Sürekli Tavuk Verilir Mi

firuze199
firuze199

4707 Puan

Kedim Firuze et ve balık yemiyor. Denemediğimiz sadece ciğer kaldı fakat ben onu da çok yiyeceğini sanmıyorum. Normalde yaş mamasını tavuklu alırdık fakat bugün kalmadığı için balıklı somonlu aldım yiyeceğini düşünerek fakat yemedi. Önceden etli aldığımızda da yememişti. Sadece tavuklu yaş mama ve haşlanmış tavuk yiyor. Ben aslında genel olarak tavuk haşlıyorum ve dolapta saklıyorum haftada 2 defa bazen3 defa veriyorum fakat havalrın ısınmasıyla bunu azaltıcam çünkü mantar oluşturacağını duydum. Sürekli olarak tavuklu yaş mama vermem de mantar oluşturur mu? Ya da ete veya balığa alıştırabilir miyim?

11 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Temel gıdası tavuk değilse kuru mamaysa olur ama temel gıdası tavuksa olmaz

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Tavuk dışında et yemiyor diyorsanız bence kuru mamasını etli veya balıklı alın ;) böylece yemediklerini bu şekilde de olsa yemiş olur.

firuze199
firuze199

4707

Evet pirinç ve patates haşladığımda tavukla karıştırıyorum öyle veriyorum peki bu ne sıklıkla verilebilir

BalliBadem
BalliBadem

121963

Birde ton balığı ve konserve sardalya deneyin Badem balık sevmez ama bunlara bayılıyor özellikle sardalyaya

Oske22
Oske22

14228

Benimki de ciğeri hic yemez mesela. Ben ne yaptıysam ciger yediremedim. Sanırım sorun yok bunda yemek istemiyordur damak tadına uymuyordur belki bilmiyorum. Tavukla balığı karıştırsaniz yine de yemiyor mu? Öyle deneyin belki zamanla alışır. Mantar oluşturduğunu hiç duyamamistim ben verdim yaz kış bir sorun olmadı.

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454

Sadece tavuk değil de kabak havuç patates haşlayın tavukla birlikte hepsini ezip püre haline getirip verebilirsiniz belki sebze yemeyi sever kediniz ben öyle yapıyorum

firuze199
firuze199

4707

Bayıla bayıla yediği yaş mamayı etli alınca yemiyor kuru mamayı yer mi ki? Yine de numuneyle denerim çok sağolun @LadyAndCat

BalliBadem
BalliBadem

121963

Badem kuru beslenirken balıklı kuru mamaya bayılırken balıklı yaş mamadan nefret ederdi hala da öyledir yani kuruların lezzeti normal balık gibi fln değil mesela Badem aşağıda dediğim balıklar dışındaki balıklarıda yemez ama kuruda en çok balıklı sever

firuze199
firuze199

4707

Ne sıklıkla veriyordunuz tavuğu? Teşekkür ederim cevabınız için bir de karıştırarak deneyeyim

Oske22
Oske22

14228

Haftada 1 kere de 2 kere de 3 kere de verdigim oluyor. Ben ne zaman kendime yapıyorsam onada ayirip yapıyorum hep. Haftada 1-2 kez verebilirsiniz bence bir de yaş mama kullanıyorsaniz yeterli olur.

Oske22
Oske22

14228

Bazıları her gun yas mama veriyor ama bence her gün vermek doğru değil. Benim kedim su içmeyi seviyor. Kedisi su içmeyenler au ihtiyacını karşılamak icin yas mamayi daha çok veriyorlar o da var tabi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 566 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR