Evde Mama İle Besleme

minky
minky

15098 Puan

Sokak kediciklerine evde yaptığım mamalarla beslemek istiyorum.Mesela tavuğu haşlayıp bazuüı sebzelerle karıştırıp onlara vermek.Sizcd olur mu?Vitamin konusu sıkıntı ama yinede sormak istedim.Kısacası evde yaptığım tavuk sebze haşlama ile sokak kedisi beslenir mi?(içine 1 tatlı kaşığı ev hapımı yoğurt ilave ediyorum).(sokaktaki bi kedi sadece benim verdiklerimi yiyor)

15 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Gayet güzel olur
@oske22 dışarıdaki kedilerden benim gözetimim altındakilere çiğ veriyorum fakat diğerlerine pişmiş veriyorum çünkü onları takip edemem bence sokaktaki kedi takip edilmiyorsa pişmiş daha güvenli çünkü aşısızlar
@cagglaa yeterince araştıran bir insan tam tersini söylerdi araştırmanızı öneririm

Oske22
Oske22

14228

Bu sizin düşünceniz saygı duyarım. Bende mama kullanıyorum ama olabildiğince az çünkü hazir mamalarin da çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Birçok veteriner günümüzde bunu öneriyor artık. Bende araştırdim biraz ve aklıma yattı.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Oske, çiğde verilebilir ama ben sokaktakiler aşısız olduğu için ve takiplerini yapamadığımız için tercih etmiyorum yoksa sorun yok onlarada çiğ verileilir şoklama yapılmışsa, yoğurt, yumurta sarısı, içeriğinde "saccharomyces cerevisiae" yazan kuru veya yaş maya verilebilir ek olarak

kayrae
kayrae

11267

ayrıca konu hayvanların doğada çiğ et yiyip yememesiyle ilgili değil biyolojik olarak en çok çiğ et yemeye uygun yaratılmış olmalarıdır.
çiğ et bakteri yuvasıdır fakat içerisinde illa patojenik bakteri olacak diye bir kaide yoktur. ki zaten genel sağlığı yerinde bir kedi etteki bakteri patojenik bile olsa rahatlıkla tolere edebilir.

Cagglaa
Cagglaa

2332

@oske22 Çiğ beslemenin yararlı olduğunu asla düşünmüyorum.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Sokaktakilere verilen ucuz kuru mamalardan bin kat daha faydalı ve vitaminli olur

BalliBadem
BalliBadem

121963

Cagglaa, tam kopy past bi yerde okudum bunu diyecektim altta demişsiniz ama ben "yeterli" dedim ve bu yeterli değil yeterince araştırsanız hayvanın önüne kasaptam aldığımız gibi vermediğimizi önce şoklayarak bakteri ve parazitleri öldürdüğümüzü bilirdiniz

kayrae
kayrae

11267

sokak kedilerini çiğ beslemek bana mantıklı gelmiyor çünkü kediyi yeterince takip edemiyorsunuz. ama eğer elinizde tam ve dengeli bir tarif varsa olabilir.
pişirme yönteminize göre kaybettiğiniz besin miktarı değişir. haşlamadığınız sürece öyle aşırı aşırı bir kayıp olmaz genellikle.

Oske22
Oske22

14228

Bence çiğ besleme daha mantıklı. Çünkü işlem görünce et içindeki yararlı çoğu şeyin miktarı azalıyor. Hem sokak kedisi olduğu icin de zararı olmaz bence. Dışarıda kendisi başka şeyler yemiyor mu sadece sizin verdiğinizi mi yiyor

Cagglaa
Cagglaa

2332

Sadece kediye değil hiçbir hayvana çiğ et verilmez. çünkü çiğ et bakteri yuvasıdır, zararlıdır.


Bu hayvanların doğada çiğ et yedikleri doğru değildir, bizim kasaptan aldığımız etin doğadaki karşılığı leştir. akbaba, çakal gibi hayvanlar dışında da genelde çoğu hayvan leş yemez.


kediler doğada çiğ et değil canlı avla beslenir. canlı av bakteri barındırmaz ve en faydalı besindir. siz de kediyi canlı fare ile besleyebiliyorsanız besleyin tabi. (gerçi doğuştan böyle görmeyen bir kedi canlı hayvan yemez) dolayısıyla et verecekseniz kesinlikle pişirmeden vermeyin, parazitten ölümüne sebep olabilirsiniz.
Araştırdım buyur.

Oske22
Oske22

14228

@ballibadem evet haklısınız. Ben o bir kediyi düşünerek yazdım. ama zaten dışarıda da yakaladıkları canlıları yiyorlar o yüzden cok fazla sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Sizin kadar bilgim yok henüz. Riskli ise pişirmesi daha iyi tabiki. Ama ekleme yapması lazım. Neleri ekleyebilir sizce?

Oske22
Oske22

14228

@ballibadem
Teşekkür ederim bende bu konu hakkında son zamanlarda araştırma yapıyorum az da olsa. Umarım soran arkadaşa yardimi dokunur

kayrae
kayrae

11267

burası çiğ beslenmenin doğru olup olmadığını tartışmamız gereken bir başlık değil.

kayrae
kayrae

11267

@minky


yalnızca bahsettiğiniz yiyeceklerle beslemek yetersiz olur. tavuk, sebze ve yoğurt tek başına bir diyet oluşturamaz. eksik ve dengesiz kalır. kısa vadede olumsuz etki gözlemlemezsiniz ama uzun vadede hayvan zarar görür.

minky
minky

15098

Vay vay vay.Neler olmuş burda.Ben en iyisi kuru mamayla devam edeyim.Haftada 1 yaş mama veririm.Ha birde sadece benim verdiğimi yiyor çünkü kapıdan ayrılmıyor.Öyle hayvanda avlamıyor.Biraz şımarık bi kız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 682 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR