İnstinct Mama

İnstinct mamanın tavuklu hight meat modelinde %33 tavuk unu var bu fiyattaki mamaya göre çok kötü deyilmi sizce

8 CEVAP

Evet malesef Türkçeye cevirilmemis ama n&d'de de kurutulmuş tavuk proteini var yani n&d de %30 taze tavuk var sadece. Fitmine bakılabilir diye düşünüyorum

787891
787891

118097

Aynen öyle ND almanızı öneririm

bmcat
bmcat

1574

Benim anladığım kurutulmuş tavuk, tavuk proteini, tavuk unu bunlar temel olarak aynı şeydir.


Et unu: kemikli et ve/veya et ürünlerinin kurutulup öğütülmesi demektir gaga, toynak, boynuz, tüy, ayak, baş vb. içermez.


https://www.aafco.org/Consumers/What-is-in-Pet-Food


Yani N&D'de de Fitmin'de Instinct de diğer tüm mamalar da et unu var. Üst segment mamalarda taze et içerse bile yanında mutlaka kurutulmuş et de olur elbette muhtemelen marketten kasaptan aldığımız gibi değildir kesimden sonra kalan veya daha ucuz kısımlardan elde ediliyordur ama yine kalitesine göre değişecektir. İlla kötü demek değil konsantre bir protein kaynağı olduğu için kullanılıyor sonuç olarak et hayvansal protein.


Mesela N&D orijinal içeriğinde kurutulmuş tavuk proteini ya da Farmina UK vb. bakarsanız sadece kurutulmuş tavuk falan yazar bir tek Farmina TR ve Sırbistan sitesinde (n&d bize sırbistan'dan geliyor diye biliyorum oradan çevirmiş olabilirler) gördüm et yazdığını demek ki aynı anlama gelebiliyor.


Fitmin'in kendi tanımı:


Kurutulmuş et, susuz (dehidre) et veya et unu, bir tarif içinde kolay karıştırma için etin öğütülmesiyle elde edilir. Protein, fosfolipit, A, D ve B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir ve diğer minerallerin önemli bir kaynağıdır. Undaki besinlerin içeriği taze etten 4 kat daha fazla olabilir. Bununla birlikte, et unu her zaman sadece hammaddesi kadar iyi olacaktır. Kaliteli kurutulmuş et, bileşiminde her zaman aşağıdaki türe sahiptir - örneğin kuzu, tavuk veya sığır eti. Kül terimi altında bulunabilen analitik bileşenlerin içeriğindeki mineral miktarını izlemek de önemlidir. Bunlar% 9'u geçmemelidir - daha yüksek bir yüzde daha düşük kaliteli un belirtisi olabilir.


Fitmin'de kanıtlanmış kaynaklardan yalnızca tek tür unları kullanıyoruz.


https://www.fitmin.cz/suroviny


Açıklama olması için Royal Canin'den de örnek vereyim


Kurutulmuş kümes hayvanları harika bir protein kaynağı olabilir. Taze etin suyu alınmış ete karşı kullanımı hakkında birçok yanlış anlama vardır, ancak dehidrasyon sadece kurutma anlamına gelir. Bu, proteinin genel yüzdesini artırarak taze etten fazla suyu uzaklaştırır ve böylece daha besleyici olarak konsantre bir bileşen haline gelir. Kümes hayvanları gibi etin kurutulmasının birçok faydası vardır, sadece orijinal taze etin beslenme kalitesini korumakla kalmaz, aynı zamanda taşımayı ve depolamayı daha güvenli, daha kolay ve daha az çevreye daha etkili hale getirir. Mükemmel kalitede taze etler kullanıldığında ve uygun şekilde işlendiğinde, ortaya çıkan susuz et unu mükemmel beslenme kalitesinde olacaktır. ROYAL CANIN® tarafından kullanılan tüm hayvansal proteinlerin insan tüketimine uygun olduğu beyan edilmiştir.


.... %75 kadar su içeren taze ete kıyasla "Kurutulmuş kümes hayvanı proteini" veya "tavuk unu" olarak bir "işlenmiş hayvan proteini" hazırlanırken, bu suyun çoğu uzaklaştırılır.


https://www.royalcanin.com/uk/about-us/faqs

bmcat
bmcat

1574

Ayrıca çok iyi/kötü demek için sadece et içeriğine bakılmamalı firmalar aldatıcı ifadeler kullanabiliyor.


besin değerleri, karbonhidratlar ve bitkisel/hayvansal protein içerik-oranı, koruyucu katkı maddeleri, marka güvenirliği kalitesi, fiyatı vb. göre de değerlendirilmeli bence.


Instinct hakkinda pek bilgim yok ama high meat olanina biraz baktim doğal koruyucular var, besin değerleri hayvansal içerik-protein yüksek, karbonhidrat düşük, fiyatı pahalı gibi geldi fiyat-içerik olarak ne kadar iyi olduğu ve benzer fiyattaki mamalarla kiyaslandiginda tercih edilebilirligi tartisilir.
bunun dışında kaliteli bir marka oldugunu duymustum ama detayli bakmadim.

izelizl
izelizl

2009

Aynı şey değil malesef kurutulmuş tavuk yazan gerçek et. Tavuk unu da, kurutulmuş tavuk proteininden daha masum en azından

bmcat
bmcat

1574

Kurutulmuş tavuk yazınca gerçek et mesela sadece tavuk göğsünü kurutup koyuyorlar et unu yazınca daha kötü olmuyordur her zaman. İçeriğini tam olarak bilemeyiz çünkü tanım olarak aynı şey ikisi de gaga, tüy vb. hariç kurutulmuş tüm tavuk parçaları anlamına gelir. (kemikli et ve belki sakatat) Sadece işte tavuğun şu kısmındaki etleri kullanıyoruz diyeni pek görmedim.


Genelde et unu olunca et yok çok kötü deniyor ama kurutulmuş tavuk yazınca iyi olduğunu nereden biliyoruz.


Belki etin işlenme sürecinden kaynaklanan tanım farkları vardır tamamen aynı değildir ama temel olarak aynı denebilir ve kalitesine göre değişebilir.


Kurutulmuş etler konsantre protein kaynaklarıdır ve et unlarından daha az işlenir. İlk önce presleme ve pişirme yoluyla yağları uzaklaştıran renderleme ile yapılan et unlarının aksine, susuz etler pişirme veya presleme yapılmaksızın basitçe kurutulur. Dehidrasyon tüm hammaddeyi kullanır ve sadece yağı değil suyu temizler.


https://www.petcurean.com/blog/ingredient-faqs/


Fitmin örneğine bakarsanız da zaten kurutulmuş et ile et unu aslında aynı şey ve eş anlamlı gibi et unu kullanıyoruz diyorlar ama içerikte örneğin et [kurutulmuş tavuk] yazıyor.


N&D konusunda ise Farmina brezilya sırbistan ve italyada üretim yapıyor sitelerine baktım.


Sırbistan, TR ve birçok ülkede kurutulmuş tavuk eti, kuzu eti vb.
https://www.farmina.com/rs/


Brezilya da ise et unu, balık unu sakatat unu da yazıyor
https://www.farmina.com/br/


İtalya vb. bazı ülkelerde kurutulmuş tavuk proteini
ABD'de kurutulmuş tavuk-kuzu yazmışlar.


teker teker ülkelere bakabilirsiniz Farmina sağ üstten seçerek.


@izelizl Bana konu hakkında mesaj atmışsınız. N&D başka ülkelerde mamaları farklı içeriklerle mi üretiyorlar ki eğer farklı ise o zaman sırbistan üretimini dikkate almamız gerekir. un veya protein yok et içeriyor diyebiliriz :D

izelizl
izelizl

2009

Hayır tabiki ülkelere göre değişmiyor ben çeviri hatası anlamında yazdım bunu ve kurutulmuş tavuk proteini ile tavuk unu farkını anlattım size :) n&d kurutulmuş tavuk proteini kullanmış instinct de tavuk unu

bmcat
bmcat

1574

Ben de bunlar arasında dediğiniz gibi fark olmayabileceğini söylüyorum. İçeriğinde kurutulmuş et yazan Fitmin'in kendisi diyor et unu kullanıyoruz diye :) tavuk proteini kullanan RC de tavuk unu diyor. Sadece teknik farklar var biri gerçek et diğeri çok başka bir şey biri kötü diğeri iyi olmayabilir.


N&D sadece Türkiye'de et yazmıyor çeviri hatası olsa kendi üretim yerlerinde dahi bazılarında protein yerine et veya un yazmazlar. Bu hepsinin aynı ya da benzer anlama gelebildiğini gösterir en azından benim anladığım bu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2058 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR