Soru Değil, Sitem!

Katya06
Katya06

13665 Puan

Çokta uzun bir zaman olmadı aslında buraya katılalı, zaman zaman gördüğüm şeylere tahammül edemediğim için siteden ayrılma kararım bulunsada gerek sahiplendirme ilanları gerek alışveriş gerekse insanlara yardımcı olmak sebebi ile geri döndüm.
Herkesin mama, kum, beslenme şekli gibi konularda fikir alışverişi yaptığı zaman zaman görüş ayrılıkları yaşasamda aynı kişilerin başka konularda başka düşüncelerine katıldığımda oldu..
Sitede yaşadığım ilk kötü olay bunlar değildi, başıma benimde içinde bulunduğum bir kesime rezil edilmek gibi kötü olaylar gelmiş olsada sanırım en kötüsünü geçen günlerde okuduğum uykularımı kaçıran bir cevapta buldum..
İlk kedimi 2012 yılında (çoçuktum) fipten kaybetmiş biri olarak sonraki yıllarda ablamın 2 kedi sahiplenmesi ile sanırım hayvanlara yeniden kalbimi açabildim.. Bundan yaklaşık 3 sene önce evden ayrılmam ve yanıma bir dost aramam sebebi ile kısa bir süre önce kızımı evlat edindim ve onunla beraber aslında birçok hayvanada evimin, kalbimin açılacağını bilemezdim..
Sorumluluğumda olan 1 kedi 1 köpekten dolayı kendimi sadece kendi çocuklarıma değil birçok hayvana karşı sorumlu hissetmem ile sanırım "benim dünyamı dar edecek" bu konuların arasında buldum kendimi.
Başlarda sorunun sadece sokaklarda ve barınaklarda açlık, hastalık ile yaşam savaşı veren hayvanlar olduğunu sanıyordum.
Ancak buraya katıldığımdan itibaren gerek kısırlaştırma karşıtı kişiler, evini doğumhaneye çevirenler, cins kedisine eş arayanlar gibi gerçeklerle yüzleştim ve asıl sorunun çok daha büyük olduğunu anladım..
Konunun hangi mamayı kullanalımdan basit bir kedim kumunu bilmiyor sorusuna uzandığı süreç içerisinde aynen şöyle bir cevap gördüm ve dünyam başıma yıkıldı;
"kedinizin makatına kulak çubuğu sokun"
BU GERÇEK OLABİLİR MİYDİ? Sahiden insanlar iki kedi baktım diye bu kadar bilgisizlik ve cahillikle doluyken binlerce kişinin girdiği ve sorularıyla beraber cevaplarını takip ettiği bir forumda BU NASIL YAZILABİLİRDİ..

14 CEVAP

Katya06
Katya06

13665

Artık diyorum ki, isteyen isteği mamayı kullansın. ama sırf sahibisiniz diye bir kediye bunu yapma hakkınız yok. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Veteriner mi? Ki veterinerler arasında bile en donanımlı bilgili hekimi bulmaya çalışırken 18 yaşını bile doldurduğuna emin olamadığım cahil insanlar, siz ne yapıyorsunuz? Türkiye nin 4 bir yanından imkansızlıklar sebebi ile hasta hayvanlar petnakillerle tam teşekküllü veteriner klinikleri hayvan hastanelerine geliyor. Şehrinizde bulunan bir veterinere danışmak yerine böyle bir şeyi yapmak ve önermek kimin hakkı? Kaldı ki makat bölgesi sinir uçlarının bulunduğu bir bölgedir ve buraya sizlerin dandirik tedavi uygulaya çalışmanız ne sorunlara yol açar biliyor musunuz? Lütfen artık veterinercilik oynamayın.. Kedim ölü doğurdu, kedim kanlı ishal, kedim 3 gündür kusuyor gibi sorulardan ve bunların altını gelen tedavi yöntemleri önerilerinden yoruldum ve psikolojim bozuldu. HERKES KENDİNE GELSİN ARTIK YETER. Burası mamaların kumların ve hastalık süreçlerinin kontrol altında konuşulduğu bir yer olarak kalsın. Bizler veteriner hekim değiliz ve hayvanlarımızın hiçbir organına kendimiz müdahalede bulunamaz ve bunu öneremeyiz!

Ozge00
Ozge00

131723

Bende bir yerde okudum disi kedi kızgınlıkta iken kulak çubuğu ile kediyi sakinleştiriyorlarmis. Gerçekten iğrenç bir şey. Zihniyetler cok farkli gerçekten. Hala aklıma geldikçe midem bulanir

Raraco
Raraco

850

Aslinda sorun, insanların veterinere danısmadan once careyi burada aramaları. Bunu kim okur, kim ciddiye alir bilemem ama yazmak zorundayım. Herhangi bir sağlik sorununda yapacagıniz ilk sey veterinerinizi aramak olsun. Tedavi edemedi mi ya da tedavi yontemi sizi tatmin etmedi mi, gel buraya akıl danış. Absürt tavsiyeler gelebilir. Burdan aldıgin tavsiyeleri git tekrar veterinerine sor, ondan sonra uygula ya da uygulama.

gizemaslan
gizemaslan

11295

Burada akıl fikir verenlerin çoğu yetişkin bile değiller ben anlamıyorum 23 yaşıma geldim hala birine bir şey önerirken çekiniyorum basit bir şey olsa bile dokunur eder diye hele küçükken boyumu aşan hiçbir şeye bulaşmazdım buradaki insan topluluğu son zamanlarda çok farklılaştı sinirden tırnak yememek için 1-2 aydır ara vermiştim gerçekten dönmez olaydım dedim gördüğüm birkaç soru ve cevap sonucu. Lütfen kimse burada verilen tavsilere gözü kapalı güvenmesin.. kedi aknesi için yazdığımda önerilen sirke ve su yöntemi tamamen tedavi etti mesela ama onu bile yapmadan önce veterinerimize başvurdum

kedimelsa
kedimelsa

11895

Evet bende gördüm hatta tavsiye bile edildi bana asla yapmam beyinleri küflenmiş artık

Raraco
Raraco

850

Nasıl yani? Neye çözüm olarak söylenmiş ki bu? Hani bebekler kabız olur da, zeytinyağına bandırılmıs kulak çubuğuyla rahatlatmaya çalışılır ya, boyle masum bişey sandım duyar duymaz. Kizginlik gidermek icin yapılır mi boyle bisey? Nasil yani? Beynim yandi suan.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hangi konuda ya, petlebi de olur olmaz butu konulari kaldirir bunu niye kaldirmamis

Minimesi
Minimesi

14601

Makat ne ???

bulentbey
bulentbey

1024

Makat: halk dilinde g*t deliği

iidyl
iidyl

116641

sizin yaptığınız şeyin bir benzerini de ben yapmıştım ve bayağı cevap gelmişti konu, yine her zamanki gibi cins kediye gelmişti hatırlıyorsanız.


burada böyle sitem etmenin hiçbir işe yaramadığını fark ettim.


burası yani petlebi, önüne gelenin elini kolunu sallayarak gelebileceği ve bu gelen şahsın karşısına çıkan herkese hakaret edebileceği bir yer.


kabullenmek ve dik durmaktan başka çaremiz yok, haklı şekilde bu bahsettiğiniz kişileri linçlemekten başka da çaremiz yok.


bu makata kulak çöpü sokan insan müsveddeleri de kısırlaştırma ücreti yerine makatta oluşan problemler yüzünden veterinere binlerce para dökmeyi, evlatlarının kötülüğünü düşünmeyi tercih edenler. burada terör estirmek emin olun o insanları durdurmayacak, ruh hastası her yerde böyle.


ben de bırakmayı düşündüm defalarca ama insanlara yardım etmek, tecrübeli insanlardan yardım almak her zaman son tercihim oldu.


sonuna kadar arkanızda olduğumu bilin, sizin gibi insanlar sayesinde burası katlanılabilir bir yer oluyor. kendinize iyi bakın, evlatlarınıza ve size kocaman sarılıyorum.

Katya06
Katya06

13665

@iidly hanım, benimde kedim cins, ancak ölümün eşiğinden kurtardığım ve kendisine cennet alan yarattığım bir köpeğim var. Kedim sebebiyle her türlü yargıya açık, her türlü iftiraya müsait, her zaman üretmek ile suçlanan bir insan oldum yani hep kötüydüm ancak kimse bana diğer bir tarafta sokak hayvanlarına olan düşkünlüğüm için bir "iyi" yakıştırması yapmadı. Her zaman söylediğim gibi bir insan tüm hayvanları sevmeli ancak bir tekiri, bir sarmanı yada bir golden köpeği daha çok sevebilir. Önemli olan bunları üretmemek ve ticaretine doğrudan destek olmamak, yoksa hali hazırda üretilmiş binlerce zor durumda cins kedi köpek var ve sahiplendirmeye açıklar. Tanıyanlar bilir, sokaktan aldığımız sçottish kediyi bile sahiplendirmişimdir, cins meraklısı olsaydım evim cins kedi köpek kaynardı; BUDA SOKAKTAN KURTARMAK.
Teşekkür ederim, umarım sizler gibi bilinçli insanların sayısı artarda tüm cahiller aranızda kaybolarak yok olurlar..
Üzüldüğüm nokta şu, bu insanları güvenilir sanarak her önerisini dikkate alan henüz yeni bir can sahibi olan bilgisiz insanlar var. Evet ben bu insanları belki engelleyemem ama o bilinçsiz insanların beynine bu deli saçması şeylerin girmesini engelleyebiliriz. Burada birçok tartışmaya dahil olan biri olarak sadece geride kalan kısıma sadece şunu söylemek istiyorum; bu konular mama olaylarında birbirinize destek olmaya benzemez madem arkadaşsınız heralde sayfalarca bir soru altında konuştuğunuz insanlarıda bu konuda uyarmışsınızdır diye umut ediyorum. Adresini bilsem dkmp ile elindeki tüm kedileri alırdım.. Daha ne diyeyim...

Katya06
Katya06

13665

Birisi kedim kumunu bilmiyor ve kumuna yapamıyor tarzında bir soru sormuştu ve altında gördüğüm cevap şöyle idi:
Makatı sarkmış olabilir tuzlu suya batırdıktan sonra.. devamını yazamayacağım artık psikolojim kaldırmıyor..

Katya06
Katya06

13665

Kalkmış olabilir konu, takip etmedim ama ekran görüntüsü duruyor. Bana kalırsa böyle kişilere adli para cezası uygulanmalı. Bıktık artık.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Ah katyam seninle konustugumuz gibi hep coluk cocuk burasi, maalesef onlari ciddiye alan insanlar da var bilmeyip. Seni ve evlatlarini opuyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 815 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR