Isırmayı Bıraktıramıyorum

fredda
fredda

4441 Puan

arkadaşlar merhaba. kedimi beni ısırma huyundan nasıl vazgeçirebilirim bilmiyorum. buna dair videolar da izledim. sabah fix olarak saat 6 buçukta kalkıp beni de uyandırıyor ve ısırmaya başlıyor. yataktan yere bırakıyorum tekrar tekrar çıkıyor. önüne oyuncak bırakıyorum maksimum bir dakika sonra tekrar koluma ve bacaklarıma yöneliyor. yorganı üzerime geçiriyorum bu sefer de altına girmek istiyor ve oradan bacaklarımı ısırmaya başlıyor. hayır desem de bir çözüme kavuşamıyorum.
ailem de dalga geçiyor sanki hayır deyince anlayacak diye. çok yoruldum gerçekten. önerisi olan var mı? küçüklükten alıştıramazsam ileride hiç rahat edemeyeceğim.

15 CEVAP

Firuzecik
Firuzecik

12820

Benim kız da onunla ilgilenmeyince çok ısırıyor. Az önce canlı ders yaparken rahat bırakmadı. Yatarken de yatağa oyuncak koyuyorum sabah o uyanınca hemen ben de kalkıp mama verip yatıyorum o da yiyince gelip uyuyor. Siz de bi öyle deneyin. Saat kurmuş gibi her sabah 6.15te uyanıyoruz.

Esma12345678
Esma12345678

2439

o her yatağınazıza yaklaştığında hayır deyin ensesinden tutun ve aşağı bırakın eyer deha buyuk bir hırsla gelirse burnuna vurun bu işe yarayacaktır

JIJOCAN
JIJOCAN

65700

Oyun oynamak istiyor, sizi seviyor, biraz ilgi gösterip oynasanız, ilgisini elinize aldığınız oyuncaklara verseniz birlikte oynasanız sonuç farklı olur, oyuncak değil ilgi istiyor, o henüz bebek.


Yani oyuncağı önüne koyup bırakmayın, elinize alın siz oynatın

JIJOCAN
JIJOCAN

65700

Büyüdükçe bu huyları değişecek, oyun oynamayı azaltacak, yetişkin bir kedi olacak. Şuan herşey onun ilgisini çekiyor, özellikle yatak altından gözüken ayak parmakları onun için süper oyuncak :)

JIJOCAN
JIJOCAN

65700

onlar birer canlı, oyuncak değil, bazı şeyleri de kabul edip öyle olduğuna ikna olmak gerekiyor..

Oske22
Oske22

14228

Hayır diyip baska odaya götürüp bırakın birkaç denemede sıkılıp bırakıyorlar. Benimki de beni uyutmazdi simdi sabahları kendi takılıyor. Yatmadan önce yorun oynatın onu sonra mama verin oyle uyuyun.

Duman neredeyse 2 yasinda bir kedi ve hala kafasina estikce sabah tam dediginiz gibi 6 da gelip ortunun altindan ayagima pati atiyor raflara cikip birseyler deviriyor. Asla vazgecmiyor ama en zindan hayir demeyi igretirseniz yaosa bile yaparken hayir deyince yapmayi kesecektir duman oyle mesela. Kisirlastiridginizda da cok daha sakin olacaktir emin olun.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Benimki de bir yaşında ama sürekli ısırma huyu var, yıldımm

Simgeyldrm
Simgeyldrm

2790

Bizim kedimizde ısırırıyordu 4 -6 aylıkkken veterinerimiz ergenlik döneminde olduğunu ne öğrenirse ilerdede öyle davranıcağıni söylemişti oyüzden bizi isirmaya calistigi anda ya baska oyuncaklariyla oynatiyordum yada yanindan uzaklaşiyordum suan 8 aylik civari ısırmıyor sizinkide sanirim küçük daha böyle yapabilirsiniz

Oske22
Oske22

14228

Bir de yavru olduğu icin enerjisi cok oluyor. Çokça yorun kedicigi. İkinci bir kedi daha iyi oluyor aslında hem arkadaş oluyorlar birbirlerine

fredda
fredda

4441

bu arada konuyu yanlış yere açmışım.. sonradan fark ettim.

fredda
fredda

4441

zaten gün içinde uyanık olduğum vakitlerde oyuncaklarla oynatıyorum fakat sabahları nasıl vazgeçirebilirim bilmiyorum.

fredda
fredda

4441

büyüyünce de devam ettiğini duymuştum, bu yüzden tedirginim. arkadaşımın kedisi de mesela sürekli ısırıyor büyük olduğu halde.

fredda
fredda

4441

açıkçası sabahın altısında düzensiz bir uykudan uyanıp da oynatmak çok zor geliyor... bir de benimkinin maması zaten hep yerinde duruyor. ama oyuncağa ve hareketli oyuncaklara yöneltme işimi devam ettireceğim.

fredda
fredda

4441

ensesinden tutma işini yapmak istemiyorum çünkü benimki sadece çırpınıyor o durumda ve İşler daha kötü bir hâl alıyor. burun da işe yaramıyor çünkü ben onu burnundan seviyorum hatta burnunu da öpüyorum.... bu yüzden bir negatiflik sezemiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 531 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR