Acana Puppy Small Breed Beslenme Tablosu Yardım Hk.

Esquive
Esquive

320 Puan

Merhaba, Bugün 5 aylık 6,5 kilo King Charles yavruma Acana Puppy Small Breed aldım. Beslenme tablosu çok karışık geldi. Nasıl besleyeceğim konusunda bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.


2 CEVAP

yaprakonur
yaprakonur

2113

Irkın ortamlara yetişkin kilosunu bilmeniz gerek.
King Charles için baktım 5 ila 8 kilo olarak geçiyor. Bu bilgiyle tablonun kolonlarından hangisine bakmanız gerektiğini öğreniyorsunuz. Yani sizin ikinci ve üçüncü kolon arasında bir değer vermeniz gerekecek.
Sonra yavrunuzun şu anki kilosuna bakmanız gerek. Sizin yavrunuz 6,5 kiloysa 5 kilo ve 7 kilo arasındaki değerlere bakacaksınız.
Farkındaysanız ideal kilosuna ulaştığı zaman yemesi gereken miktar azalıyor, yavrunuz 5 aylık olduğundan ideal kilosuna ulaşmış olma ihtimali düşük, o yüzden tabloda yetişkin kilosu 7, şu anki kilosu 5 değerlerinin kesişimine bakmanız en doğrusu. Bu da günlük toplan öğünlerinin 120g olması gerektiği anlamına geliyor. Yavrularda 8-12 aya kadar üç öğün önerildiğinden 120/3 her öğünü 40g olacak.
Mama miktarı biraz sizin gözlemlemenizi gerektiriyor, büyümesi durup kilo almaya başladığını gözlemlediğiniz anda tablonun yetişin kilosu değerine göre en son sırada yazan değere düşmeniz gerek.

80 gram günde 3 kez galiba

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1550 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR