Ya dostlar bizim tuvalet normalde ilk fotoğraftaki gibi kapalı bir tuvalet. Ama ne yaparsam yapayım kedim asla o kapıdan girip çıkmıyor. İçeri koyuyorum, çıkamıyor. Dışarı koyuyorum, giremiyor. Mecbur ikinci fotoğraftaki gibi kullanıyoruz.
E ikinci fotodaki gibi kullanınca da açık tuvaletten farkı kalmıyor koku oluyor. Ne yapsam bilemedim.
Kedime nasıl öğretebilirim kapalı tuvalete girip çıkmasını
Hic sevmiyom bu tuvaletleri hayvan bogulcak icerde eşelenirken
İkinci fotoğraftaki gibi kullanmanız daha sağlıklı zaten hayvanlar içerde boğuluyor heleki kum ekstra tozutuyosa. Bizde kapağı açık kullanıyoruz hiç kokmuyor açıkçası.
Kapak derken sadece kapısını söktüm ordan kafasini çıkarıyor çiş yaparken :)
Badem de ilk aldığımda öyleydi içeri koydum çıkardım bir kaç kez en son içeride bıraktım çözdü
Çok bir fark olmuyor koku açısından. Kapalı bırakırsanız mecburen gidip yapıyor, en azından benimkini öyle alıştırmıştım çok korkak çünkü. Şu an kapısını takmadan kullanıyorum daha rahat ediyor.
Epiglottis, olsbildiğince az tozutan kum seçmek gerekiyor bunlarda
Kokuyu bilmem ama kumun saçılması açısından kapak baya fark ediyor
Tuvaleti açık kullanmanız kedi için daha rahat olacaktır fotoğraftan anladığım kadarıyla tuvalet odada duruyor o yüzden koku olması çok normal banyoda veya kapalı ise balkonda durması gerekir fikrimce
1 hafta kadar o kapağı açık kullanın oraya yapmaya başlayınca kapağını kapatın tuvaleti geldiğinde önüne gelir muhtemelen gelince elinizle kapağı ittirin bir kaç günde bu şekilde yapsanız alışır diye düşünüyorum umarım alışır
benimki de girse çıkamıyor girmek istese giremiyor o plastik kapak yerini söktüm ben sorun ortadan kalktı açık tuvaler gibi de kokutmuyor bi nevi kapalı üstü
Kapalı kum kabı kullanıyorum bende boyutu baya büyük çınar marka diye geçiyor ve çam paleti kullanıyorum tozutma olmuyor
Kapaksız kullanın diğer arkadaşların da dediği gibi :)
Birkaç gün önce ben de benzer bir soru sormuştum. Bizimkinde sadece kapı takılı değildi öyle alıştı, şimdi de kapıyı taktık ve başta zorlandı.
Biz içeri kendimiz soktuk birkaç kez. Biraz da gövdesinden tutup kafasıyla ittirerek ya da patisini tutup itmesini göstererek soktuk. Çıkarken de çözmesi için, tuvaletin hemen önüne sevdiği bir şeyi yani hemen koşup geleceği bir şeyi koymak işe yarayabilir. Biz peçeteyi top yapıp oynattığımız ve onun da en sevdigi şey olduğu için, peçete koyduk onun heyecanıyla çıkabildi. Bunu birkaç kez tekrarlattık.
Ve gün içinde de sürekli takip ettik kavrayana kadar. Başta zorlansa da kendi haline bırakıp çözmesini bekleyince illa ki aşama kaydediyor.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor