Nd Mama Alerji Sorunu

merhaba arkadaslar benim yetişkin kısır olmayan tekir dişi bi kedim var. ben sahiplendigimde 3 aylikti ve ilk olarak proplanin yavru kedi mamasini kullandim. fakat tuyleri sanki cok dökülüyor gibi geldi ve araştırmalarım sonucu nd içerik olarak düzgün bi mama gibi geldi. nd nin önce 10 kglik düşük tahilli yetişkin tavuklusunu sonra 10 kglik düşük tahilli morina baliklisini kullandim. ama tam tavuklunun sonunda boynunda ve bacağında alerji çıktı ve geçmedi. mamayi kullanirken hicbi sorun yoktu tüyleri yumuşacık kilo olarak gayet fitti. ama mamanin sonuna doğru alerji oluşunca noluyoruz oldum. nd balikliyi da coktan siparis vermistik, veteriner hipoalerjenik mamaya gecis yapmamiz gerektigini soyledi. ben de belki tavuga alerjisi vardir diye dusunup tavuk vermeyi kesip sadece nd balikli mamasini verdim ama 1 ay sonra tekrar çıktı tekrar veterinere gittik bu seferki daha cok yayilmisti. yine kortizon iğne yapti ve krem verdi bu surecte sürekli hipoalerjenik mama dışında daha uygun ve alerji yapmayacak mama arayışına girdim. ayni mamayi vermeye devam ettim ve 1 ay sonra tekrar çıktı şimdi proplanin derma plus deri ve tuy hassasiyetli mamasindan siparis verdim, umarim ise yarar. benim tek merak ettigim icerigine bakinca cok iyi gorunen nd mama nasil alerji yapabiliyor, anlam veremiyorum.. bunun gibi şeyler yaşayan var mi? özellikle nd'nin alerji yaptığını internnette gördüm bu dogru mu?


14 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Bakınız her mama her kediye iyi gelmiyor; nasıl bazı insanların domatese alerjisi oluyor, bazılarının xx sebzeye vs. Kedilerin de böyle alerjik sorunları oluyor. Büyük ihtimalle mamanın içinde bulunan bir maddeye alerjisi vardı.

ecmelsoylu
ecmelsoylu

2185

Nd mamanın alerji yarattığı yüzlerce kedi var ve sürekli aynı şikayetler önüme çıkıyor, içeriğinde et yazan her mamaya iyi diyemeyiz aslında kullandığı etin kalitesine de göre değişir bide çevirisi yanlış çıktı kitten'in haberiniz olsun çok konu açıldı bununla ilgili takip ettim tr sitesinde okuduğunuz içerik doğru değil %58 et içeriyor olarak görünüyor ama üreten ülkenin sitesine bakınca %30 taze et içeriyor sadece gerisi gerçek et değil bilginiz olsun yine kullanmak isteyen kullanır tabi memnun olanlar var

öğrenciyim o yuzden gecis yapamadim cok pahali. onun yerine daha farkli yollar aramaya çalıştım. keske gucum yetse de alsam. kedimin saglikli olmasini ben de istiyorum.

başta belli olnaz mıydı dememin sebebi mesela sizin kedinizde 1 buçuk kilonun sonunda ortaya çıkmış kisa bir sure yani. benimkinde 10 kgmin sonunda ortaya çıkması beni tereddüte düşürdü. acaba farklı bir sebepten dolayı mı alerji çıkıyor diye ama tavuk değilmiş ndnin içerisindeki tahillardan olabileceğini düşünüyorum test yaptırmak da çok pahalı ve kesin sonuç vermeyebilirmis, veteriner oyle soyledi.

kullanmayacagim artik maalesef ve neye inanacagimizi sasirdik uzucu. verilen paralara yazik gercekten mamasina ayri veterinerine ayri para verdim veteriner dogrulari soyledi ama ogrenci oldugum icin gucumun yettigi kadar uygulayabildim.

mamaya alerjisi varsa bile başta kullanırken belirtileri gostermesi gerekmiyor mu?

Miyumiyuu
Miyumiyuu

4802

Her mama her kediye iyi gelmiyor maalesef, benim kedimin de alerji sorunu vardı (N&D mamasından kaynaklı değil sadece tavuk alerjisi) bende proplan derma plus kullandım hiçbir sorun yaşamadım tüylerine çok iyi geldi ama tabiki bu mamanın da alerji yapmayacağının garantisi yok :(
Belirtiler başta belli olmaz mıydı diye sormuşsunuz; bazen belli olmayabiliyor, mesela benim kedimin tavuk alerjisi 1.5 kg'lık mamayı bitirdikten sonra ortaya çıkmıştı

bilgeeda
bilgeeda

4499

Benim anlamadığım şey niye alerjisi olduğunu anladiginiz an hipoalerjenik mamaya geçiş yapmadınız ki

ecmelsoylu
ecmelsoylu

2185

Malesef üzücü onun için en iyisini yapmaya çalışırken gerçeğin farklı olduğunu öğrenmek bizde basta kullaniyoduk ama ingilizcesini okuyunca bu fiyata degmez dedim, hiçbirini tam olarak bilemeyiz tabiki gözümüzle görmediğimiz için üretimini :( simdi hangi markaya gececeksiniz var mı veterinerinizin önerisi?

110965
110965

704

Alerji olduğuna emin misiniz? Mantar da olabilir

Kubraa34
Kubraa34

5

Merhaba. Benim 3 yaşında İran kedim var ayni durum bizim de basimiza geldi. 3 yildir N&D nin balıklı ve kuzu etli mamasini 10 ar kglik dönüşümlü olarak kullandik. 3 yilin sonunda yüzünde kucuk kirmizi yaralar çıktı. Veterinerimize goturdugumuzde bu yaraların mantar oldugunu 2 gunluk bir tedaviyle geçeceğini soyledi ve dedigi gibi 2 gun sonunda gecti yaralar ancak 2 hafta sonra yaralar tekrar cikmaya basladi. Baska bir veterinere gittigimizde N&D markanin alerji yaptığını ticari bir marka olduğunu içeriğinin aslinda kedilerin bunyelerine cok da uygun olmadigini soyledi ve biz Pro Planin hypoalerjenik mamasina gecis yaptık. Dediginiz gibi ucreti diger mamalara gore oldukca fazla. Bizim veterinerimiz eger butceniz uygunsa ömür boyu da kullanabilirsiniz ya da 3-4 kilo hypoalerjik mamayi kullandiktan sonra onerecegim daha uygun fiyatli mamalara da gecis yapabilirisniz dedi. Bu 3 yil icinde cok defa yaralar cikti ama biz her defasinda ilk veterinerimiz yuzunden mantar sanip o tedaviyi uygulattik. N&D reklamini guzel yapan bir marka oldugu için insanlar guveniyor aliyor ancak boyle bir tarafi da var. Iyilesti mi peki yavrunuz su an nasil durumu?

veterinerim bana proplanin hipoalerjenik mamasini önerdi ama ben proplan derma plus deri ve tuy hassasiyetli olan mamadan sipariş verdim internetten. bakalim belki iyi gelir de alerji geçer umuduyla.

kusura bakmayın şimdi gördüm cevabınızı. iyileşti, proplan elegant dermaplus kullandık 2 kere 10kg olarak aldık onda yaralar çıkmadı. hypoalerjenik mama gibi sanki, internetten yorumlara bakarak aldık, alerjik kediniz varsa kullanın diye çok yorum gördüm başlarda iyiydi sonra kepek oluştu tüyleri aşırı dökülmeye başladı onun için de somon yağı aldık. kepeklerini giderdi ama hala tüyleri çok dökülüyor, şimdi hills tuna balıklı sipariş verdik daha denemedik gelince haber ederim. yara çıkar mı yine bilemiyorum.

Merhaba üzerinden çok uzun zaman geçmiş fakat benim de nd tavuklu mama da aynı şey başıma geldi köpeğim de. İlk götürmüş olduğum da mantar olmadığı söylendi sonra mantar denildi. Bu alerji tedavi süresinde ne kullandınız ilaç olarak acaba nasıl düzelttiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3780 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR