Kızımda Kontrol Edilemez Kas Hareketleri Başladı. Bilgisi Olanlardan Acil Destek Lütfen

krla07
krla07

169 Puan

Kedim iki yaşında. Üç gün önce başlayan diğer kedilere karşı agresif ve kavgaya meyilli haliyle bizi şaşkınlığa uğratmıştı. Çünkü tek zoru kendini sevdirmek ve bundan keyif almakla beraber etliye sütlüye bulaşmazda bir yapısı vardı. Ancak bu gece birden ön ve arka patileri titreme gibi tarif edebileceğim bir şekilde falan değil alenen onları kontrol edemiyor ve atıyor. Tuttuğumda o atmaları son derece şiddetle hissedebiliyorum. Soluk alıp verişi çok hızlı kalbi deli gibi atıyor ve ağzı açık nefes alabiliyor. Geçtiğimiz ay bir burun akıntısı belasıyla mücadele edişimizde antibiyotik kullanmıştık. Tam o bitti eski günlerine döndük derken şimdi de bu.. İştah problemi yok. Ancak bu atmalar çok fazlasıyla korkuttu beni sabahı zor edeceğim veterinere koşmamak için yerimde duramadığımdan bir umut buraya yazıyorum. Bilgi sahibi olanımız varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.. Şimdiden çok teşekkür ederim.

4 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Sonuc nedir?

dddkkkks
dddkkkks

2767

acil veterinere gitmesi gerekiyor atak kriz başlangıcı olabilir biz burdan bir şey yapamayız

belki kas sorunu olabilir basitçe ama ciddi bir problemin başlangıcı olabilir. veterinere gittiniz mi? gittiyseniz neler yapıldı?

krla07
krla07

169

Merhabalar. Soruyu yazdığım saatlerin akabinde veterinere gittik. Ancak veterinere gittiğimizde kendiliğinden o hali geçmişti. Beni panikten öldürecek o halden eser bile yoktu. Veterinerin başlıca iki görüşü oldu. İlki hiperestezi olma ihtimali. (Sürekli kendini yalayıp durması,ani çılgınlıkları bu ataklar öncesi bikaç gün önce başlayan agresifliği sebebiyle) Diğeri de karaciğeri ile alakalı bir problem olabileceği(havalar ısındığı için evsel gıdalardan alabileceği yoğun oranda protein fazlalığı da yapabiliyormuş)bunların dışında boğazında hafif bir enfeksiyon belirledi. Antibiyotik kullanımına başladık. Vitamin,iştqh düzenleyici ve ağrı kesici bazlı bikaç iğne de yaptı. Şu an için takipteyiz. Eğer hiperestezi ise. Tedavisi yok. Duygu durumlardan etkilenme oranı yüksek.. Zaten kendini sürekli sadece onu sevmemi istemesi ve hatta zorla denilebilecek sevdirmesinden şüphelenmiyor değildim ama aklıma böyle birşey gelmemişti. Ara ara ağlar bazen sadece uyur bazen tozu dumana katan hareketleri hiç yabana atılacak gibi değildi.. Ancak şimdi maşallah çok çok iyiyiz. Tekrarını bir daha yaşamamak dileğiyle. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı sağlıklı günler dilerim herbirinize ve patilerinizin hepsine..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 337 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR