Kısırlaştırma Sonrası İştahsızlık

bsrdgr
bsrdgr

1105 Puan

Öncelikle vereceğiniz cevaplar ve deneyim paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kedimi kısırlaştıralı 4 gün oldu. Bugüne kadar azar azar da olsa yemek yiyordu fakat bugün hiç yemedi. Ayrıca ilk iki gün, yakalık takamamıştık. Son iki gündür ise evde yakalık ile dolaşıyor, son kontrolden geldiğimizden ve yakalığı taktığımızdan beri bize hiçbir şekilde pas vermiyor, kafasını dahi çevirmiyor. Bugün gün boyu ise yemek yemedi, veteriner yakalığı çıkartın belki o zaman yer dedi. Yakalığı çıkarttık yine yemiyor. Endişelenmeli miyim yoksa birkaç gün devam eden iştahsızlık ya da bize pas vermemesi bu süreçte normal mi?

7 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yaş mama verin bu dönemde. Acıları oluyor. Moralleri bozuk oluyor. Çocuk sonradan yakalık takmış bundan trip atıyordur :)
İlgi gösterin şımartın iyileşme döneminde. Yemek yemezse iyileşemez.

Oske22
Oske22

14228

Ben yakalık takmadim. 6 gün oldu şimdi. Yarasıyla da oynamadi hiç. Bence takmayin onu eger yarasıyla oynuyorsa kumaş geçirin cok sıkı olmayan. Benimki de 6 gun oldu hala zar zor yiyor elimle yediriyorum tabaktan yemiyor. Yoğurt çorba pure falan veriyorum. Et verdim kustu yas mama verdim kustu. Dikkatli olmak lazım. Cok hassaslar yemekleri ılık vermek lazım.

JIJOCAN
JIJOCAN

65700

1 hafta zor bir süreç, bir bebek gibi ilgilenin , gerekirse elinizle çenesini açarak damağına yaş mama yapıştırın, hafif çenesini kapatın mecbur kalıp yutacak.


Su içmiyor ise enjektör ile su içirin.
Bağışıklığını kuvvetlendirmek için imuneks şurup alıp her gün 1cc içirin yine enjektör ile...


Elizabeth yani yakalık dediğinizi çıkartırsanız da sakıncalı olabilir, dikişini açabilir, sonra tekrar anestezi almak ve dikiş attırmak zorunda kalınabilinir.


Yada dikiş açılırsa enfeksiyon kapabilir, Kötü sonuçlara kadar gider sonu...
Biraz sabır ilgi ve sevgi

787891
787891

118097

Bizde 1 hafta iştahsızlık oldu normal yani iştahı açılasıya kadar her gün yaş mama verin

bsrdgr
bsrdgr

1105

Çok teşekkür ederim, bu platform ve sizler gerçekten insana iyi geliyorsunuz. Hepsi iyi olsun hiç canları yanmasın :(

bsrdgr
bsrdgr

1105

Aynen, yakaligi takmadan önce hoplayıp zıplamaya bile başlamıştı. Çok ağır trip hem de. En sevdiği yemekleri önüne tepsiyle sunuyoruz resmen, bi mamalara bakıyor bi bize bakıyor ama yemiyor halsiz yatıyor ???? :(

bsrdgr
bsrdgr

1105

Çok teşekkür ediyorum ilginize. Su içmede sıkıntı yok, içiyor Az önce sürpriz mamasından yemiş. Bugün yakalığı takmadık çünkü yarasını yalamıyor, gözümüzün önünde. Yakalığı olmayınca uyuyor zaten hep. Veteriner ile görüştüm, tavuk vermemizi söyledi iştahı açılana kadar. Maalesef dikişlerini zaten açmıştı Allah'tan ki yarası açılmamıştı. Eğer yarınki kontrolde sıkıntı çıkmazsa yakalığı artık takmayacağımızı söyledi veterinerimiz. Çok teşekkür ediyorum. Sizlere de geçmiş olsun.


Bu arada, korona da çıktı kedimde, o sebeple zaten bağışıklık koruyucu kapsül aldık. Bugün itibariyle ona da başlayacağız, inşallah hızlıca toparlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR