Yeni Ev

cuneytsahin
cuneytsahin

12630 Puan

Merhabalar.Kısa zaman sonra yeni eşyalı bir eve taşınacağım.2 tane kedim var ikiside kısır erkek biri 1.5 yaşına yaklaştı diğeri 8 aylık.Sorum şu arkadaşlar acaba yeni ev kedilerde olumsuz etki yaratır mı yani kendi oyuncaları eşyaları tabiki yeni eve gidecek ama sonuçta kendi kokuları olmayacak yani bir asabiyet huy değişimi evden kaçma isteği vs bir durum yaşanır mı bunu deneyimleyen arkadaşlar var mı acaba.

10 CEVAP

Edaturk
Edaturk

4032

Bayram dolayısıyla bayram haftası yazlığımıza gittik o bile biraz problem yarattı bize
Kedimizi başka bir aileden sahiplenmiştik ilk bizim evimize geldiğinde de biraz zor alıştı bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla yeni ev, yeni sahiplenilme durumları kedilerde stres yaratan durumlar alışmaları biraz zaman alabilir ama eninde sonunda alışıyorlar tabiki :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

10 güne kadar alışır çocuklar dert etmeyin:))

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

İnşAllah bakalım :) sağolun cevaplarınız için.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Yeni evimizde bir odayı onlara özel olarak hazırlıyorum yani o oda onlara ait olacak, tüm eşyalarını tuvaleti dahil herşeyini oraya koyacağım.Sizce bir gün falan o odada mı tutmalıyım alışması için yoksa bir anda tüm evi tanıması için serbest mi bırakmalıyım.Açıkcası camlar kapalı sineklik falan var ama strese girip kaçmalarından korkuyorum.

Elvannnn
Elvannnn

881

Biz ev değiştirirken bu konuyu araştırdığımda, kedinize mümkün olduğu kadar görünmezlik sağlayın, üzerine gitmeyip, göz hapsinde tutmayıp kendi kendine etrafı dolaşıp keşfetmesini sağlayın gibi tavsiyeler görmüştüm. İlk gittiğimizde birkaç saat sürekli her yeri koklayıp tanımaya çalıştı. Eşyalarını hemen boşaltıp etrafa koymuştum daha rahat edebilmesi için. Ve okuduğum tavsiyelere uyarak onu göz hapsinde tutmayıp sanki her şey olağanmış gibi davrandım. Bu şekilde strese girmeden iki günde alışmıştı ve yemesinde uyumasında ya da davranışlarında hiçbir problem olmamıştı. Tabi kedinizin karakterine de bağlı olarak bu durum değişebilir

Elvannnn
Elvannnn

881

Evdeki hareket yerleşme vs bitene kadar bir odada tutmanız bence iyi olur en ufak bir seste ya da harekette korkabilir çünkü. Ben yeni eve en son kedimi getirmiştim kalan ufak tefek yerleşme işlerini de halledip evdeki tüm hareket bitene kadar aynı odada kapalı tuttum daha sonra oda kapısını açıp kendisinin merak edip çıkmasını sağlamıştım.

Elvannnn
Elvannnn

881

Rica ederimm umarım çabucak sıkıntısız alışırlar yeni evlerine:)

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Umarım öyle olur :)

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım.

tofuiscat
tofuiscat

1172

biz de kızımla 3 kere seyehat etmiştik.. otobüse yola falan alıştı bu sefer yine seyehat etmek zorundaydık üstelik daha gözleri açılmamış 5 yavru ile... saklansa saklanamıyor bebekleri ağlıyor,anne kedimiz için ekstra stres yarattı ama bitkaç oyuncağını ve ödül mamasını evin belirli noktalarına koydum ve bol bol sevgi veriyorum. normalde kendi haline bırakmak gerek ama bizde durum farklı,belki daha kolay alışmaları için benkm yaptığım gibi yapabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR