Balkondan Düşen Kedim Agresifleşti

merhabalar, öncelikle lütfen beni yargılamayın, kedimin balkondan düşmesinin benim dikkatsizliğim yüzünden olduğunu biliyorum ve birçok kez de dizlerimi dövdüm bu yüzden. yaklaşık bir yıl önce kedim 6. kattan düştü, ameliyatını yaptırdık fiziksel olarak hiçbir sorunu kalmadı. ancak davranışlarında çok büyük değişiklikler var. ben tek yaşayan biriyim, o yüzden kedim yabancı insanlara zaten alışkın değildi yavruluğundan bu yana. ancak balkondan düştükten sonra ciddi bir agresifleşme gözlemledik, baya ciddi hem de. bana karşı da tavırları değişti, artık yanıma sık gelmiyor gelse de kucağıma oturmuyor uzun süre sevmeme izin vermiyor. ancak en büyük değişiklik yabancılara tavrıydı. düşmeden önce eve yeni biri geldiğinde merak edip yanına gitmek isterdi hemen, sevdirmezdi yine de ancak tehdit olarak algılamazdı onları da. şimdiyse ben hariç herkes ona bir tehdit oluşturuyormuş gibi davranıyor. yatılı bir arkadaşım geldiğinde bacaklarına saldırıp her yerini çizdi ve bunlar derin çiziklerdi, saldırırken aynı anda çığlık atıyordu ama bana bir zarar vermemişti o zaman. bu şekilde bir arkadaşıma daha saldırdı ancak ikinci seferde ne olduğunu kavrayabildiğim için bağırıp durmasını falan söyledim, bana da saldırdı. arkadaşımla kendimizi başka bir odaya zor attık bacaklarımız ayaklarımız kan içindeydi. sakinleşmesini bekledikten sonra çıktığımda mırlıyordu ve ilgimi talep ediyordu ancak arkadaşımın kokusunu aldığında bile sinirleniyordu. henüz bu akşam annem eve geldiğinde saldırı pozisyonuna geçti sesini duyar duymaz, dikkatini dağıtıp başka bir odaya kediyi bırakmasaydım anneme de saldırırdı muhtemelen. biraz uzun oldu ama anlamanız için yazmam gerekiyordu. kedimi çok seviyorum, annesiz bir kediydi ve bir haftalıkken kendim bakıp büyüttüm. ondan vazgeçmek istemiyorum ama bir çözümü var mı onu da bilmiyorum. lütfen bildiğiniz, bu durumu düzeltebilecek bir şey varsa yazın çok çaresiz durumdayım.

10 CEVAP

Ayselgns
Ayselgns

113116

İkiniz içinde travmatik bir durum. İnsan psikolojisi gibi , bunu yenme süreci farklı olabilir. Bu söyleyeceğim size abartı gelecek olabilir ama psikoloji söz konusu. Aynı evde kaldıkça yaşadığı duruma maruz kalacaktır. Şuan eviniz onun için korkutucu bir yer. Düştüğü yeri görüyor ve bu onun bu duruma karşı olan dayanıksızlık şemasını tetikliyor. Ben taşınırdım, çok net bir şekilde bu kararı verirdim.

insanlık haliyle ufacık aralık kalmış bir kapıdan kaçıp balkondan düşen kedim şu an ben hariç herkese bir canavar hibi davranıyor cansu hanım, evime misafir alamıyor normal bir hayat yaşayamıyorum. emin olun sizin suçlayabileceğinizden fazla suçladım kendimi ama bunun ne duruma faydası var ne de kedime. buraya psikolojik bir tedavi yöntemi var mı, bu düzeltilebilir mi diye sormaya geldim kedimi almak isteyen var mı diye değil. arkadaşıma saldırdığına ona bağırdım diye bana da saldırıp ayağımı parçalamış bir kediden bahsediyoruz burada, hayvansever olmanızı anlıyorum ama ettiğiniz lafların hedefindeki insanın psikolojisini düşünmek gelmiyor mu aklınıza?

diğer cevaplara da yanıt olarak yazayım, tek tek verilebiliyor mu bilmiyorum. ben 19 yaşındayım taşınma şansım yok maalesef, ev kendi evimiz. antalyadayım ve burada psikolojik bir tedavi arayan veteriner çok aradım ama bir türlü bulamıyorum da.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Kediniz kisir mi? Kisirlastirirsaniz sakinlesebilir.

NSukun
NSukun

12394

Veterinere danisirsaniz kediler için uygun sakinlestirici ilaçlar var veteriner tavsiyesiyle kullanabilirsiniz yalnız iyi bir vetriner bulmanız gerek

iidyl
iidyl

116641

yargılamayın uyarısını baştan yapmışsınız ama yargılanmayacak gibi bir durum değil. taşınmanız veya psikolojik destek aldırmanız gerek kediye. travmadan farksız bu durum onun için. bizim buradan yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

yaprakonur
yaprakonur

2113

Maalesef ciddin bir travmadan bahsediyorsunuz. Köpekte olsa rüşvetler, ödüller ve oyuncaklarla dikkat dağıtarak biraz hafifletilebilir derdim, belki kedide de işe yarayabilir.

Ozge00
Ozge00

131723

Veterinerden yardım alin. Kedide travma oluşmuş sanırım.

Zeynepalex
Zeynepalex

2376

Öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm.
Kediniz kısır değilse agresifleşmesinde etken olabilir, dişi kediler daha sinili olabiliyor. Tekir ve kısır dışı kedisi var yiğenimin tek yaşıyorlar, öyle bir tramvatik durumuda olmadı ama kedi bildiğiniz manyak. Sahibi dahil.herkese saldırır, veterinere 4kişi aşısını zor yapar, karakteri bozuk ama biz ilaç falan vermiyoruz.
Sürekli oyun, ilgi ve daha çok zaman geçirmeyle biraz daha normalleşti ama yinede bir bakıyorsunuz tepesi atıyor, saldırıyor.
Size önerim fazla üstüne gitmeyin, yazık kızın arada ama çok bağırmayın sizle inatlaşır. Oyun oynayın , o istemese sevmeyin.. zamanla atlatır umarım.

Zukoo
Zukoo

14016

Taşınma imkanınız yoksa evin eşyalarının yerini değiştirebilirsiniz, kedi için eğlenceli bir ortama, rahatlayabileceği bir ortama dönüştürebilirsiniz. Onun dışında veterinerden sakinleştirici talep edebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1154 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR