Alerjiden Ölecem!! Acil Yardım!!!

FridaDora
FridaDora

4279 Puan

Arkadaşlar merhaba, hikayemi bilenler bilir, ilk defa kedi sahiplendim ve başıma gelen bilmediğim şeyleri buradan danışıyor, bilgilenmeye çalışıyorum. İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim ????. Konu şu; bentonit kum (muhtemelen kile alerjim var, kendim cilt için maske yaparken bunun küçük durumunu yaşamıştım, sonradan hatırladım) benim üst solunum yollarımı mahvediyor. Burnum, genzim ve boğazım sanki kil kaşıklamışım gibi kupkuru, başım, sinüslerim(yüz kemiklerim) ağrıyor ve bolca su, alerji ilacı (aerius) içmeme ve temizlememe, nemlendirmeme rağmen hiçbir şekilde geçmiyor. Beni korkutan genzimde ve burnumda yaşadığım kanamalar, boğazımda şimdilik kanama yok. Bu ve benzeri birşeyler başına gelen oldu mu? bir hal çaresi var mı? Açık kap kullanıyorum fakat balkonda(kapalı balkon, havalandırıyorum bol bol ) birebir temas ederken maske kullanıyorum. Yani yapabileceğim herşeyi yaptım ama bana mısın demiyor. Malum süreçten dolayı Dr a gitmek istemiyorum şimdilik. Bentonit değil pelet kullanmak işe yarar mı? Yada tuvalete(alaturka) alıştıranların yorumları neler (araştırdım mantıklı geliyor)? Uzun vadede büyük sağlık sorunu açacak gibi bana bentonit, alternatif yöntem bulup kurtulmam lazım. Böyle durumlar YAŞAYANLAR VARSA lütfen bnmle tecrübelerini paylaşabilir mi?

7 CEVAP

SBKart2207
SBKart2207

121826

Bence önce bir pelet deneyin bentonitten daha sağlıklıdır diye düşünüyorum hemde kedinizin tuvaletini kontrol etme şansınız var bazı sorunlar tuvaletlerinde anlaşılıyor çünkü,

Oske22
Oske22

14228

Aynen pelet deneyin bir de ise yarayabilir

Zeke
Zeke

118626

Ayyyy aynı durum, aynı alerji bende de var.
Ben burnumu peçeteyle tıkayıp maskeyle girişiyorum kuma, yine de bana mısın demiyor:D
Boğazım kupkuru, sanki kumu yutmuşum gibi bi acılık var.
Burnum da kanıyor.
Nefesim falan daralıyor bazen ama yapacak birşey yok:(
Kullandığım alerji ilacını öneriyim size uyku yapıp sersemletmiyor yoğun alerjime de sabahtan alınca iyi geliyor valla, ama eczacınıza danışın. (Benimki babam:D)
İlacın adı: desmont
Burun kuruluğuna iyi gelen merhem de: nazalnem
Hayat kurtarıcılarım olur ikisi.
*Danışmadan sakın ama sakın almayın *

Kesinlikle pelet kum denemenizi oneririm. Pelet kum doğal oluyo çam peleti vs. Ama çama alerjiniz varsa selüloz pelete de bakabilirsiniz. Pelet kum topaklanmiyor bilginiz olsun. Fakat inanilmaz zor degil kullanimi. Asla toz yapmiyor parca halinde zaten kum degil.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Topaklanmayan pelet alin, belki topaklandirici seye karsi alerjiniz vardir

pashav89
pashav89

724

böyle bir durum varsa zaten bentonit kesinlikle kullanmamalısınız, pelete en kısa zamanda geçiş sağlamalısınız. ama sorun şu ki alerjinin kesin sebebi kum mu? kediye de alerjiniz olabilir.

FridaDora
FridaDora

4279

Kuma alerjim var, kedi alerjisi ile ilgili farketiğim şey eğer kucağımda kendini temizlerse genzim kaşınıyor onun dışında ondan ötürü bir rahatsızlık yok. Bentonitten emin olma sebebim, genzim kaşındıkça ağzıma gelen kum tadı ve burnumu temizlerken (çok pardon) yine aldığım kum kokusu Çam peleti mantıklı geliyor ama ona o kadar para verip aynı şeyi yaşamaktan çekiniyorum, düşüneceğim. Teşekkürler geri dönüşler için, her birini değerlendireceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 355 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR