Neden Hep Kedi

Gokgokgok
Gokgokgok

7476 Puan

Öncelikle merhaba, haytap bağış ile ilgili bir kaç şey söyliyeceğim herkez kedilere mama bağışlıyor tmm bağışlamaları iyi birşey yapmasınlar demiyorum ama barınakta köpekler daha çok mesela sokaktaki köpekleri topluyor belediye ama kedileri toplamıyor sadece yaralı olan kediler bir süreliğine barınakta duruyor. Yani herkesin kedileri seçmesinin bir nedeni varmı bunu merak ediyorum

4 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kopeklere de topluyorlardir. Bence kopeklere toplamak daha onemli cunku, kediler iyi kotu coplere girebiliyor, kus fare avliyor.
Ayrica kopekler ac kalirsa saldiralir.
Barinaklarda da kopek oluyor genelde. Icler acisi

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Freepixel sadece barınakta köpeklerin daha çok olduğunu dile getirdim tabiki hepsi kendi nasibini yiyiyor

freepixel
freepixel

1323

Haytap para yardımı da alıyor. Faaliyetlerini ona göre düzenliyordur elbette. Hayvan da olsa her varlık kendi nasibini yiyor. Öyle düşünmeyin..

TATA4242
TATA4242

118617

Neden kedi toplamıyor?
Çünkü kediler tek gezen hayvanlar,aslanlar hariç sürü halinde avlanan veya sürü lideri olan kedi görmedim.Köpeklerde ise aslanlar gibi kurtlar gibi ve yaban köpekleri vb.gibi sürü piskolojisi hakimdir ve hiyerarşik düzen vardır.Sürü lideri birine saldırırsa,diğerlerine emir verdiğinde saldırmama seçenekleri yokdur.Zaten bu sebeplerle koruma köpekleri dahi aynı yerde barınmaz,farklı bölgeleri mevcuttur.Aynı yerde bulunmaları durumunda ise sürü lideri seçerler.Zamanında görevlinin, alman kurtlarınca parçalanması ve yakın tarihde sokak köpeklerinin kadına ve yanındaki köpeğe saldırması bu sebepledir.Köpeğini,sokak köpeklerinin saldırısından kendi canını hiçe sayarak kurtaran o koca yürekli insanada saygılarımı sunuyorum.Bazıları haberlere çıkar bazıları çıkmaz ama sokak köpekleri özellikle sokakda,köpek gezdirenler için ve gine özellikle küçük çocuklar için bir risk teşkil ediyor.Yani bizzat köpeklerin saldırısına uğrayan ve köpeklerin parçaladığı hayvanlar olduğu içinde biliyorum.Bunların sorumlusu ise o sokak köpekleri(canlarım)değil, insanoğludur.ABD nasıl ki Kızılderililerin yuvasını elinden aldıysa,bizde hayvanların yuvasını,ellerinden aldık.Yani kısaca olması gereken bu değil ama "Geçti Bor'un pazarı sür eşşeğini Niğde'ye "hesabı şeklinde bir düzen hakim.Tüm dünya" bana dokunmayan yılan bin yaşasın" şeklinde olduğundan,halen daha yok etmeye devam etmekdeyiz.Neyse çokkkk uzattım,düşündükçe sinirleniyorum,sinirlendikçe düşünüyorum.Acaba insan mıyım?Acaba insan mıyız?öncelikle bunlardan başlayıp,eve su getirmek için sabah 4 akşam 4 saat olmak üzere, sadece su için yürüyen Afrikalı insanları düşündükçe,kafayı yiyecek gibi oluyorum.Bizde suyu boşa harcıyoruz,alışmışız bir kere suyun önemini öğreten olmamış.Unutmuşuz,unutturulmuşlar.Uyumuşuz ve uyutulmuşuz.Bu dünyayı baki sanmışız ama bilmeliyiz ki hesap günü çok yakın.
(kimse yanlış anlamasın,görünce üzülüyorum.kimsede üstüne alınmasın,bu isyanın başlıca sebebi benim ve içimdeki bendir)
Yani düşünmemiz gereken onca şey var,neydik neye doğru gidiyoruz.Maymundan gelmediğimiz kesin ama acaba maymunluğa doğru mu gidiyoruz?
Kısaca bu söylediklerimi,öz eleştiri olarak kabul edebilirsiniz ve sizler içinde öz eleştiri malzemesi olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 460 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR