Kedimi Tırmalama Tahtasına Nasıl Alıştırmalıyım?

iidyl
iidyl

116641 Puan

eve alıştığı an perdeler, yatak örtüleri, halılar ve yatağı lunakuş’umun yeni tırnak törpüleme ve diş kaşıma aletleri oldu.. zarar vermiyor halı hariç hiçbirine ama ileride verebilir. tırmalama tahtasına patilerini koysak da, annelik yapıp ellerimizle biz kaşıyıp örnek olmaya çalışsak da ilgisini çekemedik. catnip deneyip memnun kalan varsa yarın alayım. dördüncü günümüz bugün ilk günden beri yattığı odada.

8 CEVAP

Pasacik07
Pasacik07

1324

Ona herhangi bir oyuncakla tirmalatin tirmalayinca ödül olarak bir şey verin

Oske22
Oske22

14228

Evet bende tahtanin üstüne ponpon iplerdeb bağladım. İlgi çekici renkleri var. Hem oynuyor hem de tırnak bakimi yapıyoruz :D

Oske22
Oske22

14228

Küçükse etki etmiyor genelde 6 ayliktan sonra etki ediyor kedilere

Oske22
Oske22

14228

Sürekli baska yerleri tirmalamaya çalıştıginda hemen tahtaya götürün. Belki haftalar sürer ama ise yarıyor sabir biraz. Benim 2 gün sürdü sadece. Tahtaya gidince yas mama yada ödül mamasi falan verin. Sabirla deneyin cok kez çünkü başka yolu yok. Catnipe tepki vermez henuz kucukse. Eger alışırsa dediğiniz gibi her yeri tirmalar.

iidyl
iidyl

116641

teşekkür ederim ikinize de :))

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454

Ben oynadığı oyuncakları tırmalama tahtasında oynattim ip filan doladım sevdiği için oynamayı sonra ilgisini çekti ve tirmalayabilecegini farketti sizde öyle yapın derim tahtanın üzerine bir şeyler koyun o devirsin siz patilerini sürmeye devam edin o eninde sonunda tirmalar evde tirmaladigi yerleri hemen bırakmaz biraz onun için zamana ihtiyacı var alışır inşallah :))

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454

Bir de en çok nereyi tirmaliyorsa tahtayı onun önüne koyabilirsiniz

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kedi otu işe yarıyor çoğu kedide, bazı eşyalardan uzak durmasını istiyorsanız da hafif sirkeyle silebilirsiniz kokusunu sevmedikleri için yaklaşmıyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap