Yavru Kedi İshali

Mrymgzm
Mrymgzm

294 Puan

2 aylık bir gözünü konjektevitten kaybetmiş van+tekir kırması kedi sahiplendim. Bana geldiğinde göz ameliyatından 10 gün geçmişti geldiği ilk gün hapşırık, burun akıntısı ve diğer gözününde kızardığını fark ettim, ikinci gün sabahı ishali başladı veterineriyle konuştuk 5 gün boyunca günde 2mg makrofleks oral tablet verdik etkisini görmeyince 4 gün boyunca antibiyotik iğne tedavisi başlandı bununla beraber dışkının sayısı azaldı ama hala sıvı yapmaya devam etti doktoru artık antibiyotik veremeyeceğimizi ve probiyotik alması gerektiğini söyledi bugün probiyotiğe başladık. Yavrunun göz yaşarması, burun akıntısı durdu hapşırığı azaldı ama ishali düzelmedi bununla beraber dün tüylerinde bir sertlik hissettim ve veterineri mavi ışıkla kontrol etti ve mantar başlangıcı olduğunu aldığı tedaviler ve yaşından dolayı biraz beklememiz gerekitiğini söyledi. aynı problemleri yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? hem büyük kedim için korkuyorum mantarda konjektivitte aşıları tam olduğu için kolay bulaşmayacağı söylendi fakat insan tedirgin oluyor.

4 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Telefonda sorun oldu yazdiklarimi birbirine karistirip atmis. Cok yaklasmazlar zaten tanisma surecinde diyecektim. Kardes gibi koyun koyuna yatmazlar zaten. Kendinize de dikkat edin ama size de bulasmasin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Öncelikle çok gecmis olsun. Mantar gercekten de kolay bulasmiyor. Yine de birbirlerinin yattigiZaten yerlerde yatmasinlar. Cok fazla yaklasa mkendini toparlayinca bagisikligi yukselince kendiliginden bile gecebilir (umarim). Bu kadar ilaç almis tedavi gormus cok normal mantar olmasi. Ve de tebrik ederim cabalariniz icin.

Mrymgzm
Mrymgzm

294

Bir de bana bulaşma ihtimali var tabi küçüğün iyileşmesini düşünürken bu hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim hatırlattığınız için . Büyük kedim daha kabullenemediği için farklı odalardalar tüm kapları aynı ama mantar çıkmadan önce birbirlerine alışmaları açısından örtüsünü taşıma çantasını filan koklatıyordum birinin kutunun içinde biri dışarıda birbirlerini izlettiyordum . Umarım bu süre içerisinde bulaşmamıştır. Ben biraz fazla temas ettiğim için ne olur nasıl olur bilmiyorum.

Janetdm
Janetdm

1045

Ben mantar tarzı sorunlar yaşamadım fakat ama ishali çok yaşadım.
2 3 gün boyunca vücuduna ısıtıp ısıtıp bez koydum, tam güneş ile temas ettirmeden sıcakta uyutmaya çalıştım. ve kuru mamayı sulandırıp yedirdim. asla ıslak mama yedirmedim.
geçmişti benimkinde deneyin isterseniz.
Mantar için ise, anne kedim mantar oldu sanmıştım çok araştırmıştım 2 adet krem var bunlar birebir hemen geçiriyor. tüylerinide kesmeniz gerekebilir tabikide::: Tricobor ve momecon.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 351 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR