Yavru Kedi Kısırlaştırma

sekerfare21
sekerfare21

115656 Puan

Anket

6 aydan önce yapılmamalı
(17 oy)
Yapılabilir, daha iyi olur.
(7 oy)
Toplam (24 oy)

Kedilerin yavruyken kısırlaştırılmalarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Kısırlaştırma ile ilgili bilgiler okurken, 1 kg ağırlığındaki kedilerin 6 haftalıkken bile kısırlaştırılabileceği ile ilgili bir yazıya denk geldim. Videosunu da izleyince gerçektende çok kolay geçiyor gibi ameliyat, iyileşme süresi de daha kısa oluyormuş. Aynı yazıda yanlış olduğunu düşünen hekimlerin fikirlerine de yer verilmiş.
https://www.americanveterinarian.com/journals/amvet/2017/june2017/new-advice-on-sterilizing-kittens-earlier-is-better
https://youtu.be/U7bNazpApVQ

16 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Gerek yok ki erken yapmaya. Asiyi bile kaldiramiyorlar bazen. 2.5 3 kilo olsun en az

Oske22
Oske22

14228

Yok yok 6 haftalık ne. Daha küçücükler zaten. Bence 5 aydan sonrası ideal. Çoğu kişi farklı düşünüyor zaten 1 yaşında diyen de var. Ama mantıklısı en az 5 yada 6 aylik bence

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

türkiyede iyi veteriner bulmak zor bide küçük kediyse aşırı sıkıntılı riske atılmamalı bence

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Cuneytsahin bu gelişememiş hali mi maşallah :) Çam yarması değil miydi sizin oğlan.

Ilayda_Meric
Ilayda_Meric

1095

Bence de 6 ay idealdir.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Yurt dışında barınaklardaki kedileri 3 aylıkken kisirlastirdiklarini biliyorum ama ne kadar doğrudur bilmem araştırmadım açıkçası.

NSukun
NSukun

12394

Ben dişiler ikibucuk kiloyu geçince erkekler bir tasindan itibaren kisirlastirilirsa daha sağlıklı olur diye duydum hep yeterince olgunluğa eristiyse erkeği 9-10 aylıkken de yapabiliyorlar bilgim bu şekilde

ferolet
ferolet

4170

Hiç kızgınlık geçirmeden kısırlaştırmanın birçok faydası olduğunu okudum (çeşitli hastalıkları önlemede). Aynı zamanda anestezi de çok yormuyormuş vücudu. Ama bence önemli olan kilosu, tabi yine de ben olsam 5 aylık olmasını beklerdim. Kendi kedimde de hiç kızgınlık geçirmeden kısırlaştırmayı düşünüyorum.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Bana sanki veterinerler riske girmek istemiyor gibi geliyor. Küçük olunca anesteziyi ayarlamak daha riskli oluyor.
Gereği de şu yönden olabilir. O yaşta çok daha rahat atlatır hem kendisi için hem de sahibi için daha rahat geçer.
Kedimi Aralık ayından beri kısırlaştırmak istiyorum ama bu süreçte bir türlü başarılı olamadım. Yarın randevusu var ve biraz heyecanlıyım. Gençken olmuş olsaydı çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Aralık’tan beri ikimiz için de çok yoğun ve stresli bir dönem oldu.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Evet veterinerler bazen yetişkin kedileri bile ayarlayamazken bu riske girmemeleri birazda iyi. Benim kedim 6 aylıktı kısırlastiginda. Sizde bir an önce atlatırsıniz umarim

sekerfare21
sekerfare21

115656

Tesekkurler, ben de atlatmak istiyorum artik. Bu surecte iki kere evden kacti. Hamile olabilir diye asilari aksadi. Daha sonra gercektende hamile kaldi, dogum yapti. Yarin en uygun gun oldu Son 5 ayda.
Benim en buyuk hatam, hamile olabilir kisirlastirmayalim diyen veterineri dinlemekti. Halbuki coktan kisirlastirilmis olacakti ve bu kadar stres yasamayacakti. O donemde arastirmamistim ancak 3-5 gunluk hamilelik ihtimalinin kisirlastirmaya hicbir engeli yokmus.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Biz 5-6 aylık civarıydı veteriner hekimin de onayıyla kısırlaştırdık.Kızgınlığa giren kediler için uygun ay fark etmiyor dedi hekimimiz ve herhangi bir olumsuz yanı olmadı gayet hızlı iyileşti.Sadece büyümesi biraz duruyor çok fazla gelişemiyorlar.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yurtdışında erken kısırlaştırmalarının sebebi şu; barınaklar kısırlaştırıp öyle sahiplendirme yapıyorlar, alan kişinin insiyatifine bırakmamak için kısırlaştırmayı.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Gelişmemiş olan Simba :) diğerine bir şey diyemiyorum patileri elimiz kadar :)

Mie
Mie

678

Bizim bir dişi bir erkek kedimiz var ve 5 aylıkken kızgınlığa girdiler. Mecburen dişiyi 6 aylık kısırlaştırdık. Erkeği de 7 aylık civarı. Şimdi 9 aylık oldular hiçbir sorun yaşamadık. Veterinerimize de çok güvendik bu konuda. Erken gebeliği de önlemiş olduk.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 768 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR