Kedim 4 Aylık Ev Değişikliği Oldu Ama Tuhaflasti

Kubraaybasti
Kubraaybasti

1108 Puan

Scottish fold bir kedi sahibiyim açıklık getireyim almadım sahiplendim. O kadar sevgi delisi bir kedidir ki 1 aydır beraberiz ve 4 aylık psikolojik olarak bir sorunu var farkındayım son 1 haftadır ev değişikliği oldu düzelecek mi bilmiyorum iştahsızlık yok tuvaletini yapmasinda da sorun yok çok su içiyor yediğinden fazla içiyor sorum şu yaklaşık olarak 2 haftadır mamasını resmen benim zorumla yiyor mamadan kaynaklandığını düşünmüyorum Royal canin kitten kullanıyoruz mama dışında herşeye iştahı var. Malt kullandığımiz halde dün 2 kere kustu tüy kusmadi kan kusmadi yediği mamaları kustu mamaları her zaman taze veriyorum. Ev değişikliğinden dolayı diyeceğim ama ikidir yanımda burun buruna uyuduğum kedim şuan ben dahil herkesten uzakta benim ayak ucumda uyuyor yanıma alıyorum kalkıp ayağımin dibine yatıyor. Lütfen bilir kişi bana yardımcı olsun. İlk kez kedi sahiplendim ama sahip ilişkisi yok yani o benim kızım ben onun annesiyim.


14 CEVAP

Gulsahka
Gulsahka

11344

belki de büyüdüğü içindir. tam olarak bilmiyorum ama büyüdükçe kediler özgür takılmayı seviyor. yemek konusunda emin değilim. benim kedim de kusuyor mamalarını sindiremiyordu sanırım. ben de daha ufak taneli olan mamalardan aldım. malt kullanmanızı öneririm. vitamin de. bir de veterinizede danışın mutlaka bir hastalığı varsa daha iyi size söyler umarım iyileşir geçmiş olsun çok.

Siyammm
Siyammm

120334

Royal canin kullanma içerik icin fiyatı fazla . İçeriğinde kötü.nd veya matisse kullanabilirsin

Kubraaybasti
Kubraaybasti

1108

Özür dilerim yabancı olduğum konu olduğu için sormam gerek nd açılımı nedir?

AydannD
AydannD

4204

Benim kedim de bikaç kere mama kusmuştu ama belki de midesi rahatsız olabilir üstüne bi de ortam değişince. Bir veterinerinize sorun derim. Belki de mamayı değiştirmelisiniz.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Diş değiştirme sürecinde de olabilir.
Kusması; bütün halinde mama görüyorsanız, enerjisi yerinde tuvaletinde sorun yoksa büyük ihtimalle hızlı yediği içindir ya da çiğnemeden yuttuğu için sindiremiyor kusuyordur.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Ayrıca benim kedim aktif olduğu saatlerde mamayı çok az yer . Uykulu olduğunda ben tutunca yiyor hep. İlla eziyet ettirecekler şımarıklar :)

Kubraaybasti
Kubraaybasti

1108

Çok teşekkür ederim :) enerjisi yerinde çiğnemeden yutuyor inşallah çiğnemeye başlar

Bence kediler yerlerinin değişmesini sevmezler ve kediler zaten hepsi o yaşlarda kusuyor 4 5 veya 6 aylıkken

Kubraaybasti
Kubraaybasti

1108

Mamayi kusmasinin sebebi bir kaç kere denk geldim çoğu kez mamayı çiğnemeden yutuyor bende büyüdüğü için diye düşünüyorum vaktinizi almazsam anlatayım adı fıstık çok tatlı bir şey yani saklambaç oynadığımızda görseniz sandalyenin tepesinden aşağı doğru bana bakışı var sanırsınız mahallede bulunan dedikoducu teyze öyle bakışı var bir de herkesi mutlu etmek istercesine gece bir benim yanımda bir annemlerin yatağında bir abimlerin her gece yatak yatak dolaşır bazen nazlandiginin da farkındayım çok fazla ilgi gördü taşındığımiz için bazen iş oluyor oynamayinca ya uyuyor ya küsüyor bilmiyorum yardımcı olun yanlış bir şey mi yapıyorum bazen Allah göstermesin ölü gibi uyuyor sıkıştırıyorum deli gibi öpüyorum yok uyanmiyor uyanınca birakta uyuyak ya diyen bir miyavlamasi var. Bu kadar uyuması normal mi peki yani 3 aylıkken böyle değildi. Özgür ruhlu desem değil beni sevmiyor desem hiç değil beni görünce oyun için kaçıyor ben bir yere gidince evin içinde beni arıyor. Dişleri yeni çıktığı için böyle davranması normal değil mi? Bir de mamayı yemek istemediği için uykundan yeni uyandığı an yatarken veriyorum hapur hupur yiyor acaba ondan mı böyle oluyor

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

N&D türkçe açılımı doğal ve lezzetli demek. Evde kokusu olmadığı için yabancılamış olabilir belki.Bende yakın zamanda taşınacağım bakalım benimkiler ne tepki verecek.

dddkkkks
dddkkkks

2767

mamayı çok mu veriyorsun benimki de bir kere mama kusmuştu çok ve hızlı yesigi icin

Açıkçası sorduğunuz soru hakkında bilgim yok ama açıklayış tarzınız ve yorumdaki anlattığınız şeyleei gülümseyerek okudum. Umarım mutlu ve sağlıklı çok uzun bir beraberliğiniz olur. Mama konusunda diğer yorum yapan arkadaşlar haklı, Royal Canin çok iyi bir marka değil ne yazık ki. Fiyatını haketmiyor. Onun yerine, aynı fiyatlarda daha iyi mamalar alabilirsiniz. İmkanınız varsa Advance ve Orijen çok iyi mamalar ancak fiyatları bayağı yüksek. Onun dışında Instinct, N&D, Proplan da üst segment mamalar. Bunlar şu an kedinizi beslediğiniz mamalardan içerik olarak daha iyiler. Umuyorum ki bir rahatsızlığı yoktur minik dostunuzun. Geçmiş olsun :)

NSukun
NSukun

12394

MAma değişikliği ya da aroma değişikliği yapın aynı şeyi yemekten de sıkılıyor bazen

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tamamen mama ile beslemek zorunda degilsiniz. Ilgisini ceken yiyeceklerden de verin. Haslanmis ve tuzsuz sekilde. Ev degisikligi biraz strese sokar ama sizinki bence büyüdugu icin. Ayak ucunda yatar bazi kediler cunku daha cabuk rahatsiz olurlar size degmek istemezler. Bizimki de oyle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR