Eve Yeni Gelen Kedim Kum Kabında Uyuyor

iidyl
iidyl

116641 Puan

kedim eve daha yeni geldi, 2 aylık ve şu an evde misafir var çocuklu. ilk geldiğinde çok korktu ben de dayanamayıp kendimi ve kediyi odaya kilitledim köşeye saklanıyordu toz oldu her tarafı. şimdi birazcık alışır gibi oldu, eşyalarını kokluyor. ama şu an kum kabında uyuyor :D? yaş mama vereyim mi? nasıl ve kaç güne alışır sizce? oyuncaklarından korkuyor şu an, hiçbir şeyle oynamıyor. ne yapmalıyım?

6 CEVAP

KedicikDeniz
KedicikDeniz

2493

evi kum kabı zannediyor olabilir.Bir süre onu hep yatağına koyun yani her kum kabının yanına gittiğinde onu kendi evine koyun.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Genelde yabancı bi ortamdayken rahat değillerken kum kabında yatarlar. Orayı benimsemiştir şimdilik.

poncik_1
poncik_1

1751

Bizde cuma günü sahiplendik kendi taşıma kabının üstünü çıkardık içine yatak koyduk bizim ponçik yatağını koyar koymaz yattı eğer yatağı varsa orada uyutabilirsiniz veya kum kabında her gördüğünüzde geri yatağına yatırın bir süre sonra alışır. Eşyaları koklaması ortama alışmaya çalıştığı içindir. Yaş mama güzel içerikli olmasına dikkat edin bazı markalar kediler için zararlı ve ishal yapabilir. Oyuncaklarına da zamanla alışır bizimki 3. gün oynamaya başladı ama kediden kediye değişir.

Blychee
Blychee

1453

Bence ne zaman diye sormayı bırakmalısınız ilk olarak.. kediler için yeni mekan her zaman korkutucudur etrafı tamamen keşfedecek sahiplenecek.. kalabalıksa hele ölüm gibidir onun için. Kedimi sahiplendirdigimde ilk gün sizinki gibi kalabalık eve rastlamış korkmuş tırmalamis ertesi gün geri getirdiler tirmaliyor diye. Bir yıldır benimle bir kez bile tirmalamadi. Bu yüzden çok sabırlı olmanız gerekiyor alışma süreci herkes için geçerli çok kafanıza takmayın benim bebeklerim de kumu yiyor ne bu diye sizinki de yatak olarak bellemis demek ki :D bide çok üstüne gitmeyin o yavaş yavaş size gelecektir küçük daha ne yapsın biraz yalnızlığı hak ediyor bence

alabalik32
alabalik32

13406

Her uyuduğunda alin yatağına yatırın asla vazgeçmeyin. Zamanla alışıyorlar. Su içiyormu sizinki. Biz sahiplendiğimizde 45 günlüktü yemek yemeyi bile bilmiyordu su içmiyordu. Kuru mamayı ıslatarak veriyordum arada da yaş mama veriyordum.

iidyl
iidyl

116641

HUDOSLRLDPWLTKFOWKTS HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM AMA BEN BU SORUYU YANLIŞLIKLA 2 DEFA SORDUM. YANİ ALIŞTI BİLE KEDİ. ilkinde saçma sapan insanlar başkalarının annesine küfür etmeye başlayınca birçok kişi o cevabı şikayet etti ve soru kaldırıldı. BAYAĞI DA CEVAP ALMIŞTI YANİ, SAĞ OLUN YARDIM SEVERLİĞİNİZ İÇİN TEKRARDAN.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 492 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR