Bonacibo Numune Geldi

jamesdeen
jamesdeen

3306 Puan

Denemek amaçlı numune istedim sağolsunlar 3 gün içinde geldi. Soldakini açtım kedim gayet severek yiyor.
Benim merak ettiğim bir husus var. Ben şu an Royal Canin Babycat mamasını kullanıyorum aslında. Kedim de gayet severek yiyor ve bir sıkıntı olmadı hiç. Ama insanlar Royal Canin'in içinde gerçek et olmadığını söylüyorlar. E bonacibo'da da gerçek et yok.
Merak ettiğim konu şu; ikisinde de gerçek et yok eyvallah, peki geriye kalan içerikleri nasıl vitamin falan?
İçerik konusundan pek anlamadığım için karar vermek istemedim. İkisinde de gerçek et yok tamam, peki geriye kalan değerler açısından RC ile BonaCibo'nun farkı nedir?
İkisinde de et yoksa, geriye kalan değerler de aşağı yukarı aynıysa o zaman niye Royal Canin'e yüzlerce lira vereyim. İçerik açısından ikisini karşılaştırabilecek dostlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(yalvarırım royal canin alma 2 güne kedin ölür gibi abartmayı seven insanlar yazmasınlar ben sadece royal canin ile bonacibo gibi uygun fiyatlı mamaların içerik olarak farkını soruyorum)


13 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Mamalarda tuz %1 i geçmemeli diye biliyorum,
O kadar fiyat farkı boşuna değildir elbette tamam ithal olduğu için daha pahalı olması normal ama olsa olsa 2 katı olması gerekir ama daha fazla fark var, bence rc ayarlarında ama daha uygun fiyatlı bi mama arıyorsanız felicia öneririm ve sadece içeriğe bakarak olmuyor malesef şimdi felicia ile jungle nin içeriği baktığımızda tıpatıp aynı ve firmalarıda aynı ama ikisinide denedim ve felicia nın daha kaliteli olduğunu anladım sonuçta boşuna fiyat farkı yok

Oske22
Oske22

14228

Bonacibonun tuz orani cok olduğu icin ileride sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Kendileri de söylediler zaten tuz kullandıklarını.

jamesdeen
jamesdeen

3306

Teşekkürler dostum. Başka arkadaşların da yorumunu merak ediyorum, içerikleri inceleyip karşılaştırma yapabilecek dostlar varsa çok sevinirim

Siyammm
Siyammm

120334

RC kullanmayın kötü bı mama gereksiz pahali

Oske22
Oske22

14228

Ben genelde şikayet vardaki yorumları okuyorum. Oraya da bakabilirsiniz şikayetler için

jamesdeen
jamesdeen

3306

Felicia'yı araştırdığımda alerjik kediler için kullanıldığı söylendi bilmiyorum ben. Normal sağlıklı kediler de kullanabilir mi yani pek bir bilgim yok bu konuda

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

BONA CİBO KITTEN
Analitik Bileşenler
Protein % 38,00
Yağ İçeriği % 18,00
Taurin 2600 mg.
Evet içinde gerçek et yok.
Kurutulmuş Tavuk Proteini denilen şey kafa,gaga Allah ne verdiyse bunların öğütülüp un halinde getirilmesi oluyor.
Ben de bu mamayı kullandım uzun zaman önce artık asla vermiyorum bu mamayı. Sokaktakilere kullanıyorum.
ROYAL CANİN içinde ET yok ama sakatat var. Sıkça sorulan sorular kısmında da : Sakatat kullanıyoruz çünkü etten daha besleyici yazılmış.
Sakatat kedi için etten daha değerli çünkü içinde yüksek miktarda kas , (Taurin) , kan (Demir) var. Doğal işte tam herkesin savunduğu gibi. Sakatat : iç organlar demek zaten. Kalp , ciğer gibi...
PROTEİN: %34.
YAĞ: %25.
Şu linke de göz atın:
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/42488-konumuz-royal-canin?page=9
Benim değerlendirmem bu şekilde , umarım faydalı olur.

minky
minky

15098

araştırmadan boş boş konuşmayın.bonacİbonun kullandığı tavuk unu gaga,toynak gİbİ artıklardan ayrıştırılmış iNSAN KULLANIMINA UYGUN kısımlardan yapılıyor.Eğer öyle olmasaydı fabrİkalarına müşterİlerİ çağırıp tadım yaptırmazlar!


Üretiminde kullanılan hammaddeler insan tüketimine uygundur ve aynı standart – kalitede hammadde tedarik edilmesi için yıllardır alanında uzman tedarikçi listesi ile çalışılmaktadır.


Ürünlerimizin üretiminde kullanılan hayvansal kaynaklı proteinler tavuk eti, kuzu eti ve balık eti kullanılarak elde edilmiş un ve püre olarak kullanılmaktadır. Hem hijyenik koşulların nedeni ile hem de mama üretim teknolojisi gereği ürün üretiminde taze et kullanımı yapılamamaktadır .Ülkemizde istenilen kalite ve standartta hayvansal kaynaklı hammadde bulunamaması sebebi ile hayvansal kaynaklı hammaddelerimiz Avrupa ülkelerinden temin edilmektedir. Balık unu ve balık yağı Karadeniz bölgemizde çıkan hamsilerden elde edilmektedir. Hammaddeler tüy, gıda, ayak ve kafa bölümleri ayrıldıktan sonra biz insanların tüketebildiği bölümler kullanılarak üretilmekte ve besinsel değerlerini kaybetmeden hijyenik şartlar sağlanması için ısıl işlemle üretilmektedir .

Oske22
Oske22

14228

"Bazen az bir miktarda tuz yeterli sodyum ve klorid sağlamak için formül içerisinde gereklidir. Özellikle sıcak iklimlerde yaşayan ve ter ile bir çok elektrolit kaybeden kediler için önemlidir. Mamada yetersiz oranda tuz kullanılması, kas krampları ve idrar sorunlarına sebep olabilir."


Şöyle de bir sey demişler. Ne kadad doğrudur tartışılır

minky
minky

15098

Bonacibo tuz oranı %2 ydi sanırım.Ayrıca neredeyse her mamada az miktarda tuz var.

anjelik123
anjelik123

115396

Bonaciboyu bi akrabam kedilerine iki seneden fazladır kullanıyor hiç bir sağlık sorunu yaşamadılar (kediler kısır)

Oske22
Oske22

14228

Kullanabilir bende kullanıyorum sorun yok

minky
minky

15098

Ayrıca rc hayvan katİlİ ve İçİnde bonacİboyq göre ÇOK Daha fazla tahıl var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1026 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR