Kedim Kendini Temizlemiyor

Ortalama 6 7 haftalıkken aldığım kedim deniz su an 2.5 aylık oldu ama kakasını yaptıktan sonra kendisini temizlemiyor. Doğal olarak hayvanda koku oluşuyor ben de suyla ıslattığım pamukla siliyorum rahatsız olmuyor ama buna alışmasını da istemiyorum. Küçük olduğu için erişemiyor mu acaba yoksa annesi öğretememiş mi anlamadım ne yapmalıyım

10 CEVAP

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Kediniz daha çok küçük, kendini temizlemeyi yeni öğreniyor. Yalanıyor olabilir ama tamamen temizlemek zamanla öğreniliyor. Hiçbir kedi dışkısının yalamaz, yani poposunda dışkı varsa onu zaten temizlemez sizin almanız gerek. Onun dışında rutin temizlemeye zamanla alışacaktır. Siz pamukla sildikten sonra hafif nemli bırakın, rahatsız olup yalamasını bekleyin. Daha önce çok soruldu bu soru ilginç bi olay değil yani merak etmeyin. Normalde annesinden öğreniyorlar ama tam öğrenme için kedilerin 3 ay kadar anneleri ile kalmaları gerekiyor. Malesef daha küçükmüş sizin yavrunuz tam öğrenme sağlayamamış. 6-7 hafta kedi sahiplenmek için çok çok erken. Eğer annesi vardıysa neden aldınız ki? Enn az 2 ay anne sütü emmeleri lazımken siz çok erken ayırmışsınız. Neyse olan olmuş, kendiliğinden alışacaktır merak etmeyin.

FridaDora
FridaDora

4279

Bende de aynı sorun var 2 aylık kedim. Birisi bir mucize söylesin nolur ????

Gamsem
Gamsem

10825

Dedikler gibi popo kısmıyla kediler ilgilenmezler bende 50 günlükken sahiplenmiştim bende problem yaşadım çözümü bulduğum yöntemler dışkısı eğer normalse bulaşma ihtimali daha düşük .bulaşmasının nedeni daha çok bebek yeni öğreniyor ve kumunu fazla koyunki ben az koyup hata yapmıştım çişine kakasına değiyordu .kumu normal ölçüde koyduğunuzda 2-3 hafta gözlemleyin ve dışkısını yaptığı gibi alın yoksa erken ayrıldıkları için kumda dolaşıp basabiliyor tam bilmiyor yani birde dikkat edin dışkısını yaparken oturur pozisyonda olduğu için ve bilmediğinden kumuna çok yakın olduğundan yapışıyor ben 2 hafta kadar kakasını yaparken kuyruğunu tutup kaldırdım ve şuan 3 aylık oldu çok şükürki öyle problemi olmuyor ben 1 ay kadar uğraşmıştım dediklerini yapın emin olun zekiler öğreniyorlar

annesi öldüğü için aldım yoksa yavruyu annesinden niye ayıralım bilmeden yargılamayın lütfen...

Cagglaa
Cagglaa

2332

2 ay anne sütü emen yavrular hemen öğreniyor zaten annelerinden gördükleri için ama sizin ki küçük zamanla öğrenecektir.. Benim yavrularım 3 aylıktı hala anne sütü emiyorlardı..

@Gamsem
hocam kediler tuvaletini yaparken hiçbir şekilde yanında olmamak gerek diye biliyorum hatta birkaç kez yanlıslıkla göz göze geldim çok utandı hayvancağız yüzünü falan örttü

Gamsem
Gamsem

10825

@yağmur valla öyle yapmasaydım öğrenemiycekti ve hayvanın poposu hem dışkı oluyordu mecburen popoyu yıkıyordum silmekle geçmiyordu ee otomatik olarak sevmediği için eziyet oluyordu ona.hatta şöyle düşünün ben tuttuğumda hiç rahatsız olmuyordu bence anlıyordu tutmayınca bulaşıp yıkadığımı düşünün 2 hafta o şekilde yaptırdım hatta tuvaletinide ben kumun yanına gidince anlayıp hemen giriyordu:) maalsef insanlar başından atmak için erken veriyorlar ve öğrenemiyorlar ee birininde öğretmesi lazım hatta arka patilerinide tutup ben yalatıyordum öyle alıştırdım Temizlenmesini:) Tuvaletinin orda olmamdanda hiç rahatsız olmaz biliyormusunuz hatta ben ordayken özellikle gelir dolanır yapar heralde ruhen benimki deli:)

Oske22
Oske22

14228

Banyo falan yaptırıyor musunuz acaba

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Kediler büyüsede poposunda ki kakakayı asla ve asla yalamazlar.277273 defa yazisim :) büyüyünce bulaştırma üstüne basma gibi sorunlar biter o kadar.

Sara1221
Sara1221

287

Kedilerin poposu nasıl olmalı anayamadım ki bazen kak görüyorum kuyruğu dikken ama normalde temiz gibi sadece kuyrugü dikken pis gibi normal mu bu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6294 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR