Yavru Kediyi Yetişkin Kediyle Alıştırma

Merhabalar 2 aylık bir yavru kedim var ve evde aynı zamanda 2 tane yetişkin kedim var. Şuanda yavruyu ayrı odada tutuyorum savunmasız ve aşıları daha bitmediği için bazen kapıyı açıyorum kontrolum altında birbirlerine gösteriyorum Bir kedim asla tepki vermiyorum ama diğeri inanılmaz tepkili kapı altından bile sürekli yavruya tıslıyor belkide elinden gelse üstüne atlıcak yanında olsa alışmaları uzun sürer mi ? Deneyimi olan var mı ?

2 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Öncelikle kedilerinizin tırnaklarına dikkat edin, olası bir tırnak geçirme faciası olsun istemeyiz. Kedilerinizi belirli aralıklarla kafeslerine koyup yan yana getirin, bir kedinizin oynadığı oyuncağı diğer kedinize verin -ki kokusunu alsın- bir müddet sonra kafesten kurtulun ve gözetiminiz altında beraber aynı odada bekleyin.. Eğer ki çok hırçın, inatçı bir kediye sahip değilseniz alışacaktır. Sürekli kokusunu alması buradaki en önemli noktalardan.

Yani çok hırçın değil aslında 2 yetişkin kedimde birlikte büyümediler yetişkindi eve geldiğinde biraz tıslama etme sonrasında onlar alıştı birbirine gayet mutluluk şimdi 3 cü kedim bebek olduğu için tepkilerinden ben biraz endişe duyuyorum. Sert bir görünüş ve tavrı var ama bakalım zaten bir araya gelmeleri 4 5 ay daha sürecek çünkü daha çok minik aşıları bitse bile

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR