Kedim Ev Kabının Dışına Dışkılıyor

Darwincan
Darwincan

2570 Puan

5 ay kadar önce 2. yavrumuz olarak gelen dişi kedimiz ( 1 yaşında) 1 haftadır duşakabinin içinde duran kabının hemen yanına dışkılıyor. Bazen kabın içine bazen hemen yanına yapıyor. Kakasını yaparken titrer gibi hareketleri var. Wc her zaman temiz, kum ya da wc ile ilgili bir değişiklik yok. Diğer kedinin tehditi olabilir mi diye kontrol ettim onunla da bir bağlantı görünmüyor. Henüz kızgınlık belirtisi göstermedi ve poposu hep kirli kızımın. Veterinerimiz anal keseyi atamadığını söylemişti. Tuvalet işini takip edelim dedi ama sağlık sıkıntısı mı diye aklımdan geçmiyor değil. Böyle bir sıkıntı yaşayan, çözüm bulan var mı aranızda?


8 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133325

Kabın üstünü açmayı deneyin, bazı kediler kapalı tuvalet sevmiyor.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Kapısını çıkarın ve kabı duşakabinden indirin. Büyük ihtimalle sorun çözülür.

Miapia
Miapia

1138

Kedileriniz birbiriyle anlasabiliyorlar mi? Benzer davranış sergileyen kedilerim oldugunda mutlaka diğer kedilerimden birinin onu tuvalet yaparken sıkıştırdığını görüyorum ya da kapalı tuvalet kabına tedirginlikten dolayı girmiyorlar. Gozlemlerseniz iki problemden biri olabilir sizinkinde de

Raraco
Raraco

850

Anladığım kadarıyla 5 aydır böyle bir sorun yoktu, bir hafta önce başladı. Bişeyler değişmiş olabilir mi? Kumunun markası mesela, ya da maması. Başka bir kedi daha varmış ikisi de aynı kabı mı kullanıyor?

kedimelsa
kedimelsa

11895

Nedenini bilmiyorum ama şunu soliycem banyo içersinde tuvaleti olması pek sizler açısından sağlıklı değil diye biliyorum araştırırken görmüştüm belkide açık tuvalet istiyordur kendi tuvaletinizin yanına da koyabilisiniz açık alıp

Darwincan
Darwincan

2570

Tuvalet kapağı ile ilgili bir sıkıntı hiç yaşarmadı 5 aydır kullandığı gibi arada hala girip yapıyor ama denerim. Kum, mama hiçbir değişiklik yok. Diğer kedi ile ile ilgili tahmin en yüksek olanı. Aklıma benim de ilk o geldi ama oğlum ya uyuyordu ya da başka bir odadaydı kız dışarı dışkıların. Yani bu olasılığı da eledim maalesef.

Raraco
Raraco

850

Kedilerde kendi bölgelerini işaretleme olayi var. Diğer kedinin bıraktığı kokudan rahatsız olabilir diye düşünüyorum. Aklıma ilk bu geldi.

Darwincan
Darwincan

2570

2 kedi de 5 aydan fazla süredir sorunsuz olarak aynı wc'yi kullanıyorlar ve arada bir o da 1 haftadır var bu kabın önüne dışkılama.
@kedimelsa bu banyoyu biz kullanmıyoruz zaten. Sadece kedilere tahsis ettik:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 436 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR