Yaş Mama Tarifi

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125 Puan

Merhabalar 2.5 aylık kedi için yaş mama tarifi verebilecek var mı? Şu an yaş mamayı sorunsuz yiyor fakat ben yeterince besleyici olduğunu düşünmüyorum. Şimdiden teşekkürler..

3 CEVAP

Zukoo
Zukoo

14016

Haşlanmış tavuk eti, tavuk sakatat; dana, kuzu eti ve sakatatları; balık eti ürünlerini kemiksiz ve kılçıksız (tuzsuz ve baharatsız) verebilirsiniz. Bunların yanına havuç, kabak, brokoli, patates ve pirinç de ekleyebilirsiniz (haşlama). Ben dana etiyle en sevmediği sebzeyi veriyorum mesela. Yemesi daha kolay oluyor. Tavukla da daha toleranslı olduğu sebzeyi veriyorum. Pirinç ve patatesi her halükarda yiyor. Özellikle pirinçli tavuklu mamaya bayılıyor. Doktorum havuç çok verme dedi sadece. A vitamini karaciğerde depolandığı için. Burdan da kabağı fazla verdiğinde bağırsaklar biraz fazla çalışıyormuş onu öğrendim.

Cselenayy
Cselenayy

244

Ben kedim lila için kendi tarifimi hazırladım. Yarim avuç büyüklüğünde tavuğun göğüs etini küp küp doğradım, 6 tane haşlanmış bezelye, küçük patatesten de küçük 5 küp koydum önce tavukları sonra patates ve bezelyeyi ekleyip haşladım, yiyimi kolaylassin diye blenderdan çok hafif geçirdim. Kuru mama dışında arada yediriyorum, ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Tabi kedinizde kabızlık olduğunu düşünüyorsanız patates olmadan bezelyeyi, ishal durumunda da bezelyesiz az miktarda patates koyabilirsiniz. Afiyet olsun kedişlerimize????????

Cselenayy
Cselenayy

244

Evimizin neşeleri küçük evlatlarımız için yeni bir tarif daha denedim onayladım. Işte ikinci en güzel ev yapımı yas kedi mamasi tarifi;


Malzemeler:



tavuk göğüs eti (yada herhangi bir yeri fakat kemiksiz olmamasına dikkat ettim.)
küçük yarim havuç
ortadan ikiye kesilmiş çarliston biber
1 dal dereotu



Öncelikle tavuğu iyice haşladım sonra küp küp doğrayıp tavuğun kendi suyuna minik minik küp küp dogradigim havuç biber ve dereotunu ekledim, 12 tanecik makarna attım daha sonra soğuyunca gurme bebegime tattirdım, arada seçip yiyormuş gibi hissetseler hepsinden yeterli şekilde aldığını düşünüyorum. Hele ki suyuna bayildiiii. Şimdiden afiyet olsun ♡

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 414 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR