Kısırlaştırma

gevezeuzayli
gevezeuzayli

1947 Puan

Evde 4 yaşında kısır bir kedimiz ve 8 aylık kısır OLMAYAN erkek kedimiz var. Şu an için erkek olan dişiye bir sorun çıkarmıyor. Erkek kedilerde kısırlaştırmanın idrar yolu problemlerine yol açabileceğini okumuştum. Sizce ilerde erkek olanı kısırlaştırmalı mıyız? Yoksa dişi olan kısır olduğu için ev içi problem oluşmayacağı için böyle bir operasyona gerek yok mu? Erkek kedinin kendi sağlığı açısından hangisi doğrudur? Elbette veterinere danışacağım ancak sırf operasyon ücreti için buna hevesli veterinerler olduğunu da biliyorum. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

5 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kisirlastirmazsaniz oluşacak tehlikelrr daha fazla. Ilk firsatta balkondan atlayip kendini sakatlamak gibi. Ayrica etrafavkoku birakmaya baslarsa (işeyerek) o kokuyu cikaramazsiniz bile. Surekli kizginlikta olmalari da zararli. Senede bir falan olsa atlatirsiniz bir sekilde ama ev kedilerinde öyle olmuyor maalesef. Surekli kizginlikta olup zayif dusecek bubda saglik problemlerine yol acabilir

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kısır mama ve ürinary macun tarzı takviye ve bol bol sıvı gıda ile bu tarz riskleri büyük oranda düşürürsünüz ki normal dişi kedilerde bile olabilir ki en az risk onlarda

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Çoğu erkek kedi sahibi olan kişi “Benim kedim erkek nasılsa doğurmayacak ne kısırlaştırıcam.” Diyenler var biliyorum...
Bunun normal bir tavır ve doğru olmadığını söylemeye gerek yok sanırım?
O kişi sorumsuz bir kedi sahibi, kendi erkek kedisi tüm mahalledeki dişileri hamile bırakabilir ve her yer doğum yapan kedi dolar. Bu tarz düşüncedeki insanlara bencil deniyor. Sadece kendini ve erkek kedisini düşünüyor. Çevresine ve başkasına karşı duyarlı biri değil.
Erkek kediniz 1-2 yıl bile belki sakince kalabilir ama sonrasında beklenmedik vahşilik gösterebilir.
Ya size saldırır ya da kendini camdan, balkondan aşağı atar.
Çoğu kedi sakin kalamıyor bu durumda da evde her yere çiş yapar.
Her yeri çişiyle işaretler evde ağır bir çiş kokusu ve agresiflik başlar kedinizin uzun vadede ruh sağlığı da bozulur. Tabii kansere yakalanma riski de fazla olur. Hayvanlarda kanser ölümcüldür ve çok geç fark edilir. Her açıdan en sağlıklısı erkek veya dişi fark etmeksizin kedinizi kısırlaştırmanız.
Erkek olduğu için kediniz bence bir yaşını doldurursa iyi olur.

Siyammm
Siyammm

120334

Kısırlaştırın

gevezeuzayli
gevezeuzayli

1947

Yazmayı unutmuşum 4 yaşında ve kısır olan kedimiz DİŞİ

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 500 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR