Arkadaslar Kedimin Aşılarılarını Yaptırmasam Onun Yerine İlaç Kullansam Olur Mu ?

Yakında 1 aylık bir kedi sahiplenicem . Ama veterinere gidip aşıları ve kontrolü için binlerce para vermek istemiyorum . Veterinere götürmesem onun yerine petshopçudan sprey yada onun için ilaç kullansam olur mu ?

19 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

Kusura bakmayın da bu işler masraf istiyor. Harcamak istemiyorsanız sahiplenmeyin.

Aşısına para vermek zorunuza gidiyorsa sahiplenmeyin, efenim. Bunun maması, kumu, oyuncağı, tasması, evi derken o kadar çok masrafı var ki.

ilanekle
ilanekle

8389

Para harcamak istemiyorum ne demek ! O sadece bir kedi diye görmeyin o değerli bir can ! Ha ama masrafları karşılamaya gücünüz yetmiyor ise o zaman sokaktaki kedileri besle sev ilgilen ama sahiplenecek isen aşı gibi benzeri masraflara katlanmak zorundasın.

fatmatina
fatmatina

10460

Üzülerek belirtmeliyim ki hayır olmaz hele de yavru ve aşısız bir kediyi sadece tavsiyeler üzerine yaşatamazsınız,bu kedinizin sağlığı ve sizin sağlığınız için hiç iyi olmaz.Kedi sahiplenmek kolay gibi görünebilir,evet sahiplenmek,bir yavrunun hayatında yer edinebilmek sevmek bakmak sevilmek inanılmaz güzel bir duygu ancak her şeyden önemlisi sahiplendiğiniz andan itibaren sizin o kediye karşı sorumluluklarınız başlar artık annesi/babası sizsinizdir her şeyinden siz sorumlusunuzdur sadece sevgi yetmez severken ona iyi bir hayat da sunmalısınız eğer o sorumlulukları yerine getiremeyecek konumdaysanız üzgünüm ama sahiplenmemek sizin için daha iyi olacaktır aksi takdirde ileride daha büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız ve bu zorlukların üstesinden gelemeyince belki de onu terk etmek isteyeceksiniz işte o andan itibaren o yavrunun yaşamı çok daha zor bir hal alır o yüzden sahiplenmeden önce lütfen iyice enine boyuna her şeyiyle düşünün ani bir kararla bir canlının yaşamıyla oynamayın sahiplenmek istemeniz çok güzel ancak sorumluluklarını unutmadan karar verin hem kendiniz için hem yavrucak için.

mhtpyldz
mhtpyldz

104584

Arkadaslara kesinlikle katiliyorum , ben maddi anlamda bir kediyi sahiplenmeye hazir olana kadarbekledim , asilari mamalari vitaminleri geecekten masraf cok asiri olmasada ama butcenizi ayarlamadan bir canin sorumlulugunu almayin

Eğer para harcamak değil para tuzağına düşmek ise korkunuz burada size veteriner tavsiye edebilecek bir çok kullanıcının olduğuna eminim. Ama cidden para harcamak istemiyorsanız lütfen kedi sahiplenmeyin, lakin bir "can" sahiplenmek hem maddi hem manevi sorumluluk anlamına gelir.

orhunsabah
orhunsabah

132

Bu soruyu sormamissiniz farz ediyorum

Arkadaslar önerileriniz için teşekkürler ama ben sadece sormak istedim . Aşılarını yaptırmadan kedi yaşatanlar var sorun olmaz belki diye size sordum . Ve sizde yaptırın dediniz cevaplarınız için teşekkürler . Veteriner önerirsiniz sevinirim

Serem
Serem

782

Bizde kedimize aşı yaptırdık kuru mama alıyoruz masrafımız 20000 tl olmuştur ama biz bu paraya kıydık bir Can'ın sağlığı için. Para miktarı çok tutunca siz onu terkimi ediceksiniz masrafı çok diye. Almadan önce bunları göze alarak sahipleneceksiniz hayvan. En önemli aşılarını bari yaptırın hayvanın aşısız hayvan çabuk hastalanır. Eğer yaptıracak bütçeniz yoksa almayın

winilu
winilu

643

iyi niyetinizden şüphe yok ama evde yaşayan kediler için yapılması gereken zorunlu aşılar vardır bunlar karma parazit kuduz ve lösemi aşıları belli aralıklara yapılır dış parazit zaten pire demektir ki bunu damlayla sizde yapabilirsiniz, bu kadar aşıyı her ay yaptırcam diye düşünmeyin karma ve lösemi bir kez yapılıyor zaten düzenli yaptırmanız gereken parazit tir ki buda öyle külfetli bir maliyeti yok önce kediniz sonra kendi sağlığınız için yaptırmanız gerekir( ayrıca öyle yok oyuncağı var şuyu var buyu var diyede insanları kandırmayın lütfen kaç kedi oyuncakla oynuyor allah aşkına, tasmayla gezen kaç kedi gördünüz ev derken neyi kast ettiniz ) kedi bakmak korkulcak bir masrafı yok tabi standart bir kazancınız varsa eğer ... bu arada yavru kediye 3 aydan önce aşı yapılmaz 8 aydan öncede kısırlaştırılmaz .....

demet34
demet34

287

Bende 1 hafta önce 1 aylık bir kedi sahiplendim iç dış pire aşısı yapıldı, diğerleri de 1 kg olunca yapılması gerekiyormuş, zaten parazitleri yaptırmazssanız dışkısından hastalık bulaşır size.

Benim zaten suan evimde kedim var . Erkek ve 1 buçuk 2 aylık bir bebek . Ne zaman yaptırmamı önerirsiniz

6-8 haftalık arası aşı değil parazit uygulamaları (hap ve damla şeklinde) yapılmalı. Veterineriniz size bir çizelge ayarlayacaktır. Ona göre tarihleri geçirmeden aşılarını yaptırmalısınız.

Tarcinn
Tarcinn

2701

Eğer sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayvan sahibi olmak istiyorsanız aşılarının düzenli yapılması ve kaliteli mama (kuru mama/yaş mama/malt/vitamin) ile beslenmesi gerekir. Bunlar da yeterince pahalıya geliyor açıkçası. Winilu'nun dediği birşeye değinmek istiyorum. Oyuncak vs derken insanları kandırmayın demişsiniz hoş olmamış açıkçası. Sadece bunlar işin lüksü. Olsa da olur olmasa da olur. Ama eğer alırsa kesinlikle boşa gider diye birşey yok açıkçası. Benim kedim oyuncaklarıyla da oynar, tasmasını da takar, kendine ait evinin içinde de uyur. Lakin böyle şeylere illa para vermek istemiyorsanız almazsınız. 2-3 TL lik bir lazer, pinpon topu, şıkırdayan herhangi birşey bile keyif verir kediye. Tasmayı da zilli kullandığımız için nerede olduğunu bulabiliyoruz kedimizin. Bu arada kum olarak size tavsiyem ********* dan almanız. Açıkcası bende yeni kullanmaya başladım ve baya hoşuma gitti :) fiyatıda çok uygun üstelik..

Mama olarak Acana markasını kullanıyorum sizce iyi mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1825 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR