Kendime Uygun Köpek Irkımı Arıyorum.

eminabry
eminabry

183 Puan

Arkadaşlar üniversitedeyim 2 kişi kalıyoruz ve küçüklükten beri hayalim olan ve genelde çoğu çocuk gibi izin verilmeyen evcil hayvanıma kavuşmak istiyorum ama doğru ırka bi türlü karar veremedim . Apartman hayatına uygun egzersiz ihtiyacı fark etmez çok tüy dökmeyen diğer hayvanlarla arası uygun olan bir köpek istiyorum geri dönütlerinizi bekliyorum :)

13 CEVAP

Wolter
Wolter

891

hadi bakalım linç show başlasın :D


cavalier king charles olabilir benim kızım çok uysaldır genelde havlamaz ama dışarıdan ses gelince havlıyor genel olarak merakından tüy dökmeyen köpek yoktur bu da döküyor ama düzenli tararsanız az döküyor tabiki yani genel olarak zeki ve akıllı bir ırk orta boy olarak geçiyor


belirli bir ırk istediğiniz ve barınaktan sahiplenmdeiğiniz için linç yiyeceksiniz sanırım petshoptan ya da çiftlikten sahiplenmektense bir aileden sahiplenmenizi öneririm çiftlik petshop ve barınaklarda cannel cough olabiliyor bu da hayvanın uzun bir süre anti biyotik kullanmasını ve karma aşılarının yapılmasını geciktiriyor tabi bu sırada da çok dikkatli olmalısınız çünkü bünyesi çok zayıf düşüyor

dilaraxx
dilaraxx

114626

birazdan gelirler

uzumkitty
uzumkitty

2758

maltese terrier olabilir çok şirin yumaklar

yaprakonur
yaprakonur

2113

Irk hakkında bilgi sahibi olmak istemeniz çok güzel. Sonuçta 10 - 15 seneyi sizinle geçirecek bir canlının karakteri hakkında bilgi sahibi olmalısınız.


Irk tercihi yaparken öncelikle ne boyutta bir arkadaş aradığınıza karar vermeniz gerek. Enerji ihtiyacı önemli değil demişsiniz ama en önemli noktalardan biri, yüksek enerji köpeklere apartmanda bakmak gerçekten çok zor, hele deneyimsiz bir sahip için.


Sert ırklar -mastifler, pitbulllar ve benzerleri- deneyimsiz sahipler için hiç uygun değil. Av köpekleri -pointerler, setterler, retriverlar ve niceleri- yüksek enerjili fakat kolay eğitilebilir ırklar, aynı şey çoban köpekleri icin de geçerli. Yine de retriverlar -golden, labrador- eğer enerji ihtiyacını karşılayabilirseniz -her gün en az bir saat koşu- birlikte yaşamasın kolay ırklar.


Tüy dökümü az olsun diyorsanız, kısa tüylü ırklardan birini istiyorsunuz fakat bu tüy dökmez anlamına asla gelmiyor. Her köpek tüy döker, özellikle mevsim değişimlerinde ve kaliteli mama tüketmiyorsa.


Kırmalar genelde daha az sağlık problemi yaşarlar, o yüzden benim tavsiyem istediğiniz özelliklere sahip ırkların kırmalarına öncelik vermeniz yönünde. Genelde bir köpek en çok benzediği ırkın karakter özelliklerini gösterir.


İlk kez köpek sahibi olacağınız ve öğrenci olduğunuz için belirtmeden geçemeyeceğim, kopek bakmak çok ama çok masraflı ve çok ama çok zor bir iştir. Özellikle bebeklik döneminde aşıları, oyuncakları, yatağı derken aylık 1000 TL’ye yakın (belki üstünde) masraf yapmanız çok olası, bu olası sağlık problemlerini hiç hesaba katmayan bir toplam. Aşılar sonrasında da iç / dış parazit ve mama masrafları (özellikle kaliteli mama tercih edecekseniz ki sağlığı için etmelisiniz) ortalama 500 ila 800 TL’yi buluyor. Bunu dışında eğitimi için çok fazla emek ve zaman harcamak zorundasınız. Eğitimi tamamlanana kadar (2 yaş) evinizdeki her türlü eşyaya zarar gelebilir. Tuvalet eğitimini verirken ilk 3 ila 8 ay boyunca günde 8-10 sefer dışarıya çıkarmanız gerekecek, büyüdükten sonra da günlük en az iki defa hava durumundan ve sizin sağlığınızdan bağımsız olarak dışarıya çıkmak zorunda. 10 - 15 sene boyunca tüm bu masraf ve zorlukların altından kalabileceğinize emin olmadan lütfen kopek almayın.


Kendinize şunları sorun:
Ev arkadaşım, kız/erkek arkadaşım köpeği istemezse ne olacak?
İleride yurt dışına ya da şehir dışına taşınmaya karar verirsem ne olacak?
Tatillerde ailem köpeği eve kabul etmezse ne olacak?
Ekonomik durumum değişirse ne olacak?


Köpek sahibi olmak çok güzel bir şey ama lütfen ırk araştırmaya başlamadan bu soruların cevaplarına emin olun.


Irk konusunda aradığınız köpeğin özelliklerini bilmeden sizi daha fazla yönlendiremem. Sorularınız olursa buradayım. :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Golden veya labrador diyorum ben :)

eminabry
eminabry

183

Kankam zaten linç atıcak arkadaşlar ufak bi mantıkla sahiplenmek istediğimi anlarlar üniversiteliyim ve ailemin durumuda orta ayrıca hayvan alıp satmak yanlış geliyor sadece fikir sahibi olmak için yazdım teşekkürler :)

yaprakonur
yaprakonur

2113

Hayvanlarla arası iyi olan diye belirtmişsiniz, onu yeni gördüm.
Her doğru sosyalleştirildiği sürece her köpeğin hayvanlarla arası iyi olabilir. :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Öncelikle o hayvana hastalıkta sağlıkta hayatı boyunca bakacaksaniz, küçük bir sorunda verecek yer aramayacaksaniz tüm sorumluluğu üzerinize alacaksanız ve bu bir heves işi değilse sahiplenin

eminabry
eminabry

183

Öncelikle ev arkadaşımla bu konuya sıcak bakıyor hatta masraflarına destek olurum dedi.Ayrıca memleketim ve şuanda yaşadığım yer arası yarım saat , uzak yolculuklar için daha önce köpek beslemiş deneyimli arkadaşlarım var.Enerjisi fark etmez dedim çünkü cidden fark etmez yüksek enerjili olursa çokca dışarı çıkarabilirim rahatça koşturabilirim düşük enerjili olursa beraber onunla yatabilir ve evde ilgi gösteririm.Yani sizin bana yönelttiğiniz sorulara cevabım tamamen hazırım.Nasıl bi ırk istediğim konusundada tüy konusunda yanlışım olmuş özür dilerim gün içinde tarayabilirim tüy benim için sorun teşkil etmiyor boyut konusunda orta ve büyük boy tercihimdir.Şehir içinde yaşadığımız için diğer hayvanlarla arası iyi olsa iyi olabilir ama bunun eğitimle halledilebilceğini düşünüyorum.Teşekkürler:)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Bu arada barınaklar ve sokaklar golden dolu onlar çok terkediliyorlar.. öyle ihtiyacı olan bir çocuk sahiplenseniz müthiş olur

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Barinaga bir kez gidin almasaniz bile bir bakin

yaprakonur
yaprakonur

2113

Hazır olmanız, bu soruların cevaplarından emin olmanız çok güzel.
Orta ve büyük ırk diyorsanız, enerji ihtiyacını da karşılayabilecekseniz labrador kırmalarıyla iyi anlaşabileceğinizi düşünüyorum. Hem akıllı, hem oyuncu, hem insancıl oluyorlar genel olarak. Hem koşa tüylü oldukları için tüy bakımı da kolay.

eminabry
eminabry

183

Bu kesinlikle heves işi değil küçükken evcil hayvan besledim 5 yıllık dostumu kuşumu geçen sene kaybettim ve daha önce komşumuzun köpeğine her yıl 3 ay gibi bir süre baktım banyosu taraması her şeyi dahil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 732 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR