Köpeğim Sadece Sabahları Eve İşliyor Ve Titriyor

esriqq
esriqq

226 Puan

Oğlum freddie 1.5 yaşında tuvalet eğitimi var ve günde 3 kesin bazende gece olarak4 kez dışarı çıkartıyoruz,sabahları ben uyandığımda sorun yok 8 ile 9 arasında yemek yiyip çıkartıyoruz ama son günlerde eşim ne zaman kalkıp ona mama verse o esnada isiyor hatta titriyor,ona sadece hayır diye bağırıyor başka yaptığı birşey yok sonrada uzun süre mama yemiyor, İngiliz bulldog'dan bahsediyorum genel olarak yemek için yaşıyor yani, ne yapacağımı bilemiyorum artık bir akıl verirmisiniz.

1 CEVAP

cdogali
cdogali

792

Siz aynı saatlerde yemek verdiğinizde benzer bir tepkisi oluyor mu? Eğer sadece eşinize bu tepkiyi veriyorsa eşinizin köpeğe karşı davranışlarını gözden geçirmenizi öneririm. Eğer genel bir durum ise bir davranış bozukluğu ya da bir hastalığa işaret ediyor. Bu arada mama verip tuvalete çıkarmak sık yapılan hatalardan bir tanesi maalesef. Dediğiniz gibi, köpekler yemek için yaşar ama yediğini de hak etmek ister, kazanmak ister. İşedikten sonra düzenli bir şekilde mama vermeniz, bir ödüllendirme gibi anlaşılıp onu bu davranışa teşvik bile edebilir. Önce çıkartıp tuvaletini yapması için belirli bir alana götürün, sonra komuta sizde bir şekilde yürütün, yani köpeğin kafasına göre sağa sola gitmesine izin vermeyin, tempolu bir şekilde sizin yanınızda yürüsün, ve sonra yemek.


Bu sıra coronavirus olduğu için çıkartamayabilirsiniz. Ben de kendi köpeğimin tuvaletini balkona yaptırıyorum. Bu durumda da mamadan önce yarım saatlik bir eğitim çalışması, kolay görevler, vs. yaptırıp mamasını ondan sonra verirseniz yine de kazandığını hisseder. Her halükarda mamadan önce tuvalete çıksın. Son olarak, hepsinden önce de tepkisi sadece eşinize mi, yoksa siz verirken de aynı şeyi mi yapıyor ona bakın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR