İkinci Kedi Alıştırma Lütfen Yardım Edin

Edato
Edato

961 Puan

Bir yakınımız bakamadığı için kedisini sahiplendirdi biz de güvenilir bir yuva olması için kendi evimizi açtık. Evde bir kedim daha var. Alıştırma dönemi için yeni gelen kedinin bir iki gün ayrı bir odada tutulması tavsiye edilmiş. Ama kediyi odaya koyduk ve saatlerdir hiç susmadan miyavlıyor. Yalnız bıraksam susmuyor yanında dursam daha çok bağırıyor. Ne yapacağımı şaşırdım :( tecrübesi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Bu süreci nasıl atalatırız gerçekten endişeleniyorum artık :( Benim evdeki kedim 3 yaşında kısır dişi, yeni gelen kedi 1 yaşında erkek kısır değil henüz.

5 CEVAP

NSukun
NSukun

12394

Her öğün mama kaplarini değiştirin birbirinin kokusunu alsınlar birini sevin gidip diğerine o elinizi koklatin alıp birbirlerine zorla temas ettirmeyin yeter birde tırnaklarını kesin bir birlerine pati atarlarsa zarar vermesinler dişinin kısır olması güzel bu alışma sürecini kısalacaktır

Kendi kediniz daha sakinse onu bi süre odada tutsanız? Bu süreçte ikisinin eşyalarını birbirine vererek kokularını alıştırmayı deneyebilirsiniz. Her gün az az karşı karşıya getirerek tepkilerini ölçer yavaş yavaş artırırsınız. Örneğin aynı odada, farklı yerlere ikisine de mama koyup yedirebilirsiniz, sonra beraber oyun oynatmayı deneyebilirsiniz vs.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic karsi karsiya geldiler mi

Edato
Edato

961

Epiglottis hiç karşılaşmadılar henüz

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Belki de cok tepki vermezler kapi altindan tanistirin bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 465 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR