Dişi Kedy Kısırlaştırma Nasıl Olmalı??

tofuiscat
tofuiscat

1172 Puan

Kedimin kısırlaştırma zamanına daha çok var ama önceden bilgi almak istedim tecrübe sahiplerinden,öncelikle ankarada mamak kızılay abidinpaşa vs çevresinde iyi bir veteriner var mı bildiğiniz,gittiğiniz?


Dişi kedi kısırlaştırma ortalama ne kadar (fiyat) ?


Operasyon sonrası kliniktr kalması gerekiyor mu?


Operasyon öncesi nelere dikkat etmeliyiz? (veterinerlerle görüşeceğim,okuduğum kadarıyla farklı ameliyat çeşitleri varmış,dikişi kesmesi bayıltması alması falan...)


En sağlıklı operasyon türü ne?


Dişi kedisi olup kısırlaştıran varsa yaşadıklarını,operasyonu falan anlatabilir mi?


İnternetten de araştırıyorum vakit geldikçe vetlerle de görüşeceğim ama ne kadar bilgi varsa o kadar iyi :)


Bekliyorum,iyi geceler

8 CEVAP

hermosaMia
hermosaMia

794

Strese girmeyin her ameliyatta riskler olmasına rağmen aslında çok kolay bir ameliyat.Ben şu ana kadar hiç kötü bir senaryo duymadım kısırlaştırma ameliyatları ilgili.Tabi siz güvendiğiniz bir veterinere götürün yinede içiniz rahat etsin.Fiyat olarak bize 450’ye yapmıştı veterinerimiz.12 saat öncesinden mama ve suyu kesmemizi söylediler.Çocuğum aç kaldı diye çok üzülmüştüm ama tabi doğru olan buydu :) Hiç bir belirti olmadığı için kızgınlığı geçti sanmıştım ama ameliyattayken aslında kızgınlıktaymış o yüzden biraz zorlandılar sanırım,göbişi biraz yağlıydı ameliyat bölgesindeki o yağlarıda almışlar.Kızgınlıkta olduğu için ödemi oluştu dikiş yerinde.Yumru gibi şişliğimiz oluştu ve akıntı :( Bu yüzden ben korktuğum için 1 hafta hergün kontrole götürdüm antibiyotik iğne oldu.Veterinerde uyandığı için eve geldiğimizde yavaş ama gayet güzel yürüyordu, direk mama yedi su içti tuvaletini yaptı.Kusma bizde olmadı.3-4 gün yorgundu ona yaptığım özel yerde hep uyudu,gözüm hep üstündeydi,uyumadım bile denebilir bu süreçten sonra şımarıklıklar devam:) Son olarakta dikişini yalamaya niyetlendi yakalık asla taktırmadığı için 2 tane tuvaletini rahatca yapabileceği şekilde kıyafet dikip giydirdim. Hatırladıklarım bu kadar.Şimdiden geçmiş olsun:)

ecekaragozzz
ecekaragozzz

1952

Kızımu kısırlaştıralı tam bir ay oldu. Bende siz gibi telaşlıydım. Ameliyattan 8 saat önce mama ve su kabını kaldırdık. Bir hafta önceden vitamin maltı puding ödül maması gibi şeyleri sıklaştırdım. Akşam ameliyat olduğunda mesela benim kedim zor bayılmış :( o yüzden beklenilen süreden uzun sürdü. biz direkt eve geldik. yeterince stres yaşadığını düşünüyorum kendi evinde alıştığı kişilerde durması bence psikolojik açıdan daha sağlıklı. veterinerimizde almamızı söyledi. kızım zaten fazla inatçı ameliyat beklerken üç kere kutusundan kaçtı..
eve geldiğimizde yaklaşık bir saat hareketsiz yattı. bi an kalktı ve yalpalayarak hızlıca yürüyüp atlamaya çalıştı. sanırım. bilinci yoktu sanırım narkozdan. yaklaşık üç saat içinde yürümeye başladı yavaş yavaş da olsa ilk başta düştü etti ama başından bir dakika olsun ayrılmadık. dikişlerine dokunmaması için bir çorap giydirmiştik. yaklaşık 5-6 saat geçti hala su içmediği için biraz şırıngayla verdim. ve sonra yaş mama tarzı bi mama. güzelce mamasını yedi. sürekli yatağa koltuğa zıplamaya çalışıyordu ve asla dokundurmuyordu. Hiç beklemediğim kadar salgınlaştı benim kedim ilk gün. kutusuna veya bi yere koymadım. yerde beraber yanyana yattık. bi anda uyurken sıçrayıp deli gibi tırmalayamaya çalışıp ısırmaya başladı. hala her tarafım yara bere. genellikle kediler anestezide günlerce yatıyor diyorlar veteriner de bu kadar inatçısını görmedim ters tepti Bihtere dedi :) sürekli kendini yere atıyor bağırıyor ısırıyordu hemde her şeye iki gün böyle geçti düzenli olarak çorap değiştirip dikişlerini kontrol ettim. kusmadı hiç ödem olmadı. bulunduğu odayı eşyaları steril tutmaya çalıştık fazlaca. Üçüncü gün çok rahat bir şekilde koşuyordu. oynuyordu. ilk üç gün günde birer tane ağrı kesici sakinleştirici bitkisel bir hap kullandık. ve bol bol yaş mama sevdiği şeyler. ilk haftamızdolmadan çok rahat buzdolabına kapıya tırmanmaya başladı. 15. gün dikişlerimiz alındı. tüyleri uzadı nerdeyse doğru dürüst iz bile yok şuan harikayız :)

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kısırlaştırma ameliyatı ilçeyi geçtim mahalleden mahalleye değişen bir fiyat listesine sahip. 450-650 TL civarı diyebiliriz.
Operasyon sonrası 1 gün klinikte gözetim altında kalması kediniz için daha iyi olacaktır.
Operasyon öncesi kediniz 8-9 saat aç kalmalı, stres gibi etkenlerden uzaklaşmalıdır.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Ben izmirde yaşadığım için veteriner konusunu bilemem ama burda fiyatlar 400-600 arası genelde.
Gaz anestezisi daha iyi diyorlar, biz öyle yapmadık ama daha az risk barındırdığı için tercih edilebilir. Ekstra ücret alınıyor.
Operasyon sonrasında ben şahsen kalmaması taraftarı oldum çünkü evinde ayılması daha güvende hissettirir ona, veterinerde zaten korkuyordu benim kedim. O yüzden eve geldik.
Ameliyattan önceki 2 gün vitamin maltı vermeye başladım 1 hafta 10 gün falan önce başlamak daha iyi olur gibi ben geç kaldım biraz. Ameliyattan 12 saat önce yemeği ve suyu kestim ama daha sonra biraz su içirdim çok aradığı için.
Operasyon başladığında (saat 1de başladı) önce bi sakinleştirici ve kusturucu iğne yapıldı, daha sonra narkoz verildi. Bittiğinde biraz solunum sıkıntısı olduğu için onun için de ek iğne yaptı. Eve döndük, 2-3 saat sonra ayıldı ama dengesi şuuru yoktu sadece istemsiz hareket etti durdu. Her adımında peşinden koştum düşüp duruyordu. Geceye doğru kendine geldi biraz, yürümesi gittikçe iyileşti ama uyuyamıyordu kolay kolay. Saat 8-9dan sonra su verdim ama mama vermedim.
Sabaha kadar neredeyse hiç uyumadı, ağrısı olduğunu düşünüyorum sürekli oturdu. Uyumak isteyince de uyuyamadı. Toplamda 5 kere kustu. Sabah 6 gibi biraz yaş mama verdim iştahla yedi. Ardından uyudu. Uyandığında da hiç çıkmadı yerinden hep uzandı dinlendi. Antibiyotik hap vermişti veteriner onu yutturduk, biraz daha mama yedi, vitamin verdim ve bol bol su içti. 24 saat içinde 2 kere de işedi. Şimdi daha iyi sandalye gibi çok yüksek olmayan yerlere çıkabiliyor, tuvaletini rahatça yapabiliyor (ilkinde sizin yardım etmeniz gerek) ve güzelce mama yiyor. Şimdilik bu kadar bizim tecrübemiz

catguardian
catguardian

2970

ben batman'da kalıyorum. burada 350₺'ye yapmıştık birkaç ay önce. en az 3-4 saat önce yemeğini ve suyunu önünden kaldırmalısınız veterineriniz söyleyecektir zaten. bizim dikiş eriyen dikişti tam bir hafta içerisinde yarası iyileşmiştir bir ay içerisinde de traş edilen tüyleri tekrar çıktı. bizim veteriner kabul etmiyor ama siz bırakabilirseniz ilk gün veterinerinize bırakın. bizimkinin narkozu geçmişti ve hareket etmeye çalışıyordu bu yüzden box'ında kalmıştı ilk gece ağlamıştı.. ama sabaha düzeldi ve iki üç gün içerisinde toparladı ama yine de dikkatli olunması lazım en az bir hafta. yakalık da çok lazım kedi dikişleri bandajları vs açmaya çalışıyor çünkü. ben yakalık bulamamıştım keçeden kendim yapmıştım daha rahattı ve dikişlere erişemiyordu onun dışında yakalıktan önce de bandajın üstüne bir şey giydirmiştim o da engelliyor açmasını.
dediğim gibi ilk gece bırakırsanız iyi olur bırakmazsanız hareket etmesin, kusabilir tuvaletini yapabilir olduğu yere çok normal endişe etmeyin ilk 2-3 gün yaş mama verin. ilk gün yemek yemesi için zorlamayın yemeyebilir ama ikinci gün siz yedirin yemezse güçsüz kalmasın çabucak toparlasın. ilk bir hafta için antibiyotik iğne yapmazsa vet. sizin kullanmanız gerekecek bizimki yaş mamaya karıştırınca da yemiyordu ben de tableti toz haline getirip
iki üç damla suyla seyreltip patisine sürüyordum bir haftada iyileşti zaten.. umarım çok güzel geçer, sağlıkla kalın :"))

tofuiscat
tofuiscat

1172

baya zorlu bir süreçmiş... şimdiden ben strese girdim yahu :) umarım zamanımız gelince bir sıkıntı yaşamayız... Peki şeyi merak ediyorum bir de mesela insanlarda da oluyor ya ameliyat ağır geldi kaldıramadı,yok kan çok kaybetti,anestezi öyleydi ayılamadı falan olayları olur mu kedilerde? Kediyi kısırlaştıracağız diye hayvan canından olmaz değil mi....dayanamam çünkü kısırlastırma uğruna onu kaybetmeye.... baygındı halsizdi düşüyordu falan diyince bile bi kötü oldum. Geçmiş olsun size de hemencecik toparlar inşallah

tofuiscat
tofuiscat

1172

ay çok garip oldum ya :)) inşallah sıkıntı yaşamayız.. çpk teşekkür ederim,size de geçmiş olsun hemen toparlar umarım ♡

tofuiscat
tofuiscat

1172

çok teşekkür ederim paylaştığınız için içime su serpildi :) Bakalım bizim süreç nasıl olacak.. >.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 383 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR