Sessiz Kediler

ondsar
ondsar

760 Puan

Arkadaşlar bizim kızımızın mizacından bahsedip, benzer karaktere sahip kedileri olanlar varsa onların tecrübelerinden yararlanmak isterim. Çakılı 2 aylıkken geçici yuvasından sahiplendik, ondan önce de bir müzenin bahçesindeymiş. Çakıl kısırlaştırılmadan önceki kızgınlık dönemi haricinde neredeyse hiç miyavlamadı. Geldiğinden beri ayda bir defa sesini ya duyarız ya duymayız. Miyavlamayı başaramıyor bile neredeyse, çok kısık tatlı bi ses çıkarıyor. Ama sağır değil bunu test ettik. Taranmaktan nefret eder, yanınıza oturmaz yatmaz. Gider odanın kapısına yatar bizi izler. Oturuyorsanız kucak hiç sevmez 10 saniye tutamazsınız. Ama ayaktaysanız hiç sıkılmadan saatlerce durabilir. Yeni şeyleri merak etse de siz aracı olmadıysanız asla kontrol etmez , dokunmaz. Koktuk sırtlığı hizasından daha yüksek bir yere çıktığını görmedim. Mutfakta masa tezgah hiç merak etmedi ve çıkmadı, zaten yemek dışında mutfağa girmez. Cana yakın ama kendi alanında ve rahatsız edilmezse. Misafir hiç sevmez misafir varsa dışarı çıkmaz. Siz evde gün aşırı yoksanız mama su ve tuvaleti neredeyse hiç kullanmaz bıraktığınız gibi bulursunuz. Ama öyle tembel , üşengeç bir kedi de değildir koşturmaya sever. Oyuncaklarıyla sadece ilk alındığı gün oynar. Sıkılıyormuş gibi görünmüyor ama ben daha çok eğlensin istiyorum. Onu germeden nasıl şu ankinden daha fazla eğlendirebilirim?

12 CEVAP

Elvannnn
Elvannnn

881

Kedinizin çoğu özelliğini benim kedim Çokoya benzettim. Bağımsız ve özgür olmayı çok seven ama aynı zamanda çok insancıl ve uslu bir kedi. Çok nadir miyavlar ve bunu da çok beceremez çok kısık bir ses sizin dediğiniz gibi. Sürekli yeni oyuncaklar alıyorum ama bir tanesi hariç diğerleri pek ilgisini çekmedi ve oyununa hep eşlik etmemi istiyor. Ben evde olmadığımda da güzel vakit geçirebilmesi için tek başına oynayabileceği oyuncaklar da aldım ama ilgisini çekmediler. Sürekli yeterince eğlenemiyormuş gibi hissediyorum ben de ama mutlu olduğunu da sürekli motor gibi gırlamasından anlıyorum böyle uzakta otururken bile bana bakıp gırlıyor. Bu yüzden ağırbaşlı ve mizaç olarak da kendi halinde mutlu bir kedi olduğunu düşünüyorum. Ben belki daha çok hoşuna gider diye sürekli farklı tarzda oyuncaklar alıyorum bir de balkon veya camlarınız korumalıysa buralarda ona ait bir alan yaratmanız bir yatak koyup rahatça hava almasını sağlamanız da çok hoşuna gider. Bunlar haricinde benim de aklıma gelen bir şey olmadı maalesef ama sıkılmış gibi durmuyorsa oyun veya ilgi istediğinde de vakit ayırıyorsanız daha fazla eğlendirmeniz gerekiyormuş gibi hissetmeyin bence

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

“ Onu germeden nasıl şu ankinden daha fazla eğlendirebilirim?”
Cevap :
yanına bir kardeş daha alarak :))

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ne guzel tanimissiniz kedinizi, benimkinde de var soylediginiz bazi seyler.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Benim erkek kedim de böyledir. Bazen evde kedi olduğunu unutuyorum diyorum. İnsan gibi resmen. Çok uslu akıllı bi kedi. Asla yaramazlık yaptığını bi şey devirdiğini bi yeri tırmaladığını görmedim. Tırmalama tahtası harici bi yeri tırmalamaz. Oyuncakları hariç bi şeyle oynamaz. Misafir gelsin saklanır yanlarına çıkmaz. Kucakta hiç durmaz o zaman pek sakin olmuyor bırak der gibi baktığında bırakmazsam tırnağı geçirir. Tezgaha cama çıktığını hiç görmedim. Masa üstüne çıkar yatar sadece. Öyle gelip kendini de sevdirmez ama ben mutfaktaysam gelir kapıda yatar. Ben uyurken gelir yatak ucunda yatar. Ne kadar herkes yabani dese de ben onu böyle seviyorum :D

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Bir yerde okumuştum kedilerin kendilerine özgüvenleri geldikçe yüksek yerlerde uyurlarmış.Bahsettiğiniz özellikler küçük kedimde vardı ama eve ve bize alıştıkça bunları bıraktı daha doğrusu evde bir kedim daha olduğu için bıraktı.Büyük kedim kağıt delisidir, bir sürü oyuncak aldım ama sadece kağıtla özellikle market fişi istifleyen bir kedi.Yani böyle şeyleri seven bir kediyse farklı oyunlar deneyin kediler keşfetmeyi seviyorlar.

Mothercat
Mothercat

10435

Sanki kızımı anlattınız çok benziyor huyları :) Şeker de o kadar oyuncağı olmasına rağmen alüminyum folyo gördüğü zaman resmen vermem için çıldırıyor parlak kağıtlara asla hayır diyemiyor sizde farklı oyuncaklar yapıp zaman geçirebilirsiniz mesela bugün telefondan kediler için kuş balık fare videoları vardı onları izledik birlikte uzanıp tutmaya çalıştı falan sonra hemen uykusu geldi :) benim kız zaten hemen yorulur çok uykucu aşırı akıllı sanki büyümüş de küçülmüş gibi :) bence böyle olmaları daha güzel ben kedimin huyunu seviyorum ilk eve geldiği zamanlarda hiç yanıma gelmezdi hep korkardı ama artık beni tanıdıkça her sabah gelip masaj yapar burnumu yalar kedinin üzerine çok gitmeyince kendisi ilgi istiyor :)

ondsar
ondsar

760

Cevap yazan, paylaşan herkese teşekkürler, çakıl gibi bir çok kedi varmış öğrenmiş oldum, bu aslında pek sıkılmadığı ve mizacının böyle olabileceği anlamına da geliyor. Onun gibi bir kediye sahip olduğum için çok mutlu hissediyorum kendimi.

Ares87
Ares87

12250

Tıpkı benim aresim asla kucağa gelmez bir sürü oyuncak aldım iki kere anca oynadı masaya en fazla 5 kere çıkmıştır kendisi isterse gelir yanıma yatar o zaman severim eşyalara zarar vermez kendi halinde varla yok arası bir de aryamız var o tam bir fırlama iyiki var aresime yoldaş arkadaş oldu birlikte çok eğleniyorlar uyurlar birbirlerini yalar temizlerler boğuşurlar koşturmaca olur en güzeli iki kedi imkanınız varsa bir tane daha olsa yanına çok iyi olur hem kediniz için hem sizin için onları koyun koyuna uyurken görmenin verdiği mutluluk paha biçilemez şiddetle tavsiye ederim

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Benim kedimdeki tum ozellikleri anlattiniz karakterleri ayni tipatip.sizinkide mama konusunda isteksiz ve secicimi peki?benim kedim mamalarindan cabuk bikiyor en fazla 1.5 ay yer ve kuru mama disinda hicbisey yediremedim

ondsar
ondsar

760

Bu arada kopuk, ilişkisiz bir kedi değil, gelip sürtünmeyi çok sever, bizim olmadığımız odada oturmaz ,Sırtını karnını okşatmaya bayılır Sürekli bizi izleyip bize göre hareket eder.

Minimesi
Minimesi

14601

Benim kedimde hiç miyavlamıyor bitek napıyosun pamuşum oğlum falan diyince mııh diye miyavlıyor kucaktan nefret eder şımarıktır burunumu ve yanaklarımı ısıtmayı çok sever.

ondsar
ondsar

760

Minikmuezza, o konuda çok sıkıntı çekmedik çok şükür hemen her şeyi yer Çakıl.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 551 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR