Kedimize Ne Yapmalıyız?

Kedimiz bize geldiğinden beri dışarı çıkarmadık (3 aydır) kendisi de çıkmak ister tavırlar göstermedi zaten. Bugün ilk defa dışarı çıkardık ve iki tane kediyle tanıştı ve sanırım iyi anlaştılar fakat yağmur başladığı için içeri girdik çok kısa süre durdu dışarıda... Şu an kapı pencere her yerde derin derin miyavlıyor. Ne yapmalıyım? Biliyorum normal bir davranış ama sakinleşmesi için ne yapmalıyız? Oyun falan oynamak istemiyor derdi dışarı çıkmak :/ Onun için kötü hissetsem de her istediğinde dışarı çıkamayacağını ona nasıl öğreteceğiz? Bulunduğumuz mevki çok güvenli değil bu yüzden her istediğinde dışarı çıkması onun için tehlikeli.

11 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Dışarı alışan kedinin önü alınmıyor yapmayın bence.

Oske22
Oske22

14228

Bende bu yüzden çıkartmıyorum. Hem dışarıdan mikrop virüs kapma olasılığı yüksek. Kedilerle temas edip, özellikle kedilerin diskilari kusmuklari sıvıları falan ile de temas edip hastalık kapabilir. Kedilerin girmediği bir yerde dolastirabilirsiniz anca

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Çıkarmıyorum, onlar için güvenli hale getirilmiş balkon ve pencereler yeterli geliyor.Kim ne derse desin dışarı gidip gelen kedi er ya da gec bir gün dönmüyor tecrübe ettim defalarca maalesef. Ölüsünü bile bulmak nasip olmuyor çoğu zaman çöp gibi kaldırıp atıyorlar.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Dışarı isteği kisirlasmamasindan kaynaklanıyor bir an önce kisirlastirin. Dışarıya alışık korkmayan ve sakin bir kediysede çok sağlam bir tasmaa ile kendi bahceniz varsa vs çıkarın ama ben o riskede girmem.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kaç aylik ve kisir mi? Ciftlesmek icin cikmak istiyor olabilir

Maalesef henüz kısırlaştıramadık :( haftaya kısırlaştıracağız inşallah ve yaklaşık 11 aylık...

Oske22
Oske22

14228

Hm kisirlastirma zamani gelmis geçiyor ondandir

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kisirlastirinca istemez dısarsini ama yine de alistirmayin. Guvenli bir bahce olsa belki ama suan guvenli degil disari alisik bir kedi degilse ani hareketler yapabilir bulamazsiniz bile.

Oske22
Oske22

14228

Bahçe falan olsa neyse ama sokak tehlikeli bence. Ben cesaret edemem

Teşekkür ederim cevaplarınız için dikkate alacağım hepsini

Cansumuezza Hiç çıkmaması onun için iyi olur mu sizce? Siz çıkarmıyor musunuz? Bize gelmeden önce sokağa rahatça çıkan bir kediydi yaklaşık 6.5-7 aylıkken aldık ama sokağa alışkanlığı gitsin diye 3 aydır çıkarmadık...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 482 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR