Goldenin Saldırganlığı

Cgdmgnr
Cgdmgnr

166 Puan

Merhabalar. 3,5 aylık yavru bir goldenim var. Bahçemizde bakıyorum ona. Yaklaşık 1 aydır da beraberiz. Bazen çok agresif davranışlar sergiliyor. Ara sıra elimizi falan ısırıyor canımızı acıtmıyordu. Dişleri kaşınıyor diye bizde müsade ediyorduk. Ancak son zamanlarda bahçede saldığımda onu çimleri koparıyor yerinden söküyor hırlamaya başlıyor. Yada uzaktan bana doğru koşuo tişörtümü yırtıyor. Hayır diye sert bir dille uyarıyorum onu ama inatla devam ediyor bu davranışına. Dışarda gezdirkeb bu tarz birşey yapmıyor sadece evde bahçede salınca yapıyor. İlgi mi çekmek istiyor yoksa bir problemi mi yoksa sadece oyun oynamak mı amacı çözemiyorum açıkcası. Eşofmanım tişörtüm hepsini ağzına almaya çalışıyor yırtıyor çoğu zaman. Bu davranışını bıraktırmak istiyorum. Önerileriniz varsa severek dinlerim. Şimdiden teşekkürler

1 CEVAP

yaprakonur
yaprakonur

2113

Oyun oynuyor ve dişleri kaşınıyor. Anlattıklarınıza bakılırsa ayrıca enerjisini yeterince atamıyor.


Dişleri kaşınıyor diye elinizi acıtmadan da olsa ısırmasına izin vermeyin. Herhangi bir şekilde dişi teninize değdiğinde mutlaka canınız yanmış gibi abartarak ‘ah’ diye bağırın. Buna yumuşak ağız eğitimi deniyor ve ileride canı yandığı ya da korktuğu için bir insanı veya bir başka hayvanı yaralamasını engellemek için çok önemli bir eğitim.


Goldenlar enerjisi yüksek köpekler, günlük EN AZ bir saat koşmaları gerek. Irkları dolayısıyla at getir oyununu çok çok kolay öğreniyorlar. Onunla en az bir saat at getir oynarsanız bahçeye zararı ve üzerinize atlaması ciddi oranda azalır.


Bir de anlattıklarınıza bakılırsa çekiştirmeye oynamayı seviyor, bunun için sizin bir tarafını onun bir tarafını tutacağı oyuncaklar var, bunlarla oynatın. Hem bu oyun ‘bırak’ komutunu çalışmak için de ideal. Çekiştirmeye oynarken hırlamaları çok normal, hırs yapıyorlar yani bir saldırganlık belirtisi değil. :) Yine de büyüdüğünde yapmasını istemiyorsanız hırlamaya başladığı an oyunu bırakmak bu davranışı azaltmak için bir yöntem.


Diş kaşıntısı için de kemirme ipi, plastik bir oyuncak ya da doğal bir kemik sürekli yanında olsun. Fakat başka şeyleri kemirmeye alıştıysa bu davranışı oyuncaklara yöneltmeniz gerekecek, öyle bir durumda içine yemek konabilen oyuncakları, örneğin Kong’ları ya da dondurulmuş büyük dana kemiği öneririm.


‘Hayır’ komutunuz kesin ve net olsun, art arda beş kez avazınız çıkana kadar hayır demeniz bir işe yaramaz, sert bir şekilde tek kez hayır deyin ve doğru davranışı sergileyene kadar ona ilgi göstermeyin.


Yanlış davranışı hiçbir zaman ödüllendirmez, doğru davranışı sık sık ödüllendirirseniz zaman içinde beklediğiniz davranışı sergilemeye başlayacaktır.


Sorularınız olursa mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 420 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR