Kedime Nasıl Bakmam Gerek?

iidyl
iidyl

116641 Puan

kedim büyük ihtimalle 1 hafta önce karma aşıyı tek doz halinde olduğu için (benim gözlemimde olmadı aşıyı vet'e bensiz gitti, görsem engellerdim) şu an çok halsiz ve uykulu, dün çok daha kötüydü ve vet iç parazit olabileceğini düşünüp iç parazit aşısı yaptı. sizce karma etkisini 1 hafta sonra göstermiş olabilir mi?


vetin verdiği antibiyotik ilacı asla içmedi ve içirmeye çalıştığımızda tepki olarak köpük kustu. kendini yalayınca üzerine bulaşan şuruplar yüzünden hala öğürüyor, nemli pamukla siliyorum ama hiç etkilemiyor.


bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne vermeliyim? yeme içmesinde maşallah hiçbir sorun yok ama ben üzerine düşüyorum biraz çünkü hiç sağlıklı gelmiyor gözüme.


9 buçuk haftalık şu an. buradaki bazı arkadaşlar kefir ver falan dediler. vermeli miyim?


tavuk haşlıyorum şu an kıyma falan da vereyim mi? multivitamin alsam faydası olur mu?


evet farkındayım çok üstüne düşüyorum ama gerçekten çok korkuyorum elimden geleni yapmak istiyorum. ona en iyi şekilde bakmak benim en büyük görevim.


teşekkürler şimdiden.

11 CEVAP

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Ah bu veterinerlern aceleciliği ve yanlışları. Karmadan önce iç parazit yapılır. Sonra parazit varsa dökülür ve İki doz karma yapılır. Veterner değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Merzela
Merzela

12443

Şimdi iç parazit te olduysa sakın korkma. İshak kusma halsizlik bunların hepsi olabilir. Sadece aşının etkileri unutma.
Tavuk hala güzelce suyu ile ıslat sulu bir püre yapabilirsin. Ona iyi gelir. Ben multivitamin kullanıyorum. Bayadır. 3 aylık kedim. Etkisi oldugunu düşünüyorum. Kedi ne zaman hastadır. Yemek yiyemediği iştahı olmadıgı zaman. Bu genelde böyledir. İştahında sorun yoksa endişelenmeye gerek yok. Zaten kedin için elinden gelenin fazlasını yapıyosun emin ol. İyi bir annesin. Şimdi onun için en iyi yapıcagını şey. Mutlu ve sevgi dolu bir anne olmak. Senin enerjin kediye geçer unutma. Sağlıkla kal.

iidyl
iidyl

116641

çok teşekkür ederim merve ya, içim rahatladı gerçekten. iyi ki varsın.


tavuğu haşlıyorum şimdi, tiftikleyip suyuyla ıslatıp vereceğim. babam pet shop geziyor multivitamin bulmak için.


kuru mamasını da yaş mamasını da yiyor. az önce ton balığını iyice yıkayıp tuzundan arındırıp verdim biraz ondan da yedi. içim sıkılıyor onu hep uyurken halsiz görünce.


teşekkür ederim tekrardan.

nilayy24
nilayy24

13086

Yazık hayvancağıza. Ben kedime 3 aylıkken karmayı 2 dozda yaptırdım ve onda bile hayvancağız nasıl yorgun düştü huysuzlaştı kötü oldu. Bence basbaya bilinçsizlermiş. Karma bayağı ağır bir aşı o yüzden korkmayın anlattıklarınız da hep karmanın yan etkileri, ama veteriner değiştirme konusunda biraz ısrarcı olun bence veya değiştirmeyecekseniz bile bir aşı olacağında önceden okuyup gidin, kendiniz götürün ki yanlışbişey yaparsa engel olun

nilayy24
nilayy24

13086

Yazık hayvancağıza. Ben kedime 3 aylıkken karmayı 2 dozda yaptırdım ve onda bile hayvancağız nasıl yorgun düştü huysuzlaştı kötü oldu. Bence basbaya bilinçsizlermiş. Karma bayağı ağır bir aşı o yüzden korkmayın anlattıklarınız da hep karmanın yan etkileri, ama veteriner değiştirme konusunda biraz ısrarcı olun bence veya değiştirmeyecekseniz bile bir aşı olacağında önceden okuyup gidin, kendiniz götürün ki yanlışbişey yaparsa engel olun

iidyl
iidyl

116641

beni götürmedikleri için çok pişmanlar zaten. ben babam lumik'i getirip "karma aşı yaptılar" dediğinde de kafayı yemiştim. iç dış parazit aşılarıyla dönecek sandığım kedi tek dozluk karma aşıyla döndü eve.


bir de 2 vet var klinikte biri büyükbaş hayvanlarla ilgileniyor anladığım kadarıyla diğeri de kedi köpek gibi petlerle. ilk aşısını sanırım kedi köpek konusunda bilinçsiz olan yapmış başka bir açıklaması yok bu durumun çünkü.


tek kafama takılan karma aşı etkisini tam 1 hafta sonra gösterebilir mi?

milesay
milesay

1035

Öncelikle çok geçmiş olsun tek dozda yapması saçma olmuş aşıyı veteriner değiştirme konusunda ailenize şunu diyebilirsiniz (aşılarını siz karşılıyorsanız) başka bir veterinere götürcem masrafını ben karşılıyorum zaten buna hakkım var eğer sizi dinlemezlerse başka bir veterinerin numarasını alın veya sosyal mecralardan onlara durumu anlatıp danışın ailenizede onun bir can olduğunu normal insanların bile 1 doktora bağlı kalmayıp başka doktorada danıştıklarını dile getirin belki bu işe yarar


Kusma veya ishal hala devam edersede lütfen veterinere ısrarla gitmeyi talep edin aynı veterinere giderseniz ise o veterinere yanlış bişey yapıp yapmadığını dile getirin sizinle zıtlaşırsada sizde zıtlaşın onlar her zaman doğruyu bilirler algısı yanlış saygımız sonsuz ama ortada bir can konusu var

Nukte
Nukte

1065

Kardeşim bu onu bunu almakla geçecek iş değil dünden beri attığın gönderileri okuyorum, oturduğun yerde illa ki bir hayvan hastanesi vardır mutlaka alıp götür. Probiyotik verecektir ve tahlilerini yapacaktır.

iidyl
iidyl

116641

@kedimiriltisi


veteriner aile dostumuzun komşusu olduğu için hiçbir şekilde değişiklik düşünmüyorlar ben de kaç gündür söylüyorum pek söz hakkım yok bu konuda.


ilk olarak karma aşısını yaptığını duyduğum andan beri çok şüpheliyim ama bilinçsiz insanlar değiller bence. özellikle ben öyle panik yaptığım zaman çok soğuk kanlılardı ateşine gözlerine makatına iyice baktılar, olabilecek her şeyi düşündüler. genelde yavru ev kedileriyle ilgilenmiyorlar diye böyle olduklarını düşünüyorum.

nilayy24
nilayy24

13086

Çoğu kedide direkt eve geldikten birkaç saat sonra gösteriyor ama bilemedim belki bünyesi farklıdır, birkaç veterineri arayıp sorsanız gitmeden böyle bir durum olabilir mi diye?

Ozge00
Ozge00

131723

Yok 1 hafta sonra nasıl göstersin. Bence aşıdan değil olsaydı hemen o gün veya diğer gün etkisini gösterirdi. Veterinerin dediği gibi belki parazittendir. Parazit olali ne kadar oldu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 638 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR