama 1 kez de bentonit kullanırken dolmuştu 1 ay önce. veterineriniz normal mi dedi?

SerkanO
SerkanO

2174

Benim kedim 9 aylık, toplasan 5-6 kez bu davranışı yaptı. İlk başta poposunu ıslak havluyla biz siliyorduk, bundan dolayı kendini temizlemeye alışması için bunu kestik. Ben de Petlebi'de sormuştum, anal kese temizliği gibi bir şey yapılması gerekiyor olabilirmiş. Ancak bazen iyi temizleyemediği için yapıyor diye düşünüyorum. Sizin kediniz henüz çok küçük, zamanla alışacaktır. Bu süreçte birkaç kez daha bunu yapabilir. Veterinere gittiğinizde yine bir sorarsanız, bir kontrol etsinler popoyu :)

hcerenk
hcerenk

10454

veterinere sormadım açıkçası çünkü benimkilerden biri çok tüylü olduğu için özellikle bir yaşına kadar bu sorunu çokça yaşadık. poposunun dışına yapışınca oluyor sadece. her parazit için gidişimizde muayeneleri yapılıyor zaten bir sorunları yok. kakayı her yerine bulaştırdığı için, acelesi ve beceriksizliği sonucu oluyor bu. şimdi baya azaldı ayda bir belki oluyor. 1 yaşını dolduralı 3 ay oluyor. kum kabını büyüttüm, bu baya etkili oldu rahat çömelip kakasını yapabilmesinde.
bentonit kullanıyorum. pelet hiç denemedim.

semsemo
semsemo

2184

@SerkanO, ayrıntılı anlattığınız için çok teşekkür ederim, bakalım bizim minik de devam edecek mi yapmaya. veterinere gittiğimde de sorayım 2 gün sonra ama dediğiniz gibi bir sorun olduğunu sanmıyorum. içim rahatladı :)


@hcerenk, anlıyorum benim kedim kısa tüylü ama poposunun ordaki tüyler bi tık uzun belki ondan da kaynaklanıyor olabilir. teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 577 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR