Laktozsuz Süt

Minimesi
Minimesi

14601 Puan

Arkadaşlar kedim normal süt içince ishal oluyor ondan laktozsuz süt verebilirmisin bildiğim kadarıyla laktozu sindiremiyorlar ondan ishal oluyorlar yoksa laktozsuz sütte ishal yaparmı?

2 CEVAP

Filizgeziciix
Filizgeziciix

109424

ishal kadar yapmaz ama dışkısında çok hafif cıvıklaşma olabilir. Laktozsuz süte, sütün çeyreği kadar ılık su ekleyip iyice karıştırıp veriyorum ben

Ickis
Ickis

650

Milyonlarca kez yazıldı çizildi; kedilere lütfen süt vermeyin. Süt oldukça yoğun bir besin maddesi ve insana bile ağır gelen bir içeriği var. Bir ziraat mühendisiyim; ineğin yavrusunu 1 ayda neredeyse 70-80 kilo civarına getiren bir besin olduğunu gözümüzle görüyoruz. Atom bombası gibi bir şey. Kedilere süt ve süt ürünleri verilmemesi gerektiğini birçok veteriner hekim de söylüyor. Bu hayvanlar normal şartlarda obez vs değillerse 3-4kg civarında dolaşan hayvanlar. Şu an kedilerim 4 aylıklar ve en son 2 gün önce tartıldıklarında 2 kilo 300 gram geldiler. Süt, yoğurt vs. hiçbir ek besin kullanmıyorum. Izgara somon, levrek çipura gibi balıklardan bir cimcik kadar veriyorum kendimiz yediğimiz zamanlarda. Süt gibi yoğun bir besin maddesi bu canlılara göre değil. Annelerinin sütünden bile 1 ay kadar bir süre sonra kesiliyorlar ve o halde bile nasıl hızlı büyüdüklerini görebilirsiniz.


Süt vs. yerine vitamin takviyeleri ve omegalı balık yağları verin. Hatta ayda bir kez somon haşlayın ve birazcık verin. Balık yağı bile kullanmanıza gerek kalmaz. Kaliteli bir kuru mama kullanıyorsanız zaten gayet sağlıklı bir şekilde büyüyeceklerdir sevimli dostlarınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 282 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR