King Charles Mama

cerenyuksel
cerenyuksel

260 Puan

Merhaba,
3,5 aylık erkek King Charles oğlum var, şu anda 4 kilo.
Royal Canin Baby&Mother kullanıyorduk bebekken ancak sonrasında veterinerimiz bu markanın köpekler için çok uygun olmadığını söyledi.
Ardından Mera adında bir markaya geçirdi bizi ama mamanın içeriğini hiç beğenmediğimden değiştirmek istediğimi söyledim.
Bu ırk için yüksek proteinin doğru olmadığını, Acana / Orijien / Virbac gibi markaların uygun olmadığını söylüyor.
Şu anda Hills'e geçtim ama o da çok ağır kokuyor.
N&D, Nature gibi markaların yüksek yağ içerdiğini söylüyor ve önermiyor.


Sizler ne önerirsiniz? Yediği tek şey mama bu yüzden her açıdan zengin bir mama olsun istiyorum.

8 CEVAP

Esquive
Esquive

320

Veterineriniz hiçbir mamayı önermiyor sanırım o zaman ne yiyecek bu hayvan? Sadece kendi önerdiğini yemenizi istiyor bence. Acana Puppy Small Breed alabilirsiniz şahsen ben daha önce ırka özel Royal Canin King Charles Puppy kullanıyordum severek yiyordu fakat kakası çok cıvıktı ve doyurucu olduğunu düşünmüyordum çünkü sürekli aç bir haldeydi sonra Acana'ya geçtik kakası düzeldi ve gün içerisinde bile yemeklerime saldırmıyor artık tok olduğu için ben kullanıyorum, öneririm.

cerenyuksel
cerenyuksel

260

Çok teşekkürler hepinize, Acana deneyeceğim bakalım nasıl gelecek :)

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Ben Nd kullanıyorum, tavsiye ederim. Veterineriniz önermemiş ama içeriği en iyi mamalardan birtanesi. Tabi siz veterinerinize danışarak farklı bir marka da alabilirsiniz

Wolter
Wolter

891

ya size önerim açık satılan mamalardan deneyin aracanadır nd dir hangisini beğeniyorsa ve içeriği iyi geliyorsa onu alın biz nd aldık kuzulu zar zor yedi ndnin morinası denedik onu da zorla bitirdi arcana aldık balıklı ağzına sürmüyor 10 kilo bir de :D ve aldığınız zaman küçük paketlerde saklayın eğer 10kg alıcaksanız

yaprakonur
yaprakonur

2113

ND Tahılsız, Orijen ve Acana yüksek protein içeriyor, eğer köpeğinizin bu proteinden aldığı enerjiyi yakacak ortamı yoksa köpeğinize böylesine yoğun protein yüklemesi yapmak, veterinerizin de dediği gibi çok iyi bir şey değil.
Bunu şu sebeple söylüyorum, bazı küçük ırk köpekler kedi gibi evden hiç çıkmadan yaşıyor, hatta çıktığında da kucakta dolaşıyor, eğer köpeğiniz böyle ise Royal Canin, Hill's ya da Proplan gibi mamalar yüksek proteinlilerden daha uygun. (Aralarında seçim yapmam gerekse benim tercihim Hill's'den yana olur.)
Yok eğer enerjiyi harcıyorsa Orijen veya Acana tercihi daha doğru. (Orijen yavru özelinde mama değil, tüm yaşam evreleri maması ürettiğinden yavruluk süreci boyunca doğrudan Acana hatta.)


Elbette şunu söylemekte de yarar var, en iyi kalite mamayı veriyorsunuz diye bu mamanın sizin köpeğinize iyi geleceğinin garantisi yok. Burada gözlem, gözlem, gözlem devreye giriyor. Tüylerinin sağlığı, tüy dökümü nasıl? Dışkısı düzenli ve katı mı? Kilosu ne durumda? Bu soruların cevaplarından yola çıkarak sizin yavrunuz için doğru mamayı keşfetmek durumundasınız.


Hill's çok ağır kokuyor demişsiniz, kuzu etlisi diye tahmin etiyorum. Kuzu etli mamaların çoğunluğunda benzer yoğunlukta bir koku oluyor.


Bir de eklemeden geçemeyeceğim Mera markasını mama markalarını baya araştırmama rağmen hayatımda ilk defa duydum.

cerenyuksel
cerenyuksel

260

Çok teşekkürler hepinizin cevaplarına.


Ben de her mamayı içerikleriyle araştırıyorum ve Mera hakkında gerçekten hiç iyi yorumlar okumadım, içerik olarak da hiç içime sinmemişti.
Acana ve Orijien piyasanın en iyisi olarak geçiyor her yerde, açıkcası denemek istiyorum ancak Yaprak Hanım'ın da yazdığı gibi, enerjisini atamazsa sorun olur mu diye de düşünmeden edemiyorum. Çok hareketli, gün içerisinde oyun oynuyoruz, artık dışarı çıkmaya da başlayacağız sürekli enerjisini atabiliyor ancak bünye olarak ağır gelir mi acaba? Biraz narin.
Royal Canin kullandığımızda dışkısının kıvamı, kokusu oldukça iyiydi, severek de yiyiyor. Ama içerik olarak zengin bir mama mı emin değilim. Tüy sağlığı yerinde şu an ama vitamin takviyesi aldığımız için olabilir.


King Charles'larda deri hassasiyetinin de yaygın olduğunu duydum, Royal Canin ağırlıklı olarak tavuk içeriyor. Veterinerimiz Mera kullanmak istemediğimi söylediğimde Advance Somonlu alabilirsiniz dedi. İçerik olarak daha temiz gibi gözüküyor.


Royal Canin'e mi dönmeliyim sizce?
Söylediğiniz gibi her mama her köpeğe iyi gelmiyor, şu an gözlemlediğim kullandıklarımız arasında en iyi onun olduğu.

yaprakonur
yaprakonur

2113

Ben durumunuz varsa Acana ya da Orijen’e küçük bir paket şans vermenizi öneririm. Eğer dediğiniz gibi hareketli bir köpekse çok sorun olacağını düşünmüyorum. Paketin sonuna doğru gelirken dışkısı cıvıksa o zaman ağır gelir olma ihtimali yüksek, değilse ve tüyleri de sağlıklıysa oradan devam edebilirsiniz.

Wolter
Wolter

891

aynen ama dediğim gibi açık mamalarda deniyin arcanayı nd ya da orijeni sonrasında beğenirse alın direkt olarak almayın paranıza yazık yemezse biz aldık 10kg :D yemiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2251 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80587 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR